Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy mogę być osobą autystyczną

Polecane posty

Gość gość

Witam. Proszę o poważne wypowiedzi. Mam obecnie 30 lat. Ustabilizowane życie osobiste. Wychowywałam sie w czasach kiedy pojęcie autyzmu nie było tak znane powszechnie jak teraz. Ostatnio trochę sobie o tym poczytałam i powiem Wam,że bardzo pasuje to do mojej osoby. Cechy: introwertyzm, bardzo źle czuję się w towarzystwie większej ilości osób, większe wydarzenia rodzinne, wesela, spotkania wywołują u mnie dyskomfort , panikę, mam duże trudności w interakcjach z innymi zawsze mialam swój własny świat, w którym żyłam, trzymałam się na uboczu głośna muzyka mnie boli. dosłownie ciężko jest mi wyłapać niektóre uczucia, myśli. Uchodziłam za osobę nieczułą duża inteligencja , mam ponadprzeciętną pamięć

Gość gość
pracujesz jako?

Gość gość
W domu. Jako programistka.

Gość gość
Może masz zespół Aspergera.

Gość gość
Zrobiłam sobie test. Wyszło mi 39 punktów na 50 . W zespole Apergera. Odpowiedź : skontaktuj się ze specjalistą. Czy jednak jest w tym sens? Czy to mi coś da?

Gość gość
da ci przynajmniej to, ze przestaniesz stawiac sobie diagnozy z neta :O p.s. autystykow kompletnie nie obchodzi to jaki zespol okreslany przez innych maja i czy w ogole go maja 🖐️

Gość gość
Ja też kiedyś myślałam, że mam autyzm lub aspergera, ale wychodzi na to że jestem po prostu osobowością szalenie introwertyczną i to taki typ charakteru a nie żadne zaburzenie. Aczkolwiek czasem to utrudnia życie i wiem coś o tym.

Gość gość
Pamiętam,że jak chodziłam jeszcze do podstawówki to nauczyciele wspominali mamie,że coś jest ze mną nie w porządku i powinna iść do psychologa. Ona oczywiście się na to oburzała.