Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ale mnie moja matka wnerwia

Polecane posty

Gość gość

Tak normalnie to mamy calkiem spoko relacje, wiadomo, bywa roznie ale ogolnie jakichs powaznych konfliktow nie mamy. Wszystko hyloby ok gdyby nie to, ze ona mnie ciagle nawraca, mam juz 22 lata i tylko ja za sieb ie odpwiadam. Jeszcze niedawno chodzilam do spowiedzi i komunii dla niej ale teraz mysle, Ze to nie ma sensu, bo to dla mnie nic nie znaczy. A ona jeszcze mnie szantazuje emcjonalnie pierdoląc, że bedzie miala zepsute święta. Jak wy sobie z tym radzicie?

Gość gość
ja wytłumaczyłam mamie że chodzenie do kościoła to bałwochwalstwo pokazałam jej wersety z biblii na dowód moich słów matka już dawno nie była w kościele chyba zrozumiała że kościół i Jezus to co innego :)

Gość gość
martwi sie , jesli ktoś jest wierzący , a bliska mu osoba zaniedbuje tą religie albo wogole porzuca , to jest ciezkie dla tej drugiej osoby. No bo wiesz, kocha Cię , chce dla Ciebie jak najlepiej :) Każda wierząca osoba chcialaby,zeby ich bliscy mieli wsparcie w Bogu , i zeby mogli trafić po śmierci do nieba i miec życie wieczne. Sama coś o tym wiem, moja siostra mówi ,że jest ateistką , dużo przeszła i przesatała chodzić do kościoła , czasami jak sie wieczorem modlę to proszę Boga żeby przy niej był, i jej pomagał

Gość gość
możesz wysłać te wersy z Biblii ? Byłabym bardzo wdzięczna , prosze Cię , to bardzo bardzo ważne dla mnie :( bo mam pewien problem

Gość gość
Wiem, ze mnie kocha i chce dla mnie dobrze ale nie jestem dzieckiem. Jesli bog istnieje to na tym sadzie ostatecznym czy czyms to ja bede za siebie odpowiadać nie ona, bo jaki ma sens odstawianie tych szopek. Sorry, nie chce tu nikogo urazic ale to jest esencja polskiego katolicyzmu, niewazne, ze nie wierzysz, wątpisz, wazne zeby na swieta byc u komunii bo co ludzie powiedza, ta religia jest taka pusta, tylko obrządki ktore dla wiekszosci nic nie znaczą, ale tak trzeba.

Gość gość
" Nie będziesz czynił żadnej rzeźby ani żadnego obrazu tego, co jest na niebie wysoko, ani tego, co jest na ziemi nisko, ani tego, co jest w wodach pod ziemią! 5 Nie będziesz oddawał im pokłonu i nie będziesz im służył, ponieważ Ja Pan, twój B,óg" x deka,log Wj 20 Bo.zia mówi że rzeźby są fu o o o "Albowiem jeden jest Bó.g, jeden też pośrednik między B.ogie.m a ludźmi, człowiek2, Chry.stus Je.zus " x 1 Tm 2 według bi.blii Ma.ry.ja nie jest pośr.edniczką o o o "Gdy się mo.dlicie, nie bądźcie jak obłudnicy. Oni lubią w syn,ag.ogach i na rogach ulic wystawać i m.o.dlić się, żeby się ludziom pokazać. Zaprawdę, powiadam wam: otrzymali już swoją nagrodę. 6 Ty zaś, gdy chcesz się mo.dlić, wejdź do swej izdebki, zamknij drzwi i m.ódl się do Oj,ca twego, który jest w ukryciu. A Ojci,ec twój, który widzi w ukryciu, odda tobie. " x mt 6

Gość gość
Mam być szczera? -Wyprowadziłam się z miasta! -Wróciłam po roku, ale nie dlatego że tęskniłam -Po powrocie już było nieco inaczej ale pewnie dlatego że wróciłam na krótko. Wyprowadziłam się ponownie po dwóch miesiącach. Minęło już 15 lat i zawsze powtarzam mężowi żeby nie myślał że jak zamieszka w rezydencji moich rodziców to będzie miał raj na ziemi;) -Dlaczego nie?-pyta... -Będziesz musiał żyć tak jak ci zagrają, bez względu na to co ci tam nagadali -znam ich, to moi rodzice.

Gość gość
Nie, nic nie trzeba, i rozumiem jak sie czujesz,bo moja mama tak samo mnie traktuje ,i mało tego,raz nawet mnie zatrzymała w domu i nie pozwoliła iśc do kościoła, bo uznała że nie mogę iść w takim ubraniu w święta,że muszę wyglądac elegancko. Dla mnie liczy sie Bóg , jeśli chodze do kościoła , to dlatego,że chce iść do jego świątyni , że chce przyjąc komunie święta. A jeśli nie ide , to nie dlatego,że naczytam sie jakiś wpisów ludzi w internecie jaki to KK jest zły , itd , ale dlatego,że nie czuje sie gotowa żeby isc w ten dzien do kościoła , nawet przez miesiąc czy dwa , bo czuje że mam pewne zawirowania emocjonalne , nie wiem jak to nazwać , i że musze poczekac

Gość gość
do wpisu 21:21 : Ale Ty chyba nie zrozumiałeś do końca sensu tych zdań. Chodzi o to,że masz się modlić do Boga , a nie do komputera , pieniędzy czy ciuchów. Bo wiele wierzących osob zamiast w niedzielę iść do kościoła , to wybierają telewizję albo centrum handlowe , albo kino itd. "Nie będziesz miał Bogów cudzych przede mną" - no a w dzisiejszych czasach mamy i to wiele innych :) przede mną- a więc wybieramy na pierwszy miejscu prace, rozrywki , internet , a Kościół to tylko jak mamy czas i ochotę. I nie musisz sie zamykac w pokoju żeby się pomodlić , bo jeśli pójdziesz do kościoła to nie będzie grzech : ) Ale chodzi o to,że w kościele masz się modlić , masz być dla Boga , a nie po to żeby się pokazać w nowych ciuchach albo zeby pogadac z koleżanką lub podziwiać ozdobienia

Gość gość
gość dziś x to ty nie rozumiesz Bóg daje nam wolność a KK ją zabiera

Gość gość
Mam to samo, moze nie jakos bardzo ale tez jak nie ide do kosciola to caly dzien musze sluchac jakie to dzieci tej czy innej kolezanki pobozne bo zawsze co niedziela chodza, no k******. tak wiec chodze czasem, mysle o niebieskich migdalach zeby sie nie p**********ila.

Gość gość
Dokładnie! Ja kocham Boga ale do kościoła nie będę chodziła bo ja nawet pobiegać nie chodze regularnie, nawet do kina choć lubie nie chodzę często, nawet na basen choć lubie nie chodzę regularnie i nigdzie nie będę chodziła regularnie gdyż taka nie jestem. A w kościele mi sie nudzi i modlitwy z modlitewnika też mi się nudzą Modlę się w myśli i odkąd nie robię tego wszystkiego schematycznie tak jak zostało nam narzucone potrafię logiczniej myśleć.

Gość gość
Jeśli Bóg nas kocha i chciał byśmy nie byli źli to musiał chcieć dla nas wolności a szatan odwrotnie To jest logiczne. Wszystko co jest nam potrzebne by zrozumieć to czy owo da nam nauka w której on jest obecny. Wszyscy którzy w niego wierzą mają życie wieczne! -Zatem nie ma tutaj mowy o obrządkach i wieszania obrazków wątpliwej urody na ścianach(zwłaszcza jeśli ktoś nie lubi tego rodzaju sztuki).

Gość gość
A dokonując w życiu właściwych wyborów mamy szczęście być blisko Boga i tylko to się liczy. Reszta to niezrozumiałe dla mnie wątki nikomu nie służące i nie wnoszące niczego pożytecznego do życia takiej osoby jak ja.

Gość gość
Bóg dał nam wolną wolę ludzie którzy próbują ograniczyć wolną wolę drugiemu człowiekowi grzeszą przeciw Bogu

Gość gość
Ksiądz to zawód a zatem biznes więc będzie mi to przedstawiał w taki sposób abym w każdą niedzielę była w kościele z pieniążkiem na tacę. Co miesiąc u spowiedzi wyznawała mu coś na co nie mam najmniejszej nawet ochoty i powiem wam że do tego stopnia nie mam przekonania że jednak powinnam to robić bo robiłam to przez lata i nigdy nie czułam się jakoś szczególnie z tego powodu. Szczególnie to poczułam się dopiero jak życie postawiło mnie przed trudnym wyborem i wybrałam tak jak by Bóg sobie tego życzył i wówczas czułam się szczególnie ale nie po spowiedzi i nie po komunii-NO NIESTETY ALE TAKA JEST PRAWDA!

Gość gość
Ponad to Chodząc do kościoła przez lata i słuchając licznych kazań przekonałam się jak sprzecznych rad-(bo kazania to takie rady) udzielają wiernym księża Ja tego nie lubię-dla mnie to zbędna paplanina i strata czasu który można wykorzystać np na ******* świeżym powietrzu-bardzo zdrowe dla ciała i ducha! Nie staram się być bezczelna! Dbanie o kondycje ciała przekłada się na kondycję psychiczną a to pozytywnie wpływa na nas samych.

Gość gość
Ponad to jeśli ktoś czuje się lepiej chodząc do kościoła i uczestnicząc w obrządkach to absolutnie powinien to robić! Jednak nikt nie powinien potępiać tych którzy kochają inaczej! I to ostatnie zdanie możecie śmiało odbierać w wielu kontekstach. Tym czasem zauważcie że ludzie niszczą siebie sami brakiem tolerancji i nie wiarą w Boga! NAWET CI KTÓRZY SIE GORLIWIE MODLĄ bo nie wierzą że jego miłość jest nieskończona i bezkresna zarezerwowana dla KAŻDEGO. WIĘCEJ TOLERANCJI ZATEM! RUCHU NA ŚWIEŻYM POWIETRZU;