Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ewelka20

Zaparcia w ciąży...

Polecane posty

Kochane,czy macie jakiś sprawdzony domowy sposób na zaparcia w ciąży? Pije siemie lniane,ale niedługo sama będę jak to siemie,a do tego nie działa już tak szybko i dobrze jak wcześniej...

Gość gość
Powidla sliwkowe i jogutry tego typu- na mnie działają

Gość gość
syrop DUPHALAC mi pomógł bardzo oraz suszone śliwki namoczone w wodzie, zwłaszcza ta woda wypita na czczo rano pomaga pomaga tez łyzka miodu w ciepłej wodzie (nie goracej) tez rano przed sniadaniem sobie wypic a po sniadaniu kefir

Gość gość
Jogurt z musli wieczorem :)

Gość gość
Laktuloza syrop nie wiem jak sie pisze ale jest dobry dostawalam w szpitalu ewentualnie raz w tyg czopek gliverynowy do tego ,w ktorym tyg jestes ,, ja juz koncowka prawie i powiem ci ze jak nie zaczniesz sie zaltwiac normalnie a dziecko ci nisko zejdzie i to ci sie nie unormuje z zaparciami to moze byc bol ostry ja od 29 tyg latam z dzieckiem prawie miedzy nogami znaczy sie bardzo nisko i kazda proba zalatwiania jak nie pije codziennir syropu jest koszmarem... a i do tego hemoroidy moga sie przypaletac ja na szczescie odpukac nie mam bo chyba dzien w dzien bym plakala OLa

Gość gość
A czy będąc w zaawansawonej ciąży można tę kupę wypychać, czyli w sumie przeć? Nie wywołam w ten sposób przedwczesnego porodu?

Gość gość
lepiej lekko wypchac ale delikatnie by nie przeć trzeba pic te syropy które rozmiękczaja kał sa dostepne w aptekach i sa dla ciężarnych dozwolone mi po syropie duphalac wszystko przeszło i ładnie bez problemu codziennie sie wyprózniam mimo że mam mało ruchu

Gość Moon Light
Witam, sama miałam problemy z zaparciami w ciąży, i bałam się stosować cokolwiek bez konsultacji z lekarzem prowadzącym. Ale ginekolog polecił mi stosować dicopeg junior. Ma mniejszą dawkę niż wersja dla dorosłych i jest całkowicie bezpieczny dla kobiet w ciąży.