Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kobiety w usa sa traktowanie z wiekszym szacunkiem niz polskie

Polecane posty

Gość gość

tyle samo zarabiaja co faceci a czasem i wiecej wiec nie sa niewolnicami facetow i sa traktowane z szacunkiem moga sie ubierac jak chca i zyc oddychac maja wybory...ale sobie to wszystko wyealczyly no i staraja sie na tomiast kobiety polskie nie maja chyba zadnych zainteresowan poza kuchnia... 333 www.youtube.com/watch?v=GuszCNR-5Lo

Gość gość
To jedz ta do usa bedzieta chodzic jak Ella w zimie w laczkach jak Ferdek Kiepski

Gość gość
usa to ma wiecej pieniedzy

Gość gość
tak

Gość gość
Akurat mieszkałem kilka lat w USA i bardzo dużo młodych kobiet otwarcie mówiło ze chciałoby zostać housewife tylko u nas jakąś moda na samodzielność.

Gość gość
pszenno buraczane problemy wymyslaja rozne lobby bo nie mają co zaoferować spoleczenstwu. a trzeba za praqce godnie placic. standard zycia zlikwiduje wszelkie poczucia dyskryminacji i da wolność i zadowolenie

Gość gość
tak

Gość gość
Pierdzielisz głupoty. Jak Ci facet coś narzuca to go kopnij w dupę. Jestem sama i robię co chcę. Jak nie doceniasz tego co masz to jedź do Arabii Saudyjskiej.

Gość gość
tak

Gość gość
tak

Gość gość
tak

Gość gość
tak

W Stanach jest zupełnie inna kultura niż w Polsce, inna historia. Według mnie nie ma tutaj pola do porównywania... a szacunku można i trzeba się domagać bez względu na położenie geograficzne...

Gość jadem plująca
Czym różni się Polka od Amerykanki? Amerykanka jest świadoma swojej wartości. Nie mówię o wszystkich, ale kobietach opisanych przez Ciebie. Amerykanka wie, że ważne jest przede wszystkim jej dobre samopoczucie, dba o swój wygląd, stawia na karierę. A polka? Polka idzie do zawodówki, spotyka faceta z sąsiedniej wsi, dwa miesiące później jest w ciąży, następnie wędruje po mieście z dzieciakiem pod pachą, jest zaniedbana i zszokowana. Jest zdziwiona dlaczego nie pociąga swojego partnera ani jakiegokolwiek innego faceta (wcześniej wspomniane zaniedbanie) i zaskoczona tym, że nie potrafi znaleźć dobrze płatnej pracy (brak wykształcenia). W Polsce również możesz dbać o siebie, wyglądać atrakcyjnie, znać swoją wartość, mieć własne poglądy, studiować jakiś prestiżowy kierunek i w przyszłości zarabiać niemałe sumy. Możesz również wyjechać, za granicę, ale nie wmawiaj innym, że kobietom w Polsce nie jest okazywany szacunek. Mam 18 lat. Jestem atrakcyjna, pewna siebie, mam poczucie humoru i wyrobione poglądy na niemalże każdy temat. Nie przypominam sobie sytuacji, w której facet okazał mi brak szacunku. Państwo też tego nie robi, kobiety w Polsce nie są dyskryminowane. Po prostu w Polsce ogólnie nie ma pracy, zarobki są niewielkie.

Gość gość
Teraz to po zawodowce zarobisz wiecej niz po "prestizowym" kierunku. Skoro masz takie wyrobione zdanie na kazdy temat, to badz tez konsekwentna w swoich wypowiedziach - najpierw piszesz, ze mozna (racja, bo mozna) a potem ze ogolnie to malo pracy jest (tez racja) - tylko, ze tu jest pies pogrzebany. W Stanac wiekszosc moze zyc na odpowiednim poziomie, w polsce wybija sie nieliczny czlowiek. W stanach zarabiasz i z zycia korzystasz, w polsce jak wiecej zarabiasz to zycie temu poswiecasz. U nas zeby jeden sie wybil, 10 musi upasc