Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nielojalna koleżanka

Polecane posty

Gość gość

Moja koleżanka razem ze swoim mężem prowadzą swoją działalnosć.Ostatnio odebrałam zwrot poleconego, nawet nie zwróciłam uwagi co to za list, bo sama też ostatnio kilka wysyłałam.Po otowrzeniu koperty, gdzie widniały jako adres zwrotny moje dane, zobaczyłam,że są to jakies listy do dłużników mojej koleżanki, kwestia paliwa , rozliczenie kosztów, 3 faktury itp.Ona wysyłała je , jako ja. Będę widziała się z nią ze dwa dni, to jest bardzo nie fer, aby używać moich danych, widziałyśmy się ostatnio dość często nic mi nie powiedziała. Jak to kulturalnie i dyplomatycznie rozwiązać? Myśle,że oni nie odbierali jej listów kiedy widniała jako nadawca, to wpadła na taki genialny pomysł. Gdybym uważniej sprawdziła ten list, to bym go nie odebrała. Jestem wściekła.

Gość gość
ale czego tutaj oczekujesz? co mamy doradzić?

Gość gość
Może napisz lub zadzwoń do tych dłużników i stanowczo powiedz, że to jest adres prywatny i nie życzysz sobie wysyłania listów na twój adres. A koleżance powiedz to samo.

Pokaż listy i zapytaj co to jest... ZObaczysz jakie wytłumaczenie ci zaserwuje. Powiedz jej, że nie życzysz sobie takich zagrywek i jeszcze raz dostaniesz takie przesyłki, to zgłosisz sprawę w odpowiednie miejsce, bo nie chcesz być plątana w jej długi...

Gość gość
Pokazałam , absolutnie nie poczuwa się dow winy, jeszcze głupią ze mnie robi,że tak jaj prawnik kazał, no i przecież nic się nie stało, to nie były moje dane, tylko nic nie znaczący adres z moim imieniem i nazwiskiem. Jeszcze sie mądrzyła, jaka to w prawie jest oblatana.

Gość gość
Adres z twoim imieniem i nazwiskiem to Twoje dane osobowe prawnie chronione, ona jakas porabana, śmiało możesz głosić jej firme do GIODO że wykorzystuje bezprawnie twoje dane i sie pod ciebie podszywa i cwaniara ma pozamiatane, przeciez przestepstwo popełnia, bo sie pod kogos podszywa, niewazene ze jestes jej kolezanką. Widac jak sie na prawie zna.... A prawnika pewnie wymysliła. W razie jakiejs sprawy o te długi czy coś bedzie ze ty to wysyłałas, bo ona sie moze wyprzec, jeszcze cie tamci o próbe wyłudzenia oskarza, bo bezprawnie zadasz od nich pieniedzy a przeciez Tobie nic nie wisza. A jak zgłosisz bedziesz miała dowód ze cos działałas w tej sprawie. Z kolezanka czas sie pozegnac, skoro naraza cie na takie kłopoty i jeszcze cwaniaczy zamiast skruche okazac.

Gość gość
ktoś się pod ciebie podszywa, jakies uniki robi ws kasy a ty się jeszcze pytasz? Ja bym ja chyba rozszarpala za cos takiego. No i przestalaby być moja kolezanka. Ludzie sa naprawdę bezczelni i glupi. Na twoim miejscu bym się zaczela bac co ona jeszcze wymyslila.

Uważaj żeby za Ciebie kredytu nie wzięła. Kulturalnie ? - Tak by ją zjechała że by nie wiedziała jak się nazywa.