Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

bezy co zrobic by wyszly

Polecane posty

Gość gość

witam, mam pewnien problem z bezami. a mianowicie masa wychodzi ok sztywna, ale nie wiem czemu gdy wiciskam rekawem z koncowka taka w gwiazdki to i tak beza robi mi sie gladka na brzegach i tego wzorku z gwiazdki nie ma, co robie nie tak? trzeba to mocniej ubic? ogolnie wychodza dobre, ale chcialabym by byly ladniejsze:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Może za szybko dodajesz cukier? Albo ubijasz za zimne białka (powinny być w temperaturze pokojowej)?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
cukier dodaje stopniowo, ubija sie wszystko ladnie, tak ze mozna wywrocic do gory nogmi mise z masa, tylko wlasnie w trakcie tego formowania przy uzyciu rekawa one nie lapia ksztaltu z koncowki rekawa tylko sa gladkie tak jakby koncowka nie miala tych zabkow...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
To może rękaw zmień? Bezy ogólnie są kapryśne, trzeba pilnować, żeby nie ubić za mocno, żeby cukier dać nie za wcześnie i nie za szybko, żeby temperatura była dobra... raz wychodzą, raz nie, u mnie co druga próba są idealne... w sumie już się przestałam przejmowaać, liczy się smak ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×