Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

skoro jest ciałko żołte to znaczy ze bedzie zarodek

Polecane posty

Gość gość

czy jak jest puste jajo plodowe nie ma nawet cialko zoltego? czy jak juz jest ciałko zólte to na dniach bedzie zarodek?

Gość gość
nie ma zależności

Gość gość
skoro jest ciałko żółte, to znaczy że była owulacja i tyle, a co będzie dalej, to inna sprawa

Gość gość
Ciałko żółte jest nawet bez ciąży. :D Jest jeszcze coś takiego pęcherzyk żółtkowy i on daje nadzieję na zarodek.

Gość gość
pecherzyk zoltkowy mialo byc

Gość gość
Pęcherzyk żółtkowy, szczególnie niezniekształcony, okrągły to dobry znak. W przypadku pustego jaja płodowego pęcherzyk albo nie występuje, albo ma nieregularny, np. dyskowaty kształt. Przerabiałam na sobie. W drugiej ciąży 5t6d, zarodka brak, ale właśnie był pęcherzyk żółtkowy, którego w pierwszej ciąży w ogóle nie było.

Gość gość
Ja miałam puste jajo płodowe a pęcherzyk był piękny i okrąglutki - także nie ma reguły.

Gość gość
10:19 - pewnie myslisz o pecherzyku ciazowym, a temat jest o zotlkowym, czyli o pecherzyku w pecherzyku. Ja jak bylam u gina 5t3d i widzial pecherzyk zoltkowy, to powiedzial że bedzie zarodek i mial racje :)

Gość gość
gosc 11;08 dziekuje za odpowiedz:) u mnie pecherzyk w 5t3d wynosil 9,2mm a w srodku byl pecherzyk zolciowy teraz w czwartek ide na wizyte powinno byc wtedy 6t3d i lekarz tez mowil ze powinien byc juz zarodek, nie moge sie doczekac.

Gość gość
tu gość z 10:08, właśnie nie mylcie pęcherzyka ciążowego z żółtkowym. Wiadomo że przy pustym jaju pęcherzyk ciążowy będzie zawsze i może być nawet ładny i ładnie rosnąć. Tak właśnie miałam w pierwszej ciąży. Ale w środku nie było nic, no i beta też nie rosła jak trzeba, bo tylko 50% na dwa dni. Swoją drogą autorko, po tygodniu nie musisz zobaczyć zarodka. Ja na twoim miejscu przesunęłabym wizytę jeszcze o tydzień a w międzyczasie zrobiła 2 razy betę, żeby zobaczyć czy przyrost jest prawidłowy.

Gość gość
11:16 - ja miala przyjsc dopiero za 2 tyg, tyli 7 t3d i bylo juz wtedy serduszko :)

Gość gość
tu autorka, niestety nie moge przesunac wizyty poniewaz tak mam l4 i jestem po nawracajacych poronieniach i jestem caly czas pod scisla kontrola lekarza, duzoe lekow na podtrzymanie i nawet zastrzyki w brzuch. Bete badałam i caly czas co drugi dzien sie podwaja a nawet wiecej niz podwaja, teraz juz nie badam bo bardzo mnie to stresuje.

Gość gość
Ja mialam jajo z pęcherzykiem , ale niestety zarodek się nie pokazał i tak moja ciąża bez zarodka rozwijała się do 11 tyg ... są różne przypadki ... u Mnie lekarze czekali tak długo bo myśleli ,że może owu się przesunęła i jeszcze się zarodek pokaże ... ale nic z tego ... w końcu beta zaczęła spadać i zrobiono Mi zabieg. Ale oczywiście to tylko mój przypadek i nie mówię ,że w innych przypadkach tak będzie .