Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

19 tydzeń, a ja nie czuję ruchów dziecka...

Polecane posty

Gość gość

Strasznie mnie to dołuje - boje się, że coś jest nie tak. Wiem, że później odczuwa się ruchy gdy ma się więcej ciała, i łożysko na przedniej ścianie - ale proszę o informacje kiedy Wy kobietki czułyście te pierwsze kopniaczki? Raz na jakiś czas wieczorem czuję takie bulgotanie w brzuchu, a nawet je słyszę - ale bardziej wydaje mi się, że to żołądek pracuje.

Gość gość
to narazie zawcześnie, chociaż już blisko, średnio w 25 tygodniu daje się odczuwać pierwsze ruchy, będzie dobrze :) jeszcze cie brzdąc tak 'zakopie' że ci się odechce ;) a tak dla uspokojenie samej siebie to polecam jednak kontrolną wizytę i zrobienie usg

Gość gość
mam usg za tydzień - ale każdy dzień to dla mnie udręka :(

Gość gość
dziewczyny a wy w którym tygodniu poczułyście ruchy maluchów?

Gość gość
Ja zaczęłam odczuwać delikatne ruchy jakoś po 20-tym tygodniu :)

Gość gość
Może ja za dużo do siebie biorę?..ehh niby żaden lekarz nie miał zastrzeżeń do ciąży, strasznie długo się o nią starałam, i nie ma chwili w której nie myślałabym czy wszystko jest w porządku :( tyle się słyszy o tych ciążach obumarłych, Boże uchowaj....:(

Gość gość
Też się denerwowałam tak jak ty i równo w 20 tygodniu poczułam pierwsze ruchy.

Gość gość
co ty gadasz dziewucho, moja żona też tak histeryzowała, a na badaniach zawsze było ok, dziecko miał 10/10 pkt w skali Apgar Ja raz po prostu wziąłem telefon i zadzowniłem do gina, żone w samochód i heja i już była spokojna, że jest wszystko ok, bo tak jak masz sie zamartwiać to tylko dziecku szkodzisz, niby robisz to w dobrych intencjach ze sie zamartwiasz ale w ten sposób właśnie szkodzisz dziecku, nie stać cię żeby wpaść do gina na wizytę za 100zł prywatnie i sie uspokoić? po co masz tydzień czekać

Gość gość
Nie martw się :) trzymam kciuki za was ,pierwsze ruchy można pomylić z ruchem jelit,a jeśli masz łożysko przodujące to zapewne poczujesz te *****luźniej niż inne mamy ,nie denerwuje się na zapas ,jeszcze będziesz miała dość jak cie po rzebrach będzie kopać albo w pełny pęcherz :) .

Gość gość
Próbuje się przez tym powstrzymywać - normalne kobiety mają 3-4 usg w ciąży - a ja już miałam 6, a jestem w 19 tyg...

Gość gość
Ja cos kolo 18, takie wyrazne to od 20. Tez mam lozysko na przedniej scianie ale jestem bardzo szczupla.

Gość gość
Jakbym mogła to leżałabym non stop podpięta do aparatury usg :( tak pragnęłam tego malucha, a teraz gdy jest nie umiem się cieszyć, z żadnego dnia :(