Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bilans

Polecane posty

Gość gość

Cześć dziewczyny. W tym tygodniu byłam z mamą u pediatry na badaniu bilansowym, ze skierowaniem które otrzymałam w szkole. Wcześniej pytałam koleżanek jak takie badanie wygląda, to usłyszałam różne odpowiedzi, ale w większości, że to tylko formalność. Niestety w moim przypadku było trochę inaczej, bo gdy weszłam do gabinetu lekarza razem z mamą, i doktor zobaczył, że w celu bilansu to poprosił mnie abym rozebrała się do majtek, stanik również musiałam zdjąć. Po standardowym osłuchaniu, sprawdzeniu jamy ustnej-uzębienia, tarczycy, stóp, kręgosłupa i ciśnienia, lekarz oznajmił, że na koniec sprawdzi dojrzałość płciową, i abym położyła się na kozetce za parawanem i zdjęła bieliznę. Spytał jeszcze czy chcę aby mama została czy wyszła na korytarz, to powiedziałam aby wyszła. Gdy już leżałam na kozetce bez majtek, to lekarz po uciskał mi brzuch, i poprosił abym rozszerzyła nogi ( ze stresu prawie założyłam nogę na nogę) Popatrzył kilka sekund na krocze i powiedział abym się ubrała i zawołała mamę. Były też pytania o miesiączkę. Cała sytuacja była dla mnie dość krępująca, bo nie sądziłam, że 16-latce zagląda się w majtki, i w ogóle od początku badania zostałam tylko w samej bieliźnie, bez stanika przy mamie. Próbowałam dopytać koleżanek, jak to było u nich, ale bardziej sobie żartowały niż szczerze odpowiedziały. Teraz sama nie wiem, czy miałam pecha, czy większość dziewczyn jest tak badane?

Gość gość
Chyba ok