Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

skrocona szyjka i rozwarcie na opuszek 34 tc

Polecane posty

Gość gość

Kochane napiszcie mi ile moge tak pochodzic? Do porodu ? Czy zawsze jest przedwczesny jesli jest tak jak u mnie na ten tydzien ciazy?

Gość gość
Ja z rozwarciem na 2 cm chodziłam 2 miesiące. Urodziłam w dniu terminu z om.

Gość gość
Ale lezalas? Bylas w domu mialas skrocona szyjke o sredniej konsystencji?

Gość gość
ale rozwarcie od zewnątrz czy od wewnątrz?? Jaki masz zapis w karcie? Ja w pierwszej ciąży (tzn. w zasadzie w pierwszej skończonej szczęśliwie) byłam na wizycie jakoś na koniec 34 tygodnia i miałam wszystko "pozamykane", zapis 2/0/0, a urodziłam 3 tygodnie później przełom 36/37 tygodnia, czyli w krótkim czasie wszystko się pootwierało. cdn. (uznane za s p a m)

Gość gość
Teraz od od 26 tygodnia mam ponoć rozwarcie od strony zewnętrznej.. i tak miałam wpiasne w karcie w 26 tygodniu 2/1/0.. w 30 tygodniu też było 2/1/0/.. i byłam znów po 3 tygodniach, czyli 33 tydzień ciąży (skończony) i już wpisała 2/1.5/0 czyli, że rozwarcie od zewnątrz się powiększyło.. w sumie zastanawiała się lekarka czy wpisać coś na końcu, zamiast zera, bo nie była pewna.. mówi, ze nie chce zbytnio "grzebać", ale palec swobodnie wchodzi.. W każdym razie różnie mówią, że z rozwarciem można chodzić.. u jednych to postępuje szybko, u innych powoli.. tego się nie da przewidzieć.. Najważniejsze, przy otwierającej się szyjce to żeby w razie jakiejkolwiek infekcji szybko wziąć leki. A lekarz pobrał Ci wymaz na GBS? Bo to jest ważne...

Gość gość
Tak.mialam.robiony 2 tyg temu nie mam gbs . A. To jak mam rozwarcie to ten czop juz mi wypadl bo nie wiem juz jak to jest

Gość gość
Szczrze to nie wiem jakie nie napisane jakie rozwarcie jest narysowane koleczko i w srodku drugie te w srodku jest napisane opuszek a od zewnatrz skrocona to chyba chodzi o rozwarcie wewnetrzne

Gość gość
Ja też chodziłam z rozwarciem 1,5cm około dwa miesiące.nie Lezalam wcale,

Gość gość
|Nie, nie, jeżeli nie zauważyłaś czopa, to raczej Ci nie wypadł ;) \Jeśli wypada przed porodem to raczej ciężko to z czymś pomylić. hmmm to ciekawe oznaczenia masz w karcie .. kółeczka hehe no ja tylk wiem o takich typu np. 3/0/0 lub 3-0-0 czyli wpisane cyfry.. najważniejsze, że wymaz wyszedł negatywnie... a tak, to już nie masz na to wpływu, kiedy poród nastąpi... ja właśnie dostałam mms z wynikiem gbs, bo mąż odebrał... ujemny ;) |Na początku bardzo się przejmowałam tym rozwarciem, nawet spodziewałam się, że urodzę do 33 tygodnai ciąży i dokupiłam kilka półśpiochów 50. Dziś kończę 34 tydzień.. zobaczymy, ile maluch jeszcze posiedzi. W sumie to już po 6 kwietnia mogłabym rodzić.. ale to nie ode mnie zależy. Ja cały czas obesrwuję, co z czopem, ale siedzi.. wtedy mi chyba wypadł w środę czy w czwartek, w sobotę po południu byłam na porodówce, a urodziłam w niedzielę po 4 rano.

Gość gość
Ty autorka wiem ze wisane smiesznie hehe ale nic innego nie ma. Jak podajwcie wiem ze szyjka poczatkowo miala 4 cm teraz ma kolo 1.5 cm i dziecko ma glowke bardzo nisko wpasowana w kanal rodny i czuje jak siadam glowke kurcze az sie swojego lekarza pytalam czy mozliwe i mowi ze jest na tyle nisko ze tak mam leki na podtrzymanie ale macica nawet przy dotknieciu sie stawia tak lekarz mowi ,wiec mam lezec i do 36 tc brac leki ,. No ale chcialm sie jakos dopytac jak to u was z tym rozwarciem bylo dodam.ze mnie atakuja disc czesto skurcze mimo lekow i i mam okropne klucia w pochwie i bole pachwin..

Gość gość
Ja szczerze nie wiem jak ten czop ma wygadac ..kazdy mowi co innego jedynie co to mam.zwoekszona wydzieline ostatnio i jakas. Taka bez koloru , ale wody mam 1.4 wpisane yo chyba norma nikt nie mowil czy malo czy duzo

Gość gość
Podbijam

Gość gość
Up up

Gość gość
Up up