Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czemu im więcej % ma mleko, tym jest droższe?

Polecane posty

Gość gość

powinno być na odwrót chyba? odtłuszczanie to dodatkowa robota

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
nieprawda bo to "odtłuszczone" jest bardziej rozcieńczone z wodą dlatego jesttańsze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
to czemu w takim razie w składzie mleka nie pisze np. mleko 1,5% (80%) , woda (20%)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
tego nie wiem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
czyli co, odtłuszczanie polega na dolaniu wody?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
tak, tak samo jak zrobisz sobie za mocną kawę to dolewasz wody,żeby była słabsza

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
no co za chuje j****e

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ee tam, gdyby dolewali wody do mleka, to pisałoby rozrzedzone, a nie odtłuszczone. na zagęszczonym jest napis, że zawiera ileś tam % suchej masy beztłuszczowej mleka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
bo mleko tłuste jest zdrowsze i bardziej wartościowe. Te rozcieńczone to syf jest

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Mleko nie jest rozcieńczane wodą. Normalne mleko od krowy ma 3-4% tłuszczu. Odwirowuje się trochę tłuszczu z mleka, aby miało np. 2%. Z tego tłuszczu robi się śmietanę, a potem można np. masło czy jakieś serki. Śmietana czy masło są przecież znacznie droższe niż mleko, więc im wiecej się tego cennego tłuszczu odwiruje z mleka tym może być tańsze.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
im tłustsze mleko tym drozsze. Najlepsze jest od krowy bo ma ok 4% a te sklepowe pasteryzowane 3,2% . ale bez przesady roznica jest 20gr góra.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×