Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ktora z Was miaka wysokie NT i urodzila zdrowe dziecko?

Polecane posty

Gość gość

Robilyscie dodatkowe badania? Inne parametry byly ok?? Mi wyszlo 2,4 i umieram ze strachu.

Gość gość
Crl 66, nt 2,5 , badn zadntch nie robilam. Dziecko zdrowe.

Gość gość
2,4 przy jakim crl

Gość gość
a co to nt?

Gość gość
NT to przeziernosc karkowa mierzona w 11-14 tyg ciazy. Ja mam 2,4mm przy CRL 72mm. Lekarz powiedzial, ze podwyzszone.

Gość gość
nie martw się bo to wszystko sie zmienia, dziecko rosnie nie proporcjonalnie najpierw, a mialaś robione ryzyka dla chorób tzw. trisomnie, co ci lekarz powiedzial, bo ja jak bylam w ciazy to sluchalam tylko lekarza nie czytalam nic nie sluchalam kolezanek, bo tez bym sie martwila wszystkim, jak jesteś z warszawy to ci moge dac namiar do super doktora on cie uspokoi na pewno

Gość gość
nt 2,7 - zdowy fajny chłopiec, już ma 1,5 roku

Gość gość
zapewne nikt nie napisze, ze z dzieckiem coś było nie tak przy takim nt, bo rzadko coś jest nie tak, ale mój gin mówił, że od 2.00 zaczyna się 20% ryzyka zespołu downa, mimo, ze nt niby w normie, a norma w innych krajach siega nawet 3.00

Gość gość
Właśnie w innych krajach jest 3,0 norma, u nas też do ni4edawna tak było...2,4 zachowanym w proporcjach crl to NORMA! ..Po co się ustala jakieś normy, żeby potem panikować!!!!! No tak nastraszy pacjentkę, więc od razu test pappa i wizyty częstsze. i jakieś dodatkowe usg ..prywatnie oczywiście....:) W innych krajach ciężarne nie robią tylu badań ( u nas oczywiście tylko prywatnie) , dzieci też rodzą się zdrowe...

Gość gość
Ja miałam nt 2,4 , ale inne parametry były dobre, kość nosowa widoczna itp,więc lekarz w ogóle się nim nie przejął, badanie było w Warszawie u Roszkowskiego, dziecko zdrowe..

Gość gość
No i nt 2,4 to nie jest nt WYSOKIE...jak już to w górnej granicy NORMY, ALE NORMY!

Gość gość
Nt 2,4 to norma, więc spokojnie. U mnie było 2,8 i wyszedł ZD. LEkarz trochę na wyrost Cię straszy, choć trzeba mieć świadomość, że i przy nt 1,5 rodzą się chore dzieci. Nie wolno jednak popadać w obłęd...