Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile wydałyście na ciążę?

Polecane posty

Gość gość
Tysiąc złoty na dziecko miesięcznie ?? Nosz kurna to ja na 2 je tyle nie wydaje chyba a mają dużo noo może nie wszystko ale cholera ciuchy nowe mają , jedzenie tez jest, przedszkole u szkoła opłacona a i zabawke czasem kupie chociaż u nas raczej dzieci na takie atrakcje czekają do świąt czy urodzin - atrakcje droższe weekendowe się zdarzają , wakacji nie wliczam. Kurcze juz wam na mózgi coś pou padało chyba by liczyć ile dziecko kosztuje a już tandetne jest liczenie ile ciąża kosztuje. Ale w sumie polewkę mam z was za te płatne Cesarki. Cykory z was. Od razu na łatwiznę niby chcecie iść a nawet głupie pupy nie zdajecie sprawy ze to operacja i wiele komplikacji mają po tym matki jak i dzieci. Ale grunt wygoda i płacić kupę kasy . A już opisywanie o super warunkach i osobnych pokojach hehe. Ja rodziłam 2 razy i takie rzeczy ma się w dooopie w tych momentach. Ani razu nie myślał osobnego pokoju przynajmniej nie siedziałam jak lis w nodze i miałam do kogo gębę otworzyć jak rodziny nie było. Nie to ze mnie nie było stać żeby nie było że zazdroszczę. Bo nie mam czego. Przy 3cim porodzie tez nie skorzystam tyle ze teraz mam w papierach zapisane ,, tylko i wyłącznie poród przez Cesarkę ,, i naprawdę jestem wściekła ze ten horror przede mną. Rodziłam naturalnie jak i przez cc ( mus) i uważam że jak nie trzeba nie ma powodu do cięcia. Poród naturalny gdy wszystko przebiega ok jest też ok.

Gość gość
A wydawalo mi sie,ze moja ciaza pochlonela duzo kasy,ale jak patrze na Wasze kwoty- 15tys bez wyprawki to jestem w szoku. Ubran ciazowych nie kupowalam. Tylko ze daie tuniki i sukienki w lumpeksie- wiedzialam,ze nie ma co inwestowac,bo rozmiar zaraz wroci do normy. Ginekolog -ok 500zl prywatnie,potem na NFZ Endokrynolog- 800zl,wizyta co m-c prywatnie,nie bylo terminow na NFZ Leki- ok 600-700zl,bylam na duphastonie,euthyroxie,do tego witaminy po 16tyg,jodid. Badania- ok 750zl, w tym trzy USG genetyczne. Immunoglobulina w 28tygodniu- 400zl, mamy z mezem niezgodnosc Rh Jesli chodzi o wyprawke to sporo rzeczy dostalismy (lozeczko, ubranka, lezaczek bujaczek itp). Mimo to wydalismy 1500zl + 1600zl na wozek. Czyli ciaza ponad 3000zl i wyprawka tez ponad 3000zl. Ojej...nawet nie zdawalam sobie sprawy,ze tyle kasy poszlo... na szczescie mielismy odlozone pieniadze z wesela,bo inaczej nie dalibysmy rady,a ciaza byla z komplikacjami,plamieniami i oszczedniej za opieke sie nie dalo.