Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Domikaxd

Jestem gruba :(

Polecane posty

Gość Domikaxd

Hej! Mam 15lat i jestem strasznie gruba, przy wzroście 164 ważę 71 kg. Próbowałam podjąć juz parę diet ale zwykle na długo nie udawało mi się ich stosować. Tez mało uprawiam sportu bo jak wrócę ze szkoły i jak odrobinę lekcje to zwykle juz mi się nic nie chce. POMOZECIE?

Gość gość
A jak mamy Ci pomoc grubasie?:/

Musisz się zmotywować, bo ja uważam, że jeszcze nie jest za późno. To nie jest jeszcze otyłość ale jesteś na dobrej drodze do tego. Ja też mam tutaj swój topik. Ale mogłabym być twoją mamą. Motywacja i silna wola to droga do sukcesu. Powodzenia i trzymam kciuki.

Gość gość
Nie stosuj żadnych diet, bo po nich kilogramy zawsze wracają. Zanim zaczniesz, poszperaj, poczytaj o zdrowym odchudzaniu i odżywianiu, jesteś młoda i jak wpadniesz w wir głodo- i mono diet, to całe zycie będziesz się odchudzać. Wszystkie diety poniżej 1200 kcal dziłaja, bo to głodówki, ale jak ją kończysz, to twój organizm czy chcesz czy nie domaga się wiecej jedzenia i wszystko odkłada na później, kilogramy wracają z nawiązka i tak w kółko. Większość osob tutaj wpadla w ten wir Brak czasu na sport to wymówki, musisz znaleźć godzinę; możesz wracać ze szkoły piechotą ( systematyczny szybki marsz robi dużo dobrego), możesz biegać jeździć na rowerze, albo np. tańczyć w domu przed telewizorem. Zastosuj MŻ,; wywal słodycze, chipsy, słodkie napoje, słodzone jogurty i serki, zupki kisielki (zastąp to wszystko owocami naturalnym nabiałem) resztę możesz jeść, tylko trzeba trochę ograniczyć ilość. Licz kalorie (pomaga w tym np. ilewazy.pl), myślę, że w twoim przypadku nie powinnaś schodzić poniżej 1500 kcal, ale tez nie powyżej 2000 (policz sobie podstawową przemianę materii); będziesz chudła, nie 15 kg w miesiąc;), ale np. dwa i po roku będziesz szczupła i bez jojo .

Gość gość
zainteresuj się forum vitalia jest tam dużo mądrych rad

Gość gość
a ja byłam grubasem 3mce temu... przy 162cm wz ważyłam 74,9kg a dziś ważę 61,4kg i na tym nie przestanę. Jestem na diecie 1000kcal i owszem po dietach kalorie wracają ale tylko głupccom którzy zamiast stopniowo z diety sie wyprowadzić rzucają się z radości na jedzenie i wracają doo dawnej wagi z nawiązką. Jeśli dietę przeprowadza się z rozsądkiem to takie sytuacje nie mają prawa mieć :P

Gość gość
www.limvena.pl niech ci mama kupi i sobie schudniesz:)

Gość gość
odezwij się za rok mądralo, i wtedy zobaczymy kto jest głupcem, jestem pewna że będzie 15 więcej;)

Gość gość
a włosy już ci wychodzą po tych 1000 kcal, skóra tez pewnie niedługo bedzie wisieć;)

Gość gość
Z tabletek to mogę Ci polecić Foreverslim, można je kupić na allegro. Ja po nich schudłam 9 kilogramów już po pierwszym miesiącu stosowania bez jakiś drakońskich diet i głodzenia się. W porównaniu z 2 dietami które okazały się mało skuteczne te tabletki zdały mój egzamin