Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćkim

Dlaczego zaglosuje na Kukiza zapraszam do wpisow

Polecane posty

Gość gośćkim

jezyk wyzwisk , nienawisci nie bedzie tu mile widziany. Prosze rozsadne osoby o kulturalne wypowiedzi. Zaglosuje na Kukiza bo : - po pierwsze, ma dochody wieksze z muzyki i dopchanie sie do koryta nie jest dla niego rzecza istotna, wrecz traci na wizerunku - wykazuje rozsadek a nie idowa histerie, cyt ,,- Jeśli miałbym do wyboru z jednej strony dawnego komucha, ateistę, ale dobrego człowieka i fachowca, a z drugiej prawicowca, katolika, ale szubrawca - wybrałbym komucha.'' - mowi glosno o tym co ludzie sadza - nie widze innego bezpartyjnego kandydata z szanasa na zawalczenie o dobro moje i rodziny - dosc mam pseudo tematow aborcji, smolenska czy innego g..wna kiedy sprawa zasadnicza jest wyzywienie rodziny i godne zycie

Gość gośćkim
Kukiz wsrod internautow ma popracie 36 %, gdy Duda 33% a Bronek 8%. Docierajcie do tych ktorzy nie maja dostepu internetu a jedyne informacje jakie do nich docieraja to partyjna papka w tv.

Gość gośćkim
#‎potrafiszpolsko‬ poświęcić 3 minuty Twojego cennego czasu i zmusić się do refleksji nad tym, kto przez ostatnie 25 lat rządził i rządzi naszym krajem? Dla nich Polska jest nierentowna - Ty drogi widzu, który to czytasz i oglądasz, również. Za chwilę i Ciebie zrestrukturyzują podnosząc wiek emerytalny do 99 lat, a Ty nadal będziesz głosować na tych, którzy sprzedają Ci w swoich spotach reklamowych stek kłamstw, w dodatku za Twoje pieniądze. Zacznij myśleć samodzielnie i słuchać instynktu - nie telewizora.

Gość gość
Nie zaglosuje na Kukiza bo to zmarnowany głos. Zaglosuje na Dude bo tylko on ma szanse wygrać z Komorowskim.A to jest teraz dla Polski najważniejsze.

Gość gość
Taka papka też jest w radio, aż mnie zaczyna wk***ać trójka, której jestem stałym słuchaczem Dziś podali, ze największe poparcie ma Komorusek, potem Duda, a na 3 miejscu blondi, która będzie dzwonić do Putina. Blondi nic nie mówi, tylko włoski poprawia i szczerzy ząbki do fotek z małolatami.

Gość gość
Trójka pod rządami Jethon robi się nie do sluchania.Niech wywala ta babe bo niszczy dobre radio

Gość gość
Ja zaglosuje albo na Dudę albo na Kukiza :-)

Gość gość
nie jest to glos zmarnowany- wrecz przeciwnie- jakikolwiek glos oddany na kandydata bezpartyjnego jest pelnowartosciowy. Zalozmy ,ze glosowac moze 100 osob, 50 nie pojdzie na wybory. Zostaje nam 50, jesli z tego 20 zgarnie bronek, a po 10 Duda i Kukiz, mamy 20 +10+10= 40 pozostale 10 na reszte kandydatow. Wynika z tego ze Kukiz i innni zabiora z puli 20 % waznych glosow

Gość gośćkim
korekcja bledu - nie jest to glos zmarnowany- wrecz przeciwnie- jakikolwiek glos oddany na kandydata bezpartyjnego jest pelnowartosciowy. Zalozmy ,ze glosowac moze 100 osob, 50 nie pojdzie na wybory. Zostaje nam 50, jesli z tego 20 zgarnie bronek, a po 10 Duda i Kukiz, mamy 20 +10+10= 40 pozostale 10 na reszte kandydatow. Wynika z tego ,ze Kukiz i innni zabiora z puli 20 waznych glosow co stanowi prawie 50% puli ( 25 to bylaby polowa)

Gość gość
Z całym szacunkiem dla Pana Kukiza ale zagłosuje na Mariana Kowalskiego.

Gość gość
A jaki ma program wyborczy ten Kukiz? Chyba tylko taki, że wg niego jedno,andatowe okręgi wyborcze są lekiem na całe zło.

Gość gość
ja się poważnie zastanawiam nad głosowaniem na Pawła Kukiza. po przejrzeniu listy kandydatów to będzie chyba najlepszy wybór. co prawda polityka niezbyt mnie interesuje, nie znam zbyt dobrze programów wyborczych, ale na żadnego ciula ze starej gwardii, czy innego ortodoksa politycznego, który dowali jeszcze większe podatki, czy inne cudowne zmiany będzie wizjonersko wprowadzał nie oddam głosu, a zmarnowanie go nie pokazaniem się na wyborach to już po prostu zbrodnia na tym biednym, zdziadowanym do reszty kraju. a poza tym jestem muzykiem ;)

Gość gość
Na obecne zło na pewno.

Gość gość
Ale w sumie to rozdrobnienie nie jest korzystne, bo gdyby był jeden silny prawicowy kandydat, to byłoby łatwiej o wygraną, czy się mylę? Tak to chyba Duda ma największe szanse i zagłosowanie na któregoś prawicowego kandydata odejmie głos Dudzie, a zwiększy szanse Komorowskiego. A najważniejsze żeby nie był tym pierwszym w 1 turze (komorowski)

Gość gośćkim
dla mnie zarowno Duda jak i Komorowski to sa takie Miedwiediewy Putina- pacynki do sterowania tyle ,ze na naszym Polskim gruncie. Jak partia kaze tak grac beda.

Gość gość
Nie ważne na kogo głosujecie. Ważne żeby ktoś z grona Kukiz, Kowalski, Wilk, Korwin, Braun, Tanajno... Stawianie "X" przy innym nazwisku to zmarnowanie głosu.... :O Ja osobiście nie wiem jak w ogóle można iść na wybory z z zamiarem glosowania na kogoś innego niż wymienieni. Mi osobiście by było szkoda nóg i czasu...

Gość gośćkim
brawo muzyk za postawe obywatelska, namow do podobnej grono znajomych :) jak nie zaczniemy sami , oddolnie zmieniac kraju to tylko emigracja nam zostanie..

Gość gość
To że podpisy zbiorą promowani w mainstreamie (Komorowski,Duda,Ogórek) to było wiadomo. Ale to że tylu antysystemowych kandydatów zebrało ponad 100tyś wymaganych podpisów, a tak mało i ledwo co zebrali je systemowi typu Palikot i w ogóle nie zarejestrowała się Nowicka czy Grodzka tylko bardzo dobrze świadczy o polakach i o tym że jest postęp, że co raz więcej ludzi chce zmiany i że ta zmiana wkrótce nadejdzie. Gdyby nie media które trzymają pieczę nad tym by obecny układ dalej był przy korycie i zafałszowane sondaże... to pewnie w końcu Polacy by pogonili tą bandę.

Gość gość
200 tys. - Janusza Korwin-Mikkego; 240 tys. - Pawła Kukiza; 188 tys. - kandydata Ruchu Narodowego Mariana Kowalskiego; 150 tys. - lidera Twojego Ruchu Janusza Palikota; blisko 145 tys. - kandydata Kongresu Nowej Prawicy Jacka Wilka; 130 tys. - Pawła Tanajno (Demokracja Bezpośrednia); 125 tys. - reżysera Grzegorza Brauna. Grodzka nie zebrala- miala 85 tys Czyli mamy 7 wspanialych, jest w czym wybierac

Gość gość
Wybory w królestwie Polipów polecam artykul

Gość gość
Kukiz ma mniej pieniędzy na kampanię ale dostał je od nas a nie ukradł je nam w postaci dotacji dla partii nie pytając nas o zdanie. Obecnym rządzącym jesteśmy potrzebni tylko do wrzucenia karteczki do urny bo kto jest w sejmie zadecydują szefowie partyjni ustalając kolejność na listach. Ten system wyborczy to błędne koło. Mam nadzieję że wystarczająco dużo ludzi ma już tego dość. Wykreowali podział na katoli i antykatoli, prawicowych i lewicowych itp a zapomnieli o uczciwych, prawych, normalnych ludziach. Straszą sobą nawzajem i utrwalają sondażami to przekonanie ze wybór jest tylko pomiędzy PO a PiS a to bzdura. Najwyższy czas rozgonić to towarzystwo wzajemnej adoracji.

Gość gość
Nie chcę PiSiorów, nie chcę Platformersów. Zagłosuję na Kukiza, bo mu się CHCE. Coś robi społecznie, działa, inwestuje swój prywatny czas, jest zaangażowany. Nie podzielam wszystkich jego poglądów, z wieloma się nie zgadzam - ale Bronka dłużej nie strawię a PiSu nie chcę..

Gość gość
Może odniosę się do argumentacji: - to, że ma dochody z muzyki nie czyni go jeszcze mniej pazernym: Janusz Palikot to też człowiek ogromnie bogaty, podobnie jak wielu innych, którzy są tak ustawieni do końca życia, że właściwie nie muszą kraść,a to robią, - czy wykazuje rozsądek? Jest to człowiek dotknięty chorobą, niedoświadczony w wielkiej polityce (choć podobno wiedzę ma), ale ma też kilka bardzo nierozsądnych, emocjonalnych wyskoków jak np. wypowiedzi o homoseksualistach itp. (poglądy poglądami, ale sami tu piszecie, że to tematy zastępcze, nie wymagają takich emocji i zaangażowania) Uważam jednak, że warto na niego zagłosować nie tyle ze względu na poglądy czy program (bo na stanowisku prezydenta ma to nikłe znaczenie), ale ze względu na to, że jest medialny, głośny, "zmielony" i lubi poklask: oznacza to, że jeśli będzie wiedział o jakiejś grubszej aferze w sejmie, nie zachowa tego dla siebie.

Gość kim45678
Mobilizacja sympatyków Kukiza jest potężna. Wszak na początku marca sztab zdradził, że udało mu się zebrać zaledwie kilkanaście tysięcy podpisów. Kukiz był niepocieszony. - Czarno widzę to zbieranie podpisów i całą tę sprawę związaną z kandydowaniem - przyznał wówczas na spotkaniu w Częstochowie. - Jestem realistą i zdaję sobie sprawę, że na sam urząd nie mam szczególnych szans. Natomiast bardzo liczyłem na to, że wśród obywateli obudzi się duch wolnościowy, duch podmiotowości i poczucia własnej wartości. Niestety, coraz bardziej jestem przekonany, że żyjemy w społeczeństwie chłopów pańszczyźnianych, zniewolonym, zindoktrynowanym. Społeczeństwie, które zostanie zniszczone przez system w ciągu najbliższych kilkunastu lat. Kiedy 9 lutego ogłaszał start w wyborach prezydenta RP, powiedział, że jeżeli nie zbierze 100 tys. podpisów, nie będzie czuł żadnego dyskomfortu. - To będzie oznaczało, że moja misja została zakończona. Zajmę się swoimi dziećmi, wrócę na scenę i będę śpiewał piosenki, dzięki którym w ciągu dwóch lat kupię im mieszkania w Stanach Zjednoczonych bądź w Kanadzie. Cały tekst: http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35771,17638932,Kukiz_triumfuje__Mial_nie_zebrac_100_tys__podpisow_.html#ixzz3Wq6RkQiU

Gość gość
Trzeba zejść na ziemię i realnie spojrzeć. Żaden Kukiz zaden Korwin. Oni nie mają szans pokonać Komorowskiego. Tylko Duda może z nim wygrac.Dlatego Polacy MUSZA głosować na Dude.To sprawa dla naszego narodu najwazniejsza.Dalismy radę wygrać z komuna a nie damy rady wygrać z PO ?

Gość gość
Przecież Duda to komuna, lepiej niech wygra Komorowski tym prędzej kraj popadnie w ruinę. Ludzie zaczynają myśleć gdy mają coraz mniej kasy.

Gość gość
Ja się zastanawiam, skąd taka pewność, że kandydatem nr 1 jest urzędujący prezydent, a PO ma duże poparcie :) Moim zdaniem niechęć do obecenie panującej nam partii jest ogromna i chociaż pewnie w parlamencie się znajdzie, to raczej samodzielnego rządu nie utworzy. Myślę, że Paweł Kukiz ma całkiem realne szanse na urząd prezydenta, a w wyborach parlamentarnych zobaczymy dużą różnicę poglądów Polaków. Jest świetna koniunktura na nowe, świeże partie polityczne i na pewno ktoś to wykorzysta.

Gość gość
Systemowa postkomuna jest na wykończeniu, to są ich ostatnie lata szkodliwych rządów partaczy, nadchodzi nowe pokoleniowe rozdanie myślące nowocześnie i co ważne orientujące się w kwestiach ekonomicznych.

Gość gość
Ludzie sie budza, cale rodziny latami nie glosujace, teraz chca oddac na Kukiza swoj glos. Ciekawe jaka frekwencja bedzie

Gość gość
Uwaga na trolle Dudy mowiace ,ze tylko on Komoruskiego pokona. A wiecie ,ze Duda placi naszymi pieniedzmi za polubienia na fejsie? Jak widac sa rzeczy gorsze od placenia za sex