Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

barszczewskiroman

Dezynsekcja Warszawa

Polecane posty

Co do dezynsekcji żelowej jestem nastawiony sceptycznie a czy muz to a no temu, iż sam używałem w swoim domu żelu bajer czy jakoś tak on się zwal, zakupiony on był w sklepie za tak zwanym rogiem, aplikacja małymi jedno centymowymi kreskami według ulotki i co no i efekt po tygodniu był taki, że parę sztuk i owszem padło, ale potem już sobie nic z tego nie robiły ze ten żel był rozłożony. Z wrodzona ciekawością dotknąłem tego żelu okazało się ze stwardniał i zrobił się coś na podoba silikonu wiec wątpię by prusaki były na tyle silne by mogły to ugryźć. Będąc zaślepiony reklamami internetowymi właśnie o dezynsekcji żelowej zaprosiłem profesjonalistę do swojego mieszkania. Oczywiście na początku facet zachwalał, co to za super metoda, lecz po kilkudziesięciu minutach zaczął nagle zmieniać zdanie i opowiedział jak to działa praktyce. A wygląda to tak, że żel jest to metoda pokarmowa, czyli owad, aby został zlikwidowany musi zjeść ten ze niestety z tym jest problem, iż ta substancja twardniej po kilku dziesięciu godzinach na tyle ze owad nie daje rady go ugryźć, idąc tym tropem facet mówi do mnie tak a co z owadami w ścianach pod podłogami itp. Przecież żelu nie da się wcisnąć miedzy listwy i pod podłogi nie dewastując mieszkania a rozłożenie tak na widoku jest niebezpieczne dla ludzi a na pewno dla domowych pupili a aplikacja w szybach komunikacyjnych z rurami jest praktycznie bez seksowana, ponieważ w Tych miejscach jest bardzo dużo kuzu i żel natychmiast jest nim oklejony. Pan, który u nas był powiedział ze bardzo często zdąża im się jeździć na poprawki po żelowaniu, ponieważ w przypadku mieszkań bardzo zarobaczonych nie jest to metoda skuteczna i co fajne twierdzi ze wykonywanie poprawek odbywa się tylko i wyłącznie metoda opryskowa oczywiście dodatkowo płatna a wiec celowe działanie, aby na tym samym kliencie zarobić dwa razy. Sam fachowiec stwierdził ze najskuteczniejsza metoda jest właśnie wykonanie oprysku na prusaki, ponieważ można dzięki tej metodzie nanieść preparat we wszystkie zakamarki pod listwy przypodłogowe nie odrywając ich od podłogi a po kilku godzinach można przetrzeć wilgotną szmatka te listwy a preparat i tak będzie się znajdował pod nią i utrzymywać swoje właściwości, przez co najmniej poł roku i jeszcze bardzo ważną sprawa, która otrzymałem też od tego pana powiedział, iż preparaty do oprysku posiadają pozwolenia do stosowania przy łóżkach chorych a co to oznacza nie mniej nie więcej to ze nie wydziela żadnych oparów a po wyschnięciu nie wzbijają się żadne pyły.

Gość gość
Ja i moja mama nie zgodziłyśmy się na żelowanie, wolałyśmy aby został wykonany oprysk firma która to robiła to http://dddrobak.pl/

Gość Magda72
Korzystałam kiedyś z usług firmy Prusator.pl. Mają bardzo skuteczne metody na pozbycie się wszelkiego robactwa z domu. Ja miałam problem z karaluchami. Nic nie pomagało, ciągle wyłaziły nowe, chociaż zabijałam je na okrągło... W końcu panowie dali sobie radę z nimi, przeprowadzili dezynsekcje i mam teraz święty spokój :)

Gość gość
U mnie dezynsekcją zajęła się firma www.gwaraddd.pl z Czeladzi i zrobili to szybko, sprawnie i profesjonalnie. I pozbyłam się dzięki temu problemu na zawsze

Gość gość
lepiej zamówić profesjonalną dezynsekcję, bo tylko to daje gwarancje, że pozbędziemy się problemu! Ja sam skorzystałem z usług firmy DDD.

Gość gość
Karaluchy, pluskwy i inne mrówki to coś okropnego. Ja miałam w domu kiedyś mrówki faraonki. Mrówki pojawiały się i znikały...nawet moja mama miała dość popularna w latach 90 kredę na te mrówki :P ale czy ona działała to nie wiem. Teraz mam swoje mieszkanie i ostatnio pojawiły się pluskwy. Podejrzewam, że sąsiadka z dołu ma niezły syf i u niej się zalęgły. Zamówiliśmy za porozumieniem wspólnoty dezynsekcję naszego pionu w www.aquatox.pl ( sąsiadka też) wiec mam nadzieje, że zginą bezpowrotnie.