Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy potraficie objąć kciukiem i małym palcem

Polecane posty

Gość gość

nadgarstek ? tak żeby palce się dotykały ? to test na pewną chorobę. jak sprawdzicie napisze wam wyniki :)

Gość gość
Tak, nawet kilka cm za (w strone lokcia) tez.

Gość gość
oczywiście, że tak. Mam długie, szczupłe dłonie (wg wielu kobiet cyt. "piękne" i to żaden wyczyn Problem mogą mieć proste typy o chamskim, czyt. chłopskim rodowodzie

Gość gość
Nie i pewnie wiem jak się ta choroba nazywa - nadwaga/otyłość Mi brakuje ok. 2cm, no ale mam te nadprogramowe 20kg do zrzucenia, więc nic dziwnego.

Gość gość
Nie. Brakuje mi z 1,5 cm. Tzn ze jestem chora?

Gość gość
nie, gruba

Gość gość
potrafię

Gość gość
laska sobe wbiła do łba, że jak ktoś może to ma zespół Marfana co jest wierutną bzdurą bo może to zrobić co najmniej połowa moich znajomych i rodziny ale tak to jest jak ktoś się diagnozuje guglem :o

Gość gość
Spokojnie to robię, bo mam szczupłe nadgarstki. Może i mam ten jakiś zespół, ale mam już 53 lata wiec jakaś łagodna postać chyba :D

Gość gość
jaka tam łagodna postać już dawno po drugiej stronie tylko sobie wmawiasz że żyjesz :classic_cool:

Gość gość
tu autorka! wszyscy którzy możecie objąć albo zostaje wam pewien zapas i jesteście wysocy (powyżej 170kobiety i 180 mężczyźni ) i szczupli poczytajcie o zespole marfana . ją oprócz tego mam mnóstwo Innych objawów więc się nie nabijajcie z czyjejś choroby !!!

Gość gość
zapas tzn gdy kciuk nachodzi na mały palec.

Gość gość
Ja mogę objąć nawet w połowie ręki, to co to oznacza?

Mogę. Ale ja mam potwornie małe dłonie, jak dziecko. Nienawidzę ich... takie chomicze łapki.

Gość gość
to oznacza że możecie cierpieć na zespół marfana. jeśli reszta objawów się wam zgadza . ją dowiedziałam się o tym dzisiaj i istnieje prawdopodobieństwo że umrę przed 35 rokiem życia :/

Gość gość
Mogę objąć tak na w sam raz, a co jest w sam raz, to jest w sam raz :)

Gość gość
natomiast wyszukiwanie sobie chorób to znak że prawdopodobnie możesz cierpieć na HIPOCHONDRIĘ

Gość gość
Ok, poczytałam o tym zespole. Nic nie wskazuje abym miała ;) Są też testy: Test Steinberga- jest uważany za dodatni, gdy kciuk zamknięty w zaciśniętej pięści wystaje poza brzeg kłębu palca piątego ręki. Test Walker-Murdoch- jest uważany za dodatni, gdy dochodzi do nakładania się kciuka na piąty palec , gdy obejmują one przeciwległy nadgarstek. Index śródręcza- jest to średnia wartość długości podzielonej przez szerokość mierzoną w punkcie środkowym długości drugiej , trzeciej i czwartej kości śródręcza . U zdrowych osób wartość ta zawarta jest w granicach od 5.4 do 7.9, u chorych od 8.4 do 10.4

Gość gość
dziś weź się kobieto uspokój twój test jest do kitu, zespól marfana ma 3 grupy objawowe i w każdej są to poważne wady rozwojowe, ogromne dysproporcje ciała jak u Echnatona, wady aorty i zastawek oraz wady wzroku, a nie małe dysproporcje dłoni... by podejrzewać ową chorobę genetyczną u członka rodziny, w której ta choroba nie wystąpiła trzeba mieć przynajmniej po 1 objawie z każdej grupy

Gość gość
Mam szczupłe nadgarstki i długie szczupłe palce, mogę nałożyć kciuk na mały palec i mam 1 centymetrową nakładkę i jestem zdrowa jak koń ;)

Gość gość
A ja jestem niska i gruba, ale mam szczupłe nadgarstki i długie palce, więc mogę objąć. Tzn, że jestem chora? :classic_cool: PS. Autorko lecz się, ale u psychiatry 🖐️ PS2. Serio jestem niska i gruba i mogę objąć nadgarstek kciukiem i małym palcem, żeby nie było :classic_cool:

Gość gość
22.35 to ja autorka. czyli jeśli nie mam wady wzroku ani wady serca ( chyba że mam ale niezdiagnozowane ) to nie mogę mieć zespołu marfana. z rodziny nikt nie jest i nie był na to chory. mimo iż wszystkie inne objawy mam ?? diagnozowac się w tym kierunku czy nie ?

Gość gość
gość dziś czyli szybko się męczysz, masz krzywe plecy, częste bóle całego ciała, i aparycją przypominasz kosmitkę?

Gość gość
22.57 TAAK ! ;( tylko twarz mam normalną :(

Gość gość
jak masz twarz normalną to na 99% jesteś zdrowa

Gość gość
twarz mam ładną ale ciało jak kosmitka :( jak avatar serio 😭

Gość gość
dziś nie przesadzaj, dysproporcje są widoczne gołym okiem, a ty niestety szukasz sobie na siłę jakiejś choroby, twarz jest normalna, więc nic ci nie jest

Ja mam wąską twarz i czasem boli mnie głowa, ale z drugiej strony nie mam ograniczonego zakresu ruchów w stawach - wręcz przeciwnie.

Gość gość
dysproporcje są u mnie widoczne gołym okiem zawsze wszyscy pytali dlaczego jestem taka wysoka i chuda