Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mój 12miesięczny synek ma problemy ze stolcami

Polecane posty

Gość gość

Mój synek tydzień temu był w szpitalu na osre podgłośniowe zapalenie krtani, dostawał antybiotyk dożylny oraz przeciwobrzękowe dodam że zaczęłam mu rozszerzać dietę. Nie wiem co może być przyczyną. Od prawie 3 dni kupy nie robił. Byłam u lekarza kazała mu ciągle osłonowe podawać ale nic go nie ruszyło :( Mam czopki glicerynowe nie wiem czy powinnam użyć?

Gość gość
Jak maly jest niespokojny podaj czopek.Ugotuj mu jutro suszone sliwki, zmiksuj i podaj. Mozesz kupic gotwe deserki gerbera suszone sliwki ale tam jest tylko 38% sliwek wiec lepiej sama zrob. Nie dawaj marchewki ani banana. przechodzilam przez zaparcia niedawno z moim synkiem. Pytaj jak bede wiedziala doradze

Gość gość
Ooo dziękuję :) właśnie dodałam do jadłospisu banana i marchew tez je przy obiadkach (miksuje mu wszystko co co zawiera rosół) pierś, marchew, pietruszka, kawałek selera. Straszny niejadek z niego jest tzw. cycoholikiem najchętniej by tylko cycka jadł a przy posiłkach jest walka z każdą łyżeczką i płacz po obu stronach... Jutro kupię suszone śliwki i spróbuję :) dziękuję :) nie płaczę ale właśnie od tyg ma problem z kupami po wyjściu ze szpitala miał taki okrągły brzuszek wieczorem starałam się masować płakał i w końcu dałam czopek. Stolec był tak rzadki że gdy w wannie go rozbierałam wszystko wypłwało... A było tego dużo i martwię się :(

Gość gość
Oj chyba nie zrozumiale napisalam. Nie podawaj malemu banana bo on wzmaga zaparcia, zbija kupke. Marchewke mozna ale nie za duzo bo gotowana dziala podobnie jak banan. Marchewke podaj surowa starta i jabluszko. Dawaj mu duzo pic najlepiej kompocik jablkowy. Ja mojego pierwszego karmilam piersia do 2 lat tez taki cycus byl. Sliwki najlepiej kup w zielarskim sklepie bo te w marketach czesto suszone sa dymem a nie naturalnie.

Gość gość
Mi też chodziło o to że je i pewnie może być przyczyną :P Wejdę i zapytam się czy mają koło mnie w sklepie ze zdrową żywnością :) a na halach w najgorszym wypadku na wagę ? Przy stoisku z pistacjami suszonymi morelami, orzechami itd? Nawet nie wiedziałam że sztucznie można suszyć ale w dzisiejszych czasach nic mnie nie zdziwi :P

Gość gość
sok z surowej marchewki i jabłka, na obiad podaj zielone warzywa, np, brokuły, lub suszone śliwki, albo kompot z suszonych śliwek. gotowana marchew powoduje zaparcia, a surowa rozluźnia.

Gość gość
Aha a jesli zawioda cie naturalne sposoby kup w aptece Duphalac nie jest drogi i jest bezpieczny i podawaj malemu najlepiej rano przed sniadaniem. zmieszaj z letnia woda i niech pomalu wypije. Zobaczysz po 3-4 dniach gora tygodniu kupki sie unormuja. Mam 3 synow i dwoch mialo problemy z zaparciami i tym lekarstwem wyleczylam ich.

Gość gość
No ja tez nie wiedzialam ze mozna sztucznie suszyc sliwki ale tyle przestudiowalam pol roku temu przy walce z zaparciami. Tez podawalam banana bo bardzo lubil a potem sprawa sie rypla ;))

Gość gość
Ja tez jak swojego synka odstawilam od piersi i zaczelam dokarmiać to nie mógł zrobić kupki i ugotowałam mu 3 śliwki ( tylko takie świeże, w lecie to bylo) zmiksowałam i zaraz się kupa pojawila.

Gość gość
Jutro zakupię śliwki suszone i pomaszeruje do apteki bardzo dziękuję:) napiszę czy się poprawiło biedakowi :) starszy jadl w tym wieku już wszystko i nie miałam z tym problemu więc się trochę zmartwiłam:) dziękuję za pomoc

Gość gość
Niech się zapcha tym gównem aż mu mordą wyjdzie.

Gość gość
Mam nadzieje ze mu pomoze. Napisz jutro koniecznie. Spokojnej nocy

Ja bym podała suszone śliwki i domowy kompot z jabłek, powinno pomóc. Unikaj marchwi, ryżu i banana.