Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pomocy biegunka u dziecka

Polecane posty

Gość gość

Kochane mamy jak sobie radzilyscie z biegunka u swoich pociech. Moj 15 miesieczny synek od wczoraj ma biegunke podaje duzo picia, wywar z czarnych jagod oraz dzis dalam wegiel w syropie. Jak jeszcze moge mu pomoc Doradzcie prosze

Gość gość
daj mu SMECTE

Gość gość
Kupilam dzis i nie chcial za Boga wypic

Gość gość
mozesz mu dac miedzy czyms slodszym lyzeczka (nie mieszaj za duzo wody)daj mu a jutro dziecko bedzie zdrowe.Mnie ta smecta uratowala zycie -zasralam cala autostrade w niemczech i droge do Paryza.

Gość gość
A to mnie rozbawilas z ta autostrada ;)) a juz myslalam ze nic mnie dzis nie rozweseli Ok jutro podam tak jak mowisz, mezowi pani w aptece kazala wsypac do 100ml herbatki lub wody i on za choinke nie chcial tago pic

Gość gość
Pomoze ktos jeszcze?

Gość gość
Moze Lakcit badz inny probiotyk

Gość gość
Ale z niego sie wrecz lało wczoraj. Noc bez kupki, wypil prawie300ml wywaru z jagod, jeszcze spi ale juz boje sie co bedzie jak wstanie. zeby sie szpitalem nie skonczylo

Gość gość
Najprostrszy sposób to daj dziecku czekoladę. Dziecko z chęcią zje i pomoże. Czasem ktoś nie wpadnie na oczywisty sposób :)

Gość gość
Dostal czekolade, bardzo lubi gorzka i pierwsze co to wlasnie ja podalam ale zero reakcji. Biegunka jak byla tak jest

Gość gość
Nifuroksazyd kup w aptece i podaj dziecku. Ten dla maluchów w zawiesinie jest na receptę, ale w tabletkach jest bez recepty i jak dziecko nie połknie, to rozgniatasz na łyżeczce dodajesz herbatki, rozmieszasz, zeby się rozpuścił i wlewasz dziecku do buzi, każesz połknąć i koniec. Wieczorem powtórzysz i przez kolejne 3 dni rano i wieczorem

Gość gość
Ten nifuroksazyd dla dzieci z niską dawką to nazywa się Zyfurax junior i taki kup

Gość gość
Daj mleczna jest smaczniejsza wiec wiecej zje. Musi pomocbo czekolada powoduje zatwardzenie

Gość gość
Gdzieś czytalam ze kleik ryżowy jest tez dobry

Gość gość
Żadna czekolada nie pomoże jeśli biegunka jest na tle bakteryjnym

Gość gość
jak to jest żołądkówka to dziecko się odwodni i będzie po dziecku

Gość gość
Nie żołądkówka :D tylko jelitówka

Gość gość
Podpinam się pod temat, bo mam pytanie. Czy jeśli dwulatek, który do tej pory wypróżniał się dwa razy dziennie od kilku dni zaczął robić 5-6 kupek dziennie, ale o normalnej zdrowej konsystencji, bez krwi i śluzu, o normalnym kolorze itd, to należy już mówić o biegunce? Syn od trzech dni tak się załatwia i nie wiem czy to jakiś błąd żywieniowy czy zęby (widać że idzie mu piątka). Choroby nie podejrzewam, nie marudzi i nie ma innych objawów.

Gość mostkas
u dziecka biegunka tym bardziej wymaga natychmiastowej reakcji, działajcie zgodnie z tym - http://stopbiegunce.pl/co-na-biegunke-u-dziecka/ O ile to działanie będzie natychmiastowe, to obejdzie się bez większych problemów -najgorszym co można zrobić jest zwlekanie z podawaniem leków. wtedy dziecko może się nawet odwodnić.

Nikt z nas nie powinien bagatelizować jako rodzic nawet takich schorzeń jak biegunka u dziecka. W takim okresie trzeba monitorować to, czy maluch pije odpowiednią ilość płynów, żeby się nie odwodnić. Garść cennych rad w tym temacie można znaleźć m.in. tutaj: http://www.dicoflor.pl/pl/odwodnienie-przy-biegunce/kiedy-udac-sie-do-lekarza/