Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pierworódka9

Czy zaczyna się u mnie poród? Proszę o pomoc

Polecane posty

Gość pierworódka9

Jestem w 38 tyg ciązy, w nocy miałam bolesne skurcze jak na @, teraz znowu mam skurcze dołem brzucha i uczucie rozwierania, wydzielina jak na razie jest biała, tyle że bardzo gęsta czy to oznaki zbliżającego się porodu, czy skurcze przepowiadające , brzuch też mi twardnieje w czasie tego rozwierania, maluch jest bardziej ożywiony

Gość gość
być może zaczyna się

Gość gość
poprostu organizm sie przygotowuje bo juz niedlugo :) wez nospe i ciepla kapiel a jak nie minie to wtedy mozesz zadzwonic do swojego gina lub pojechac na IP i np.powedziec ze nie czujesz ruchow, zrobia KTG i bedzie wiadomo co i jak :)

Gość pierworódka9
tyle że ja ruchy czuję bo maluch jest dosyć ożywiony, ale nie śą to gwałtowne ruchy , tylko po skurczy czuję jak się porusza, w trakcie nie bardzo bo brzuch mam jak kamień

Gość gość
Jedz do szpitala po co się zastanawiać . Nikt na forum Ci nie odpowie. Popieram osobę wczesniej powiedz ze nie czujesz ruchów a na ktg będzie widac czy to skurcze porodowe.

Gość gość
jak piszą jedź na ktg to się dowiesz. Ja podczas żadnego z porodów nie przypominam sobie abym czuła jakiekolwiek rozwieranie.

Gość gość
ja rozumiem ze czujesz ale im mozesz wkrecic ze nie czujesz zeby Ci ktg zrobili :)

Gość gość
u mnie byly bole jak na miesiaczke i do tego jakas dziwna ekscytacja...plus sluz rozowy i po tym poznalam bo gdzies przeczytalam ,ze to krew jak sie czop odkleja czy cos takiego :) wiec pojechalismy do szpitala a w drzwiach szpitala odeszly mi wody :p

Gość pierworódka9
chyba jeszcze nie poród skurcze przeszły, a co do tego rozwierania, czułam takie coś już wcześniej i na ostatniej wizycie bardzo szyjka się skróciła, ale rozwarcia jeszcze nie było, wiec sądzę że to już niedługo