Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mleko_z_miodem

Ofiary przemocy domowej GRUPA WSPARCIA

Polecane posty

Gość mleko_z_miodem

Czesc. Zakladam ten topik, bo wiem dobrze, ze takie osoby jak ja po latach cierpienia i milczenia sa glodne dialogu, zrozumienia, wsparcia i swiadomosci iz nie sa same. Po pewnych przezyciach jest naprawde bardzo trudno komus zaufac i porozmawiac o piekle jakie przezylysmy lub jakie przezywamy w czterech murach 'zacisza' domowego. W zwiazku z tym proponuje ten temat dla Nas wszystkich, w ktorym bedziemy mogly sie wygadac i wspomoc. Goraco zapraszam!!!

Gość gość
up

Gość gość
wszystkie telefony zaufania skierowane są do ofiar przemocy domowej nie ma pomocy dla ofiar molestowania, mobbingu czy gwałtu a to też przemoc, co ma zrobić kobieta skrzywdzona przez obcego jej faceta, gdzie ma szukać pomocy skoro poradnie rodzinne maja w swoim poradnictwie wsparcie w kryzysie emocjonalnym po czym jak się do nich dzwoni to rozkładają ręcę bo ofiara doznała przemocy nie w rodzinie, mało tego poradniach jest pomoc pscyhologiczna oferując pomoc w jednorazowej konsulatacji psychologicznej co to jest dla ofiary, to jakaś kpina, wiem bo sama szukałam

Gość ala ze
Uważam ze mąż ma prawo bić swoją żonę jeśli tego wymaga sytuacja. W celach edukacyjnych, wychowawczych, przywrócenia do porządku, w ramach kary itp oczywiście powinien to robić na trzeźwo i tak żeby nie było żadnych śladów na twarzy.

Gość gość
Tak poiwinno być, ludzie mówią, że jak ktoś żony nie bije to jej wątroba zgnije.Trzeba przyjmować te ciosy z pokorą, a jak da w pysk to jeszcze nadstawić drugi policzek.