Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tez tak macie ze nie ufacie ludziom i uwazacie ze kazdy ma zle intencje

Polecane posty

Gość gość

>?

Gość gość
Tak. Może nie tyle uważam, że każdy może mieć złe intencje, ale samolubne

Gość gość
fobia społeczna? jakieś zaburzenia lękowe ?

Gość gość
ależ to naturalne w obecnych współczesnych czasach , mało kiedy spotykamy ludzi którzy są kulturalni bo o kulturę w tym wszystkim chodzi :) propaguje sie obecnie tyle różnych kwestii myśleniowych , tyle sugestii pada na każdym kroku w życiu obecnym wiem dystansujemy się , stajemy się naturalną siłą rzeczy przebiegli i zapobiegliwi a w sumie tacy sami :) paskudne czasy nastały cięzko się żyje obecnie i coraz dalej od ludzi , oddalamy się poprzez styl życia jaki obecnie jest preferowany a potem cierpimy w samotności i zarzucamy każdemu ,że jest obcy wredny i paskudny :) do czego doprowadziło nas obecne życie? ano do tego ,że pośród milionów ludzi czujemy się samotni , nieszczęśliwi , chorujemy na depresję bo tak naprawdę nie mamy normalnego życia :) pieniądz , jest też tego powodem brak pracy rywalizacja zazdrość bo komuś coś wychodzi lepiej jak nam to jest moja zwykła obserwacja :) dzieje się brzydko na naszej pięknej ziemi nie skażonej syfem ludzkiego sposobu bycia i życia :) tylko przyroda zwierzęta pozostają od wieków takie same za to MY ludzie , jesteśmy coraz obrzydliwsi :)

Gość gość
Niedawno taki bardziej daleki znajomy zapytał czy mu ufam (pytanie wynikło z ogólnej rozmowy, nie chodziło o jakieś szczególne tajemnice czy miłości) to stwierdziłam, że nie mam potrzeby mu ufać. Nie mógł zrozumieć kontekstu w którym chodzi o to, że nasze kontakty są na tyle płytkie, że nie mam podstaw aby mu ufać albo nie ufać. To tak jak ufać lub nie ufać pani z warzywniaka, a przecież ona tylko podaje jabłka i odpowiada na "dzień dobry". Sprawa zgniłych jabłek nie jest raczej czymś co można ujmować w ramach zaufania.

Gość kmkmkn
Ja nie ufam nikomu nawet własnej rodzinie wiem, że kazdą moją słabość wykorzystaliby przeciwko mnie błedy moje zostaną mi wytkniete przy kazdej możliwej okazji najlepiej mieszac w swojej kawalerce i zero kontaktu

Gość gość
up