Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Takiego pytania jeszcze nie bylo.

Polecane posty

Gość gość

Czy pediatrze, ltory przychodzi na prywatna wizytę domowa powinnam zaproponować kawę, herbatę i uiścić go jakimś ciastem, cząstkami? Nie wiem czy iść do sklepu no wizytę mamy o 16 a w domu mam tylko biszkopty. ;)

Gość gość
Według mnie nie, to jego praca.

Gość gość
Ugoscic , ciastkami

Raczej to nie jest obowiązkowe. W końcu on jest w pracy. Jak zaproponujesz herbatę, będzie grzecznie, ale z ciastem bym już nie wyskakiwała.

Gość gość
nie sądzę, żeby się lekarzowi chciało tracić czas na jedzenie ciasta "po ludziach". Zaproponować herbatę możesz, pewnie odmówi

Gość gość
Lekarz mieszka blok dalej, nie znam go, jest u nas pierwszy raz. Zaproponuje cos do picia, z ciastem nie będę wyskakiwac :)

Gość gość
cząstkami???czyli czym?

Gość gość
Myślę, że 3 daniowy obiad to minimum. Później kawa z domowym sernikiem, a na koniec flaszka Wyborowej i sałatka jarzynowa na przegryche:)

Gość gość
du/py mu nadstaw gościnnie :D

Gość gość
Co to znaczy "uiscic go czastkami"? :O

Gość gość
Myślę, że to wręcz nie wypada. Księdzy na kolendzie można zaproponować ale lekarzowi? Coś Ty...Przecież ten lekarz przychodzi zbadać Twoje dziecko zapisać co trzeba i tyle. Tobie by się chciało chodzić do obcych ludzi na ciasto i "kawusie"? Mi nie...

Gość gość
Nie wiem. Skoro już koniecznie chcesz coś zaproponować to zapytaj czy się czegoś napije, ale szczerze ? Ja nie proponowałam nic takiego, a już ciastka jakbym miała proponować to bym chyba cegłe spaliła. Przecież taki lekarz jest w pracy, ma dużo pacjentów do ogarnięcia, więc wizyta taka przebiega konkretnie, krótko i sprawnie a potem ucieka bo spieszy sie do następnych. Nik tam nie traci czasu na pogawędki przy pączusiu