Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jawox

Seksoholizm

Polecane posty

Gość Jawox

Jestem seksoholikiem. Czy możliwy jest powrót do normalnych zachowań seksualnych bez terapii?

Gość gość
Ja chyba też, ale nie martwię się tym :)

Gość Jawox
To jednak przeszkadza normalnie funkcjonować. W pewnym momencie przychodzi refleksja... No i najbardziej cierpi rodzina. Tylko, że uświadomienie sobie faktu uzależnienia, wpływu na rodzinę.... nie zahamowało pewnych moich zachowań. Co prawda nie "pieprzę" już na boku, ale pozostały filmy, onanizm oraz wspomnienia i fantazje.

Gość gość
Mam to samo i wiem, że nie jest łatwo z tym żyć, ale co. Już się trochę kontroluję bo i wiek nie pozwala, ale zawsze jedno w głowie.

Gość Jawox
No tak.... poczułem co to jest ciepło rodzinne. Wreszcie złapałem kontakt z dziećmi... Ale... wracam do myśli o seksie... One są i nie pozwalają zapomnieć... Niestety. Ale - wracam do pytania - czy można sobie z tym poradzić samemu?

Gość gość
Raczej tak z wiekiem. Choć mnie to trzyma :) Wiem, że jestem uzależniony od tego i moja nowa partnerka też mnie rozumie i dostarcza tylu wrażeń, że już jestem spokojniejszy. Mam wszystko w domu i już nigdzie nie łażę.

Gość Jawox
Tak.... ale ja wybrałem... rodzinę. Partnerka, która to rozumiała i dawała mi to co lubię - nie jest już ze mną.

Gość gość
Nie jest nam lekko :( Dużo by mógł pisać na ten temat.

Gość Jawox
To napisz.....

Gość gość
Nie mam chęci na pisanie o swoim życiu. Były wzloty i upadki. Pieniędzy straciłem na te moje zachcianki :) Żyje się dalej i trudno nawet z takim uzależnieniem.

Gość Jawox
Trudno... to prawda.... Ale czy samemu można podołać....? Szukałem i nie znalazłem ani pomocy o psychologa ani żadnej sensownej grupy wsparcia.

Gość gość
Ja się na taką grupę wybierałem, ale stwierdziłem, że takie zwierzanie się i nakręcanie więcej mi zaszkodzi. Teraz staram się by nie oglądać p****li, nie walić małego i nie tracić pieniędzy na d****** Udaje mi się.

Gość Jawox
Brawo za wytrwałość. Ja nie "bzykam", ale filmy i masturbacja pozostało... a tego też chce się "pozbyć"....

Gość gość
Ja już dochodzę w przerwach na trzepanie około 3 dni. Jak bym Ci powiedział ile mam lat top byś się uśmiał, że jeszcze tacy ... :) No ale niektórzy mają takie potrzeby długo.

Gość Jawox
To ile masz lat?

Gość gość
Więcej jak myślisz :)

Gość Jawox
To ile?

Gość gość
to prawda jest ciężko wiem coś o tym a mam już 40l

Gość Jawox
:) ja 43

Gość gość
+ 50 :)

Gość gość
A ja mam pytanie tak z drugiej strony. Jak to się zaczęło? Czy można się wkręcić w seksoholizm? Ja mając naście lat tak jak chyba każdy uprawiałem onanizm, tęskniłem za seksem itp. ale jednak nie przekraczałem pewnych barier. Na co trzeba uważać żeby nie uzależnić się??

Gość gość
Tego nie można zauważyć kiedy i w którym momencie. To uzależnienie wchodzi tylnymi drzwiami i ... trzeba tylko potrafić zauważyć kiedy mamy z tym problemy. Ja wiem o tym, że jestem i staram się jakoś z tym żyć, ale nie jest łatwo.

Gość gość
Bez terapii raczej nie. Musisz rozmawiać ze specjalistami i przede wszystkim przejść na detoks. U mnie w rodzinie też był taki przypadek i pomogła dopiero terapia w http://www.horizon.info.pl/.