Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

niemowlę 8 mcy przestało jeść zupki

Polecane posty

Gość gość

Do tej pory moje dziecko jadło ze smakiem warzywne zupki z mięsem i z jajkiem. Tydzień temu jadło niechętnie. Jakiś czas po jedzeniu zwymiotowało. Ale po tych wymiotach znowu było wesolutkie, jadło mleko i kaszę z owocami bez zastrzeżeń. Następnego dnia znowu nie chciało zupki - nauczona doświadczeniem z poprzedniego dnia nie wciskałam na siłę. Kolejnego dnia sytuacja się powtórzyła. Postanowiłam więc zrobić 2 - 3 dni przerwy - niech trochę ochłonie po tych wymiotach (pomyślałam, że może czuje jeszcze obrzydzenie). A dziś znowu zonk:( Zaczynam myśleć, że chodzi o to, że zupa nie jest tak słodka jak inne posiłki i to jest problem:( Zwyczajnie nie smakuje:( Co mogę zrobić? Wymyśliłam, że jutro może pomieszam tę zupę z mlekiem...

Gość gość
Moje tez nie chce, odpuściłam na razie

Gość gość
Odpuść. To dość normalne. Za jakiś czas będzie zjadał. Dzieci są mądre. Nie dadzą się zagłodzić

Gość gość
Tez mieliśmy taki etap. Zaraz po tym wyszedł mu zabek i teraz je ladnie. Może to ma związek z zabkami....nie wiem mnie to sie tak poukladalo..

Gość gość
Hmmm... może. Na razie nie ma jeszcze ani jednego zęba, ale nieźle piłuje dziąsełka, także bardzo prawdopodobne, że niedługo coś wykiełkuje. To co, myślicie żeby na razie nawet nie podejmować prób? Za jaki czas spróbować znowu?

Gość gość
Wymieszac zupe z mlekiem? A zjadlabys to? Dzieci tak maja. Raz nie chca zupy przez jakis czas,raz mleka,raz nabialu. Daj spokoj niech je co mu smakuje. Nic sie noe stanie jak przez troche nie bedzie jadl warzywa.

Gość gość
No podobno dzieci tak jedzą... żeby trochę bardziej znajomy smak był... i stopniowo dochodzą do samej zupki. Ja bym tak nie zjadła, ale ja jestem dawno za tym etapem przejściowym. I bardziej niż o brak warzyw martwię się o brak mięska i jajka. Tym bardziej, że mała miała przez jakiś czas bardzo marne wyniki krwi. A do tego nie wiem, czy to dobrze, że codziennie podejmuję nową próbę z tą zupką (codziennie inna). Może dać jej święty spokój... tylko na jak długo?

Gość gość
Za duza zeby mieszac z mlekiem. Poczekaj tydzien i sprobuj. U mojej to trwa zwykle okolo tygodnia. Jak miala rok potrafila jesc np tylko mleko bonic innego nie chciala. Nic sie nie stanie. Kup malej moze jakies witamny dla niemowlaka zeby dostarczac witamin. Po tygodniuczy dwoch nic sie nie stanie. A jak gotujesz jej sama to sprobuj dac ze sloiczka. Corka czasem.tez chciala jesc albo tylko sloiki albo tylko moje gotowanie.

Gość wiii
moja córka też tak miała. nagle przestała jeść zupki i koniec ze dwa tygodnie to trwało, a potem zaczęła jeść, od tak po prostu, jak nagle przestała tak samo nagle zaczęła

Gość gość
Próbowałam już i sama gotować (tak jak zawsze), i dawać zupki ze słoików. Ani jedno ani drugie nie idzie. Przekonałyście mnie - nie będę mieszać z mlekiem. Spróbuję w następnym tygodniu podać słoiczek.

Gość gość
Dorosli tez nie zawsze maja ochote wszystko jesc. Mamy smaki na rozne rzeczy i dzieci tez. Sprobuj za jakis czas. Na sile nie ma.co bo ja mozesz zrazic.

Gość gość
U mnie tez tak było, zaczęłam podawać drugie danie, czyli warzywa i mięso w kawałkach, dodam że syn nie miał nawet kawałka zęba. Polubił zupy znów po 1 urodzinach.

Gość gość
Minęły 2 tygodnie i nadal nie chce jeść:(

Gość gość299
moje też tak ma. od około 2 tyg żadnej zupki nie przepuści. Owoców w sumie też nie... Tylko moje mleko i kaszki. A i na to nie zawsze ma ochotę. Czasem też nie ma ochoty pić mleka Oo powietrzem żyje... Ma 9 miesięcy. przez niecały miesiąc przytyła 100gram. Nie wiem ile teraz dzieciaki przybierają na wadze, bo już nie tyją tak dużo jak na początku. Caly dzień zadowolona i uśmiechnięta. Tylko że nie je za bardzo :P zawsze była wybredna i nie szla "na ilość" ale aż tak jeszcze nie było :D