Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juanusz4

czy jajka sa zdrowe?

Polecane posty

Gość gość
wszystko jest zdrowe i wszystko nie jest zdrowe, to kwestia umiaru i tylko umiaru

Gość gość
nie, jajka sa chore

Gość gość
Oczywiscie ze jajka sa zdrowe. Ale tylko gotowane.poniewaz nie traca jakichs tam wartosci. Smazone juz mniej bo za wysoka temperatura

Gość gość
jajka to okres kury i wy myslicie ze to jest zdrowe???? ehh ile lat jeszcze musi minac zeby ludzie zrozumieli

Gość gość
Ehhh i wypowiedzial sie debil

Gość gość
gość 14 , a co ma do zdrowia jajka temp? Wysoka ścina białko i tyle.Smażone mniej zdrowe bo smaży się na tłuszczu.Tłuszcz jest kluczowy a nie temperatura

Gość gość
Jajka maja witaminy ale nadmiar szkodzi. W malej ilosci na zdrowie wyjdzie

Gość gość
No niestety nie tylko tluszcz ma tu znaczenie ale tez temp. Jajko gotuje sie w temp.ok 85 stopni A smazy w duzo wyzszej

Gość gość
gość dziś jajka to okres kury i wy myslicie ze to jest zdrowe???? ehh ile lat jeszcze musi minac zeby ludzie zrozumieli X X Tak. Masz rację. Tylko że o jajkach w 99% ludzi w ten sposób nie myśli bo mało kto kojarzy ten fakt. (Tak samo jak bzdura o jajkach zawierających omega 3, co jest absolutnie niemożliwe z biologicznego i genetycznego punktu widzenia, a ludzie kupują...) Wyobrażasz sobie prawdziwą reklamę jajek? ;-) To by dopiero były..."jaja" :-)

Gość gość
Co ty pieprzysz?Chyba jestes glupszy niz ustawa przewiduje.Gdzies ty sie takich bzdur naczytal?

Bardzo zdrowe. Jaki okres kury? Ludzie!....:):) Jem od lat, codziennie, jajecznicę na sniadanie, do tego kromka pieczywa z czyms, i mam energię na pół dnia. Co kilka dni, jak mam smak, dodatkowo jem 2 ugotowane na kolację. Zdrowe, pożywne. Omlety puchate (białko ubite na sztywno) z konfiturą, sernik- na kg sera 10 żółtek i z 6-8 białek ubita piana. Biochemik, Jan Kwaśniewski bardzo propaguje jajka w kazdej postaci.

>>>czy jajka sa zdrowe?<<< Moje są zdrowe :), ale nie wiem, jak u innych :D :D :D. x A poważnie, to od dłuższego czasu mam problem z jedzeniem jajek. Kiedyś regularnie pochłaniałem jajecznicę z czterech jaj i uwielbiałem gotowane, majonezem umajone :). Potem coś zmieniło się i źle czuję się po zjedzeniu jajek. Wątrobę mam zdrową, wątróbkę mogę szamać na kilogramy, a mała jajecznica wywołuje u mnie odruchy wymiotne :(.

Gość gość
Moze po prostu za duzo tego umajenia? Albo kamyczki w woreczku sie odezwaly? Po prostu za malo zolci i zle sie trawia

>>>Moze po prostu za duzo tego umajenia? Albo kamyczki w woreczku sie odezwaly? Po prostu za malo zolci i zle sie trawia<<< A kamyczki nie biorą się przypadkiem z nadmiaru żółci :D ? Umajenie bez przesady :). Poza tym mdli mnie, na sam ślad jajek np. w panierce. Oprócz jajek i wielkich ilości chleba (ponad kilogram), jestem raczej wszystkożerny :D :D :D.

Gość gość
Zapłodzone kurze jajko = pisklę Nie zapłodzone = jest jak okres Zapłodzone ludzkie jajko = człowiek Nie zapłodzone ludzkie jajko = okres Co jecie?

Gość gość
Nie,kamyczki nie biora sie z nadmiaru zolci Jesli juz to z nadmiaru cholesterolu I jesli ta zolc jest zbyt zageszczona I zbyt dlugo przebywa w woreczku

Gość gość
Jemy-potas,wapn,fosfor,magnez,wit.b a d k ,arginine ktora zapobiega zawalom serca,lecytyne,choline itp,

Gość gość
Działam w branży gastronomicznej od ponad 15 lat i teraz najmodniejszym w Warszawie produktem klasy premium są jajka od http://grotekbracia.com. Jajka nie dość, że certyfikowane to jeszcze szkolą celowo pracowników na stoisku, aby nie popełnia błedów przy obsłudze klientów. Stawiają na bardzo bezpieczne pakowanie.