Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćtrauma

zostałam zmuszona do sn

Polecane posty

Gość gośćtrauma

Zawsze chciałam mieć cesarkę , nie wyobrażałam sobie porodu naturalnego , bałam się bólu i tego że uszkodzą dziecko, że moje krocze będzie rozwalone . Długo zwlekałam z ciażą, zanim zaszłam chodziłam prywatnie do ordynatora prywatnej kliniki i powiedziałam mu o swoich obawach , przyjął to do wiadomości i powiedział że nie będzie problemu I co ?? wykiwał mnie …. Chodziłam do niego całą ciążę , tak się złożyło że na mój termin porodu wyjechał sobie na 3 tyg do USA. Nie chcieli mi zrobić cesarki w klinice , powiedzieli że nie ma wskazań, nawet za kasę nie chcieli,i nie przyjęli mnie tam na poród gdyż leżałam 2 tyg na patologii ciąży i bali się i kazali jechać do normalnego szpitala musiałam rodzić siłami natury …. Dostałam co prawda znieczulenie (odpłatnie i po moich usilnych prośbach i groźbach) ale zanim je dostałam wariowałam z bólu, jak przyszło parcie to znieczulenie już nie działało , nie mogłam oddychać z bólu i przerażenia. Dziecko na szczęście urodziło się zdrowe ale ja pękłam dosłownie jak gwiazda w każda możliwa strona i dostałam koszmarnych hemoroidów po porodzie. Urodziłam 2 tyg temu i zamiast cieszyć się to cierpię z bólu krocze rwie nawet siadać nie mogę, hemoroidy pomimo licznych maści i czopków dalej nie znikają. Koszmar po prostu. Czułam że tak będzie że poród Sn to nie dla mnie, mam straszna trauma dlaczego w tym kraju kobieta jest tak traktowana ?? nie może decydować jak chce urodzić i musi się tak prosić o znieczulenie???? Tak strasznie trudno załatwić ta cesarkę . takie są nagonki na nią ze szok

Gość gość
Trzeba było zapłacić prywatnie to byś miała. Wydawało ci się, ze jak będziesz chodziła do ordynatora to ci za darmo w prywatnej klinice zrobia? Hahahaha. I nie ma czegoś takiego, ze nie chcieli To ty jesteś niezaradna. Płacisz za cesarskie w prywatnej klinice i ja robią.

Gość gość
wspolczuje cesarka jest super

Gość gość
Takie rzeczy to za kasę. Inaczej to nie Pacjent decyduje o sposbie leczenia/opieki. Ta decyzja nalezy do lekarza. Najlepeszym sposobem rozwiązania ciazy (dla dziecka i matki) jest poród sn. , tak jest na całym świecie, nie pisz więc bzdur, nie mając pojęcia o temacie. Dla przykładu w USA ok 70 kobiet rodzi naturalnie. Twoja trauma w głównej mierze wynika z nastawienia.

jak widać ordynator nie zapewnia wybranej formy porodu. Zrozumcie kobiety to wreszcie- o sposobie porodu decyduje LEKARZ DYŻURNY bo tylko on bierze za to odpowiedzialność. Co do Twojego porodu- pozostaje współczuć, ale nigdy nie wiesz co by się stało gdybyś rodziła CC.