Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile wydałyście na ciążę?

Polecane posty

Gość gość

Ile pieniędzy wydałyście na ciąże wizyty, witaminy, badania, leki ubrania ciążowe szkoła rodzenia inne? U mnie sporo bo jak wszystko zliczyłam to 5000 zł i się przeraziłam ze az tyle ale musiałam chodzić prywatnie i badań sporo bo ciąża była zagrożona

Gość gość
same wizyty drogie bo 150 zł jedna wizyta z usg badania prenatalne leki na podtrzymanie i witaminy ciuszki ciążowe a na wizyte dojazd czasem taksówką bo mąz był w pracy ogólnie sporo poszło...

Gość gość
A żalisz się czy chwalisz ?

Gość gość
lekarz na nfz ,ubrania dostałam ,leków nie musiałam brać a jadłam jak zawsze w sumie to nic na ciąze nie wydałam

Gość gość
Chodziłam do lekarza na nfz. Super gabinet, super sprzęt, wizyty na godzinę, żadnych kolejek. Ciuchów typowo ciążowych miałam może ze 3 sztuki. Do szkoły rodzenia nie chodziłam ( jest ona u mnie i tak bezpłatna). Z badań to jedynie 2 razy zrobiłam prenatalne czyli 500zł. Witaminy to nie wiem 200 zł? i za badanie gbs płaciłam ok 20zł. Często miałam infekcje więc leki do tego.

Gość gość
Ja wydałem żonie 2 kilo spermy

Gość gość jjnb
Wizyty 0 zł, badania 0 zł, leki tez 0 zł, żadne nie były potrzebne , witaminy jakieś brałam ale to groszowe sprawy, do szkoły rodzenia nie chodziłam. Na ciuchy nie wiem ile, kupiłam sobie buty sportowe za 3 stowki i to był najdroższy zakup, do tego bluza, trzy bluzki i spodnie, nie wiele bo kilka rzeczy dostałam od siostry. Wydałam wiec mało ;)

Gość gość
lekarz na nfz + 3 razy prywatnie usg po 130 zł, witaminy ok 40-50 zł miesiecznie, szkoła rodzenia darmowa, kupiłam sobie TENS do porodu 200zł, wyprawka pół na pół (łozeczko, ptrzewijak od siostry, ubranka dostalismy w prezencie), kosmetyki do ciała ok 30 zł na 3 miesiące (oliwka i wydany balsam z neutrogeny). ubrań ciążowych prawie nie kupowalam, mało przytyłam więc nosiłam swoje ubrania z małymi patentami (np spodnie jak nie moglam dopiąć ok 2-3 cm to zawiązyłałam na sznurówke lub na taką zakłądke z allegro za 6 zł) bluzki oversize i tak nosiłam przed ciążą.

Gość gość
no to wychodzi że na moją ciążę wydałam fortune:) no ale co zrobić, była zagrożona ja choruję na tarczycę i niestety było wiecej badań i wizyty dodatkowo u endokrynologa no to poszło te 5 patoli ale za to wyprawka już oszczędna bo wiekszośc dostałam za darmo od brata a część kupiłam używane w dobrym komisie u nas w miescie

Gość gość
Ubrania doliczyłaś do kosztów ciąży? Nic dziwnego, że Ci tyle wyszło. Na codzień nie kupujesz ciuchów :O Ja płaciłam średnio 200 zł za wizytę (dodatkowo 60 zł paliwo, bo prowadziłam u gina 65 km od nas), no i 1000 same zajście :p - inseminacja i leczenie. Ile wyszło w sumie nie mam pojęcia.

Gość gość
Zaskakujesz mnie tym postem.Skoro żalisz się że wydałaś 5 tysięcy, to po co dezydujesz się na dziecko? skoro w twojej sytuacji to dużo?????

Gość gość
N oi teraz już tak będzie - średnio tyle właśnie co rok, ok 20 la. Mnie utrzymanie małego dziecka (bez szaleństw) tyle kosztuje na rok i nie wliczam w to moich ciuchów ;)

Gość gość
to mnie i tak nikt nie przebije... bo bez mała do 10tys dobilismy... ciaza byla zagrozona, wiec leki i prywatne wizyty plus badania nas wyssaly kompletnie... ale cóz... wazne ze sie udało i juz niebawem przytule swojego synka :D

Gość gość
Ja chyba wydalam wiecej choc nie podliczalam nigdu ale twoj post mnie do tego sklonil:) zwykla ciekawosc. A wiec prywatniw chodzilam wizyta 100 mialam ciaze zagrozona wiec srednio ci dwa tyg od 10 tyg bylam wiec 1500lekarz, daleko mialam mysle ze z 500 na paliwo moglo pojsc. Od 10 tyg duphaston 2*1 czyli 3 opakowania na miesiac to150(dawalam 48zl za jedno) witaminy 70/mc czyli cxyli 1600 piszli napewno. I prywatnie badania co razem e cizy wyszly mnie 1500zl. A wiec ciaza ve ubran bo zawsze duzo kupuje 5 tys napewno mnie kosztowala. Ale dziecko kosztuje mnie jeszcze wuecej :)

Gość gość
u mnie za same wizyty 2100 (2012 r.), szkoła rodzenia 500 zł, witaminy i leki myślę że ok. 200 zł, badania tylko 120 zł awidność toxo, reszta w pakiecie z przychodni za 50 zł miesięcznie, ubrania ciążowe ok. 400 zł...a inne to już nie wiem o co chodzi ;) jedynie trochę żałuję tej szkoły rodzenia, nie była tyle warta i mogłam znaleźć coś bezpłatnie, tylko szczerze mówiąc nie chciało mi się szukać...

Gość gość
a co maja powiedziec kobiety z zagrozonymi i bez kasy//bo i tak bywa//?olec i zdac sie na nature//

Gość gość
ja mam zamiar wydać o wiele więcej, bo sam poród będzie kosztował 8500 zł - to jest cena za cesarkę, komfort samodzielny pokój z łazienką i opiekę na każde zawołanie, ale niech tam prywatnych badań i wizyt nie liczę

Gość gość
ja za cc na zyczenia place 2500 prywatna klinika bialystok 8500 sporo ale moja kol w damianie 15 tysi za cc

Gość gość
niestety do białegostoku nie pojadę... będę rodzić w wawie

Gość gość
jeżeli rok utrzymania dziecka kosztuje was 5000zł , to baaardzo mało cos wam się pomyliło, miesięcznie to jest od kilku stówek do tysiąca złotych, im starsze dziecko, tym wiecej, a wy mówicie o 5 tysiakach rocznie;-./

Gość gość
na sama ciaze bez wyprawki wydalam 15tys zl. wyprawka 5tys. ciaze mialam zagrozona,bralam mase lekow i prywatne wizyty u profesorow pociagly za kieszenie. Najwazniejsze,ze dziecko jest zdrowe,a kasa rzecz nabyta.

Gość gość
najwazniejsze, ze byly pieniadze :) a kasa to wiadomo przyplywa i odplywa :D

Gość gość
akurat tak sie zlozylo,ze mielismy troche oszczednosci. gdyby nie to,to nie wiem...chyba musialabym wziasc kredyt. a teraz bujanie sie od 1 do 1 :D fakt faktem maz zarabia dobrze ale zawsze cos wypadnie. jak nie doplata za prad,to brodzik pekniety,to telefon popsuty,to buty dziecku i tak w kolko macieju.

Gość gość
ale wy jesteście naiwne, ciąża to jest niezły biznes i każdy patrzy jak was tylko wycyckać z kasy....podobnie jak ślub taka prawda rozumiem prywatna wizyta raz w miesiącu, usg, badania, prenatalne i witaminy, ale to na pewno nie jest kwota 5-15 tys. zł lekarza też trzeba wybrać z głową, ja wybrałam ginekologa - endokrynologa, kontroluje też moje hormony, ma uprawnienia by przepisać np. Euthyrox, a ginekolodzy w moim mieście ci najbardziej znani nie mogą :-P i co z tego, że taka sława....

Gość gość
nie liczylam takich rzeczy, ale nie chodzilam do szkoly rodzenia, lekarz nfz,leki- tylko witaminy, ktore nie kosztowaly wiele. ubran ciazowych nie kupowalam- juz wczesniej mialam pare luznych ciuszkow. czasem jedynie cos zlapalam w second handzie, wiec i tak niewiele zaplacilam

Gość gość
ja mam lekarza na nfz - wiec za wizyty 0 zł, leki - 60 zł, ciuszki - 200 zł. kupowalam legginsy i wieksze tuniki, a nie typowo ciazowe. usg 3d - 200 zl. no i pozniej wyprawka - 7 tys

Dużo poszło na kosmetyki pielęgnacyjne dla dziecka. Pampersy, pudry, oliwki, płyny do kąpieli. Wybierałam sprawdzoną markę taką jak ta http://www.johnsonsbaby.com.pl/ Ogólnie całkowity koszt wszystkich wydatków to pewnie koło 6 tysięcy złotych.

Gość gość
a tu cie zdziwie,bo mi wyszlo 15tys. wizyta profesora to koszt 550zl za 15min. i sporo dziewczyn tyle wydalo jak nie wiecej. a ze biznes no to fakt,placimy jak za zboze. ale co mamy zrobic? graja na uczuciach i wyciagaja forse z kieszeni

Gość gość
ale jesteś głupia z tą wizytą za 550 zł znalazłabyś świetnego lekarza prywatnego za 100 czy 150 zł góra i też byś miała świetnie poprowadzoną ciążę, co za debilka