Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy 1400 funtow mc w UK

Polecane posty

Gość gość

To dobre zarobki ?

Gość gość
To syf, starczajacy na pokój z pluskwami, play station i tania wycieczkę do Egiptu raz w roku. W UK trzeba zarabiać około 3 tysiecy, by naprawde żyć na poziomie.

Gość gość
To jest bardzo duzo, tygodniowo wychodzi grubo ponad 300

Gość gość
Hahahahahahahaha UKi

Gość gość
Duzo? W Londynie to jest na czynsz za 2 pokojowe mieszkanie w jakiejs lichej dzielnicy. A nawet dla singla w stolicy to nie sa kokosy, pokoje jedynki sa po 500-550, bilet 1-3 strefa 145 mc...

Gość gość
a kto mowil ze musi to byc londyn? nie rozumiem po co tylu ludzi sie tam pcha skoro gdzie indziej w UK maja taka sama kase a wszystko jest o wiele tansze odpowiadajac na pytanie 1400 na miesiac to duzo - rozumem ze to netto? ale jeszcze zalezy na ile osob. bo jak na jedna to spoko.

Gość gość
Ciekawe co sobie posrancu za te pieniadze kupisz? Kurfa dziady emigracyjne. Biedę macie w genach.

Gość gość
Bieda to nie powód do wstydu, ale bycie chamem już owszem.

Gość gość
Bieda to stan umysłu, a bycie chamem, to sposób na zycie, gdy jest sie wsród takich smieci jak wy.

Gość gość
1400 to dużo? Nie chce nawet myślec z jakiej Ty sie biedy wywodzisz

Gość gość
za to wiemy z jakiej ty się wywodzisz - biedy klasowej;)

Gość gość
1400 brutto czy netto? bo z brutto to na rękę byłoby jakoś 1150-1200 jednak jest różnica. napiszę tak: w Edynburgu, dla rodziny z 1 dzieckiem, pensja mojego męża 1270 funtów netto/mies. plus moja 800-900 netto/mies (niecały etat) to całkiem fajne życie :) (dodatków na dziecko mamy miesięcznie prawie 300 funtów - ale to tylko dlatego, że część z tego to pomoc w kosztach prywatnego przedszkola bo do państwowego nie moglo iść bo są otwarte tylko 3 godz dziennie)

Gość gość
* prawie 400 na dziecko nie 300 ale koszt przedszkola miesięcznie to prawie 600

Gość gość
hahahaahahahahaahahahahah przecież ty szmato biede masz w genach, skoro 2 tysiące funtów w UKu traktujesz jako fajne zycie hahahahahahahaah

Gość gość
no comments do komentarza powyżej :)

Gość gość
W sumie nie powinnam odpowiadać komuś kto nazywa ludzi szmatami bo to poniżej mojego poziomu (poniżej jakiegokolwiek poziomu) ale odpiszę tak się składa, że 1) NIE MIESZKAM W LONDYNIE napisałam wyraźnie, Edynburg; 2) mamy w sumie wpływów miesięcznie ok 2550 funtów ; 3) NIE MAM SAMOCHODU którego utrzymanie jest drogie. nie mam, bo NIE CHCEMY MIEĆ owszem , mam fajne życie. jak Ty nie masz, to szkoda mi Ciebie ;)

Gość gość
Edynburg to tez UK.

Gość gość
Tak, ale dużo tańsze np mieszkania,niż w Londynie

Gość gość
kogo obchodzi mieszkanie dwo pokojowe wlondynie za 1400funtow jezeli mozna mieszkac w innyc rejonac anglii gdzie pracy jest wiecej a za takie mieszkanie a wlsciwie dom 2 wielkie pokoje u gory na dole jeden naprawde duzy salon i kuchnia z ogrodem place 500funtow wynajmuj plus wiadomo calareszta tak 300 ekstra luz blues ale jak zwykle jakis gamon musi o londynie wspomniec jakbyy innyc miejsc nie bylo w anglii :D sam zarabiam 2 tysiace na reke miesiecznie i szalu nie matzn ja odkladam pieniadze udaje mi sie odlozyc tak800-1000funtow miesiecznie reszta idzie na zycie normalne zycie takie jak w pl bez wiekszych szalnestw wiec 1400to tez nie ma tragedii jesli np odpadnie ci auto ktore nie jest tutaj wcale tanie tzn same auto ni jest moze drogie ale koszt jego utrzymania juz troce wychodzi

Gość gość
to nie jest dużo, ale jak nie szastasz kasą to na spokojne życie wystarczy a i odłożyc też można.

Gość gość
Ile odłożysz? 50? 100?

Gość gość
ja przy takich zarobkach w 4 miesiące odłożyłam 3 tys i wcale nie oszczędzałam jakoś specjalnie Znam tez ludzi zarabiających 1000 i tez żyje im się calkiem dobrze

Gość gość
gość 2015.03.28 Bieda to stan umysłu, a bycie chamem, to sposób na zycie, gdy jest sie wsród takich smieci jak wy. x x no to wypad do lepszych krajów, co tu jeszcze robisz,siedzisz i skamlesz już dawno powinieneś moczyć jaja w jakimś ciepłym kraju

Gość gość
gość 2015.03.28 To syf, starczajacy na pokój z pluskwami, play station i tania wycieczkę do Egiptu raz w roku. W UK trzeba zarabiać około 3 tysiecy, by naprawde żyć na poziomie. x x my wolimy Grecję

Gość gość
Dobre życie w uk za 1000? :D

Gość gość
Ja nie Londyn to starczy na spokojne zycie. Bez przesady z tymi komentarzami. Jesli samotna osoba wynajmuje mieszkanie za 400-450 funtow ( komfortowe mieszkanie w mniejszym miescie) to po odjeciu oplat zostaje jakies 700 miesiecznie na zycie. U nas domy sa do wynajecia za 500-600 funtow - np taki: http://www.rightmove.co.uk/property-to-rent/property-48547792.html Wszystko zalezy od miejsca zamieszkania.