Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak przestać bujać w obłokach i żyć normalnie???????

Polecane posty

Gość gość

Prawie przez cały czas coś sobie wyobrażam, np. sprzątam lub gotuję to przenoszę się w wyobraźni do sytuacji z ostatnio czytanej książki czy obejrzanego filmu. Podobnie mam w pracy- moje myśli odrywaja się od rzeczywistości i wyobrażam sobie różne rzeczy. Mam wrażenie, że jedna nogą jestem w realnym swiecie a drugą gdzieś daleko. Jak z tym walczyć i czy w ogóle sie da? Próbowałam już na kilka sposbów skupić się na normalnym zyciu, ostatnio techniką mindfulness ale nic z tego. Dziś rano przed wyjsciem do pracy powtarzałam sobie afirmacje, że jestem twardo stapającą po ziemi kobietą i probowałam na wszytkie sposoby skierować swoją uwagę na "tu i teraz" , ale jedyne co osiągnełam to rozdrażnienie i ból brzucha. W momencie, kiedy moje myśli powędrowały swoim wlasnym torem to przestałam odczuwac ból i sie uspokoilam.

Gość gość
podnoszę

Gość gość
Próbuj dalej z mindfulness, a przy okazji zbadaj się czy nieasz jakiejś formy ADHD

Gość gość
ADHD??? O tym nie pomyślałam...

Może przejdź się do jakiegoś psychologa?

Gość gość
Mam podobnie . ADHD ?? Co ma z tym wspólnego ???

może powinnaś znaleźć jakieś zajęcie w którym możesz dać upust swojego 'bujania w obłokach' np. zacznij rysować, albo pisać jakieś wiersze :)

Gość gość
Ja właściwie to nie mam problemów z nadpobudliwością, wprost przeciwnie, jestem bardzo spokojna, zamkniętą w sobie osobą. Wydaje mi się, ze daję "ujscie" tym moim marzeniom- duzo czytam, piszę jakieś głupoty w pamietniku (nigdy nie ośmieliłabym się tego nazwać wierszami), potrafię godzinami siedzieć przy oknie i wyobrażać sobie np. co czuje i widzi ptak lecący nad budynkami albo kiedy widzę jakiegoś przechodnia to "piszę w głowie" mu jakiś scenariusz na życie, itd. Mi to nie pzreszkadza, jestem szczesliwa ale osoby w moim otoczeniu uznają to za nieszczęście, mówią coś do mnie a ja nie słyszę, bo się zamyślalm. Potrafię z meżem zakupy robić a on się wścieka, że nie potrafię się wziąśc w garśc. Już nie daję rady :-(

Gość minerva22222
Odpuść sobie i zaakceptuj to jaka jestes,

Gość gośćaa
moze jestes artystyczna dusza? mam tak jak ty jestem inz ale kompletnie mnie to nie interesuje a uwielbiam sztuke nie wiem jak zyc