Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mam problem z dzieckiem

Polecane posty

Gość gość

Ostatnio moja Kamilka po przyjściu z przedszkola była jakaś smutna, nie chciała się bawić. Wolała leżeć na łóżku i patrzeć w sufit. Nie chciała nic mówić. Nigdy się tak nie zachowywała, Bardzo mnie to martwi, że coś złego dzieje się u niej w przedszkolu a ona nie chce powiedzieć. Co robić w takich sytuacjach. Doradźcie.

Gość gość
Powiedz ze jak powie prawdę co to się stanęło w przedszkolu to kupisz jej lalke np witch. Dzieci to lubią. A moze zakochala się w koledze?

Gość gość
Ty tak na poważnie pytasz na forum?? Co z Ciebie za matka, że nie wiesz, co się dzieje z Twoim dzieckiem??? SKĄD mają to wiedzieć ludzie (obcy) na forum, przecież nikt nie zna Twojego dziecka. Równie dobrze można Ci napisać, że córka zaczęła mieć problemy psychiczne, coś z rozwojem nie tak- itd. Zajmij się dzieckiem, obserwuj je a nie siedź na kafeteriiii!!!!!!!!!!!!

Gość gość
może pedofil ją zaatakował? bo dzieci terroryzowane w przedszkolu raczej sikają do łóżka i mają koszmary

Gość gość
takie małe dzieci nie leżą i nie patrzą w sufit

Gość gość
Pobawcie sie w pdzedszkole

Gość gość
dzieci w szkołach i przedszkolach mają kontakt z różnymi rówieśnikami i mogą inne dzieci dokuczać naszym pociechom. Trzeba bacznie obserwować co się dzieje z dzieckiem, jak się zachowuje przed pójściem do szkoły i po powrocie ze szkoły. Czy do szkoły chętnie idzie, czy nie jest markotne, czy nie wymyśla sobie różnych chorób żeby tylko nie iść do szkoły. Ja z moją córką też miałam problemy związane z brakiem akceptacji w szkole. Na szczęście poszłyśmy na terapię do pani psycholog Natalii Guglas-Jankowiak http://www.psychologguglas.pl/ z gabinetu w Poznaniu i kłopoty minęły.

Gość mikula87
Porozmawiać z innymi rodzicami. Może problem jest ogólny i faktycznie jest coś nie tak z przedszkolem

Gość gość
ja też nie lubiłam chodzić do przedszkola i szkoły bo mi się tam zawsze nudziło też nienawidzę ludzi to znaczy długo z nimi przebywać nawet jak ich trochę lubię

Gość gość
Teraz w wielu przedszkolach dzieci są maltretowane.

Gość gość
w moim pani czytała nam książki ogólnie miłe były ale większość czasu siedziały i gadały ze sobą malowały pazury i takie tam

Gość gość
2015.03.31 porozmawiaj z wychowawczynią, jak ta będzie udawała, ze nic nie wie, porozmawiaj z dzieckiem, zazwyczaj to kwestia zadania odpowiedniego pytania

Gość Wioleta90
Jeśli dziewczynka codziennie z przedszkola wraca w takim nastroju, proponuję rozmawiać z nią na ten temat delikatnie, nie naciskać, nie krzyczeć jeśli nie będzie chciała powiedzieć. Uspokoić ją i zapewnić o swojej dyskrecji ( czasem dzieci boją się powiedzieć rodzicom w obawie przed ich zachowaniem, reakcją). Zapewnić,że może liczyć na Ciebie w każdej sytuacji i może porozmawiać o wszystkim co ją boli. Być może to jakiś błahy problem, może jednorazowa kłótnia z koleżanka ( jeśli tak, to lepiej się nie wtrącać, dzieci często się kłócą ale równie szybko jak dochodzi do kłótni tak samo szybko potrafią się dogadać). Jeśli jednak takie zachowanie to nie jednorazowy incydent, dziecko codziennie wraca w takim nastroju, nie chce o tym mówić wtedy należy pójść do przedszkola i zapytać jak zachowuje się w ciągu dnia. Czy też jest smutna, przygnębiona, może była jakaś sytuacja która mogła dać początek takiemu zachowaniu. Jeśli w przedszkolu dziecko nie ma problemów jest wesołe i radosne, trzeba zastanowić się co może być przyczyną takiego stanu w domu. Może chce w ten sposób zwrócić uwagę na siebie, należy wtedy próbować dowiedzieć się od dziecka o co chodzi.