Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak odnaleźć moją adoptowaną siostrę która ma 5 lat

Polecane posty

Gość gość

Mam 19 lat i chcę odnaleźć moją siostrę która została adoptowana z domu dziecka we Wrocławiu jak miała 2 latka . Wiem że ona jest jeszcze młoda i nic nie rozumie , ale chcę się tymi rodzicami skontaktować aby wiedzieć czy u niej wszystko w porządku , czy rodzice są ok od moich . Chcę ją odnaleźć dla siebie i dla niej aby mieć jakiś kontakt wiem że mogą nie pozwolić ale chcę próbować . Proszę o pomoc ????

Gość gość
Nie pozwoliłabym na kontakt z tobą :O Oni mogą nie chcieć mówić małej, że jest adoptowana, a ty się wpieprzysz z buciorami i się wyda :O

Gość gość
oni to klamcy! co to w ogole za sukinsyny taka rodzina! a tesciowe to sa c**y najdorsze co doijaja ludzi i gina ich marzenia te s*******nskie i bardzo komunistyczne! musisz od tego uciekac i unikac tej tesciowej! 333 www.youtube.com/watch?v=GuszCNR-5Lo

Gość gość
Teraz przeważnie mówią że jest adoptowana :)

Gość gość
Albo jak nie chcą mówić to aby uważali mnie że jestem jej kuzynką , ciocią :)

Gość gość
Nie wierz w cuda. Moja kolezanka tak brata stracila tylko ze jej ojczym wzial jej brata a ona do domu dziecka poszla. Jedynie jak chcesz miec jakies szanse na kontakt to przez sad. Innej opcji nie widze. Pierw musisz isc po parade prawna a pozniej zalozyc sprawe.

Gość gość
Jesli masz kryminalna przeszlosc nawet typu bujki to nici z siostry

Gość gość
Nie słuchaj tych głupot , które wypisuja osoby , nie majace pojęcia o adopcji. Sąd niczego Ci nie da , w/g sądu , jesteś obecnie zupełnie obcą osobą . Zgłoś się do Domu Dziecka i poproś o nawiazanie kontaktu z rodziną adopcyjną. Niech napiszą , że chciałabyś nawiazac kontakt z siostrą , że bardzo za nia tęsknisz. Niech dopiszą , że jesli rodzice adopcyjni nie wyrazają zgody na kontakt , to prosisz żeby chociaz z raz do roku , wysłali do Ciebie list na temat siostry i jakies zdjęcie , że jesli sie zgodzą to zanichasz poszukiwań do czasu jak siostra będzie pełnoletnia , ale chcesz wiedziec co u niej. To jedyny sposób. Dom Dziecka ma obowiazek wysłać taki list do jej rodziców , a winnych urzędach nie otrzymasz żadnej pomocy. Przechodziłam to samo więc wiem o czym mówię

Gość gość
To twoja siostra została adoptowana 3 lata temu?

Gość Do gościa z 1.04.15.    Ja
Dnia 1.04.2015 o 17:26, Gość gość napisał:
Dnia 1.04.2015 o 17:27, Gość gość napisał:

To twoja siostra została adoptowana 3 lata temu?

Nie słuchaj tych głupot , które wypisuja osoby , nie majace pojęcia o adopcji. Sąd niczego Ci nie da , w/g sądu , jesteś obecnie zupełnie obcą osobą . Zgłoś się do Domu Dziecka i poproś o nawiazanie kontaktu z rodziną adopcyjną. Niech napiszą , że chciałabyś nawiazac kontakt z siostrą , że bardzo za nia tęsknisz. Niech dopiszą , że jesli rodzice adopcyjni nie wyrazają zgody na kontakt , to prosisz żeby chociaz z raz do roku , wysłali do Ciebie list na temat siostry i jakies zdjęcie , że jesli sie zgodzą to zanichasz poszukiwań do czasu jak siostra będzie pełnoletnia , ale chcesz wiedziec co u niej. To jedyny sposób. Dom Dziecka ma obowiazek wysłać taki list do jej rodziców , a winnych urzędach nie otrzymasz żadnej pomocy. Przechodziłam to samo więc wiem o czym mówię

Gość Do gościa z 1.04.15.    Ja
5 minut temu, Gość Do gościa z 1.04.15. Ja napisał:

To ja proszę o pomoc .Ja poszukuje siostrzennice 40 letniej, która też była jako 2 letnia dziewczynka adoptowana.

Wiem gdzie się urodziła, ale dokładnej daty nie znam.Wiem gdzie mieszkała 1 rok, później w domu małego dziecka i później adoptowana została. Biologiczna matka nie żyje, była samotna.Ja powiedziałam siostrze,ze wszystko zrobię i ja znajdę, tylko jak?!

Byłam w tym domu małego dziecka i niestety nie udzielili informacji.

Kto mi pomoże ?proszę meilowy kontakt stanikap@gmx.de lub tel +48507966412

Do internetu rzadko wchodzę. 

Czekam na podpowiedzi,