Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

partnerka faceta czy jego niańka?

Polecane posty

Gość gość

jak to u was jest?

Gość gość
zależy co kto przez to rozumie,według to kobieta o jakimś obiedzie codziennie powinna pomyśleć,chociaż cięższymi pracami powinni się dzielić

Gość gość
i mam nadzieję,że Martunia będzie nam gotować i wciągnie mnie np.w pranie,a nie będzie mnie wyzywać,że nie umiem,myślę,że też powinna mu pomóc wybierać ciuchy

Gość gość
nie wyobrażam sobie,że kobieta nie dba o faceta,a jednocześnie robi wszystko i przemęczona zgrywa męczęnnicę

Gość gość
19:00 - no taaak, niania musi zrobić dzidzi obiad, bo dzidzia nie dosięgnie do kuchenki albo się poparzy...

Gość gość
nie wyobrażam sobie po prostu małżeństwa z jakąś wyzwoloną feministką,jak i mamusią,po co komu małżeństwo,w którym ludzie o siebie się nie troszczą,w miarę swoich możliwości,przecież można bezproblemowo żyć samotnie

Gość gość
jakiego wychowała matka, takiego masz. i albo godzisz się robić za niańkę, albo też chcesz partnera, a nie wieczne dziecko, którego na stare lata trzeba uczyć: czystości, pomocy w pracach domowych, UCZUĆ, tego co oznacza miłość (bo w domu nikt tego nie wiedział i on teraz krzyczy, że "kobieta wszystko ma w domu robić sama" - tak nauczony, i o tym święcie przekonany, a miłość to hormony ;)), tego, co oznacza PORZĄDEK, tego, jak należy ze sobą rozmawiać i mówić o tym co przeszkadza, jak łagodzić, jak załatwiać konfliktowe sprawy, jak siebie wzajemnie szanować, jak dzielić się obowiązkami codziennego dnia..ech głowa już boli, a za chwilę trzeba iść z nim do łóżka :D 🖐️

Gość gość
No bez żartów, dom powinien być pełen ciepła, miłości, szacunku i zrozumienia a wzajemna pomoc, troska o siebie, rodzinę jest czymś naturalnym. Nie może być tak, że żona jest niewolnica męża- on tylko do pracy, z pracy na fotel, komp, lub przed TV. Zero pomocy w obowiązkach domowych a kobieta do pracy, z pracy do domu, w domu wszystko na jej głowie- dom, dzieciaki i facet, który nagle dostaje amnezji i nie wie, jak ugotować zupę. Ja dziękuję za coś takiego. Taką samarytanką to ja nie jestem.

Gość gość
19:46 - no 100% racji

Gość gość
ty może i nie jesteś, sprawdzić nie mogę ;) ale na pewno większość tak właśnie ma jak opisał to ktoś z godziny 19:30. kobiety boją się samotności i zrobią wszystko by same nie były. taka logika :P

Gość gość
Tak naprawdę to związek masz taki jaki chcesz sam/a. Jak się nie chce nad nim pracować, to po 2-4 latach wszystko się sypie i jest koniec, drogi się rozchodzą.

Gość gość
up