Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

14 miesięczne dziecko jak myślicie

Polecane posty

Gość gość

nie chce pić z butelki żadne mleko mu nie pasuję a ja chcę odstawić od piersi ,jak pije herbatę czy sok to z niekapka ,ale mleka nie wypije z niekapka myślicie że takie dziecko może już nie pić mleka ,grysiku ,kaszki bo teściowa każe mi się leczyć i uważa że zwykłym pokarmem mleka nie zastąpię i mam dalej karmić piersią tylko do kiedy co do 5 lat mam karmić no mam dość nie wiem czy faktycznie 14 miesięcy to za mało żeby nie pił piersi ??

Gość gość
nikt nie doradzi ??

Gość gość
z tego co mnie położna mówiła to mleko jest ważne do ok. roku.

Gość gość
ale jak chcesz mieć pewność zapytaj położną lub pediatrę. to nie są pytania, których powinnyśmy się wstydzić

Gość gość
Moja ma 14,5 miea od 9 miea zycia nie poje mlwka. Spordyczbie zje kasze na mm. Nie chciala zadnwgo mleka i z zadnej butelki niekapka lyzeczka z kubka nie i juz. Pocoeszam sie ze je sery i ogolbie nabial jogurty na krowim mleku. WidocNie jej wystarczy. Moze ma to po mnie ja mleko pilam do pol roku:) a od kad pamietam nie lubilam mleka i te nie pije

Gość gość
Nie słuchaj teściowej ona urodziła Ci męża a dziecko urodziłaś Ty spróbuj mu dać kasze zwykłą z sokiem daj mu zupki zmiksowane blenderem.Nie będziesz do końca życia piersią karmić.

Gość gość
To rób gęste kaszki na mm i karm łyżeczką. Na śniadanie i kolację np. Czy też nie zje?

Gość gość
Ja karmilam piersia do 16m nie bylo mowy o zadnym mm w butli czy niekapku czy ze slomka pozostale napoje pil..jak odstawilam miesiac temu podaje kaszki na mm rano i wieczorem lyzeczka i jak rzadko kiedy jest potrzeba w nocy tez lyzka..nie bylo innej opcji u nas

Gość gość
Nie zmuszaj dziecka do mleka. W tym wieku mozesz mu podac juz inne produkty ktore zastapia mleko. Moj synek jak odstawilam go od piersi mial 10 miesiecy, tez nie chcial pic innego mleka, okolo 2 lat zmienilo mu sie i pil na noc kache z butelki mimo iz wczesniej nie chcial. Dzis ma 14 lat i jest zdrowym silnym malym mezczyzna, zero pr*****cy ani innych skutkow braku mleka w wieku roczku. Podawaj jogurty, serki biale, gotuj budyn, ryz na mleku i nie sluchaj tesciowej moze i chce dobrze ale w tej kwesti decydujesz ty. A odstawiajac je od piersi zadnej krzywdy mu nie zrobisz. Nie jestem przecziwniczka karmienia piersia, pierwsze dziecko karmilam do dwoch lat bo krztusil sie kazdym smoczkiem a drugie tak jak pisalam do 10 miesiecy. Zadne z nich nie choruje

Gość gość
jak moje dziecko nie chciało pić mleka to kupiłam nestle junior o smaku wanilli i bardzo posmakowało

Gość gość
dziękuję wam za rady ,mój mały zjada serki kaszkę nestle i ogólnie obiady domowe w sumie takie ze słoiczka też tylko to mleko a pediatry pytałam owszem powiedział że są takie przypadki ,ale teściowa mnie dobiła że ja go chce zagłodzić i się przestraszyłam miałam go najpierw nauczyć butli , ale to strata czasu nerw i pieniędzy bo on nic nie chce nie i już dusi się tego waniliowego mleka nie próbowałam więc spróbuję mu podać przecież nie będę czekać w nieskończoność z piersią bo mam anemię problemy z hormonami i po prostu muszę go odstawić

Gość gość
moje pierwsze dziecko odstawiło się same od piersi w wieku 14 miesięcy i od tego czasu mleka nie tkneło a ma już 7 lat:) i zyje, ma się dobrze.

Gość gość
17:44 wszelkie niedobory wyjdą na stare lata..

Gość gość
watpie, syn jest zdrowy i odzywia się normalnie, wbrew pozorom mleko nie jest nam az tak potrzebne, dziecko samo wie kiedy przestac je pic. Poza tym 7-latek je już wszystko jak dorosły, a Ty geniuszu nie pijesz mleka 3 razy na dobę i zyjesz (przynajmniej na razie, bo tak czy inaczej umrzesz)

Gość gość
no to moja teściowa chyba to napisała o tym niedoborze :-(

Gość gość
jak nie chce nie dawaj mleka, mój syn miał około 12 miesięcy jak przestal pic mleko- gotowałam kaszki, robiłam rzadki budyn, zmieniałam mleko i nic a piersią karmiłam tylko 3 miesiące. na jakiś czas odstawiłam calkiem mleko, jadl tylko jogurty od czasu do czasu.teraz ma 5 lat- rozwija się prawidłowo, choruje dwa-trzy razy w roku tak jak inne dzieci chodzące do przedszkola. mleko zaczal pic z kubka jak miał 3 lata i nadal pije ale musi być zimne.

Gość gość
widzę że nie ma się co zastanawiać i koniec z piersią dzięki kobitki za wsparcie :-)