Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Gdzie zabrać na obiad przyjaciół z zagranicy? Wrocław

Polecane posty

Gość gość

Hej, zastanawiam się gdzie we Wrocławiu serwują typowo polską kuchnię, ale taką naprawdę smaczną, żeby nie było przypału. Chciałabym zabrać przyjaciół na jakiś polski obiad w tym poświątecznym tygodniu. Pizza odpada.

Gość Izka 5
jeżeli jesteś z obcokrajowcami to zdecydowanie zachęcam do odwiedzenia Kurnej Chaty, blisko Rynku (ul. Odrzańska), w menu mają kuchnię typowo polską, pierogi, gulasz, schabowy z zasmażaną kapustką, różne zupy. Porcje ogromne, a ceny naprawdę przystępne, w internecie możesz sprawdzić menu wraz z cenami dań.

Gość gość
Kurna Chata ?tam byl jeden nasz znajomy (cudzoziemiec) i bardzo sobie chwalil.

Gość gość
Fajną opcją jest "decha pierogów" danie dla kilku osób, mix pierogów, kopytka, kapustka i jakieś dodatki, takie jedzenie ze wspólnej dechy może być ciekawym doświadczeniem:)

Gość gość
jak lubią burgery to znalazłoby się kilka miejsc w okolicy rynku

Gość enriq
dobre burgery w studenckiej cenie jadłem w kurnej blisko polibudy, może tam?

Gość gość
W misiuu;)

Gość gość
najlepsze burgery i skyrzydełka to tylko tam mają! niech się schowa pułkownik :P

Gość gość
Do Misia chodzą już obcokrajowcy... :)

Gość gość
Dobry pomysł z tym, żeby pokazać przyjaciołom polską kuchnię ;) W Polsce naprawdę dobrze się gotuje i pożywnie!

Gość gość
Nie wiem czy zdecydowałaś się w końcu na ta Kurną Chatę, ale przypomniałam sobie, że sama tam już kiedyś byłam i nie wiem jak mogłam to zapomnieć, bo przecież to tam jadłam po raz pierwszy gulasz w chlebku, zresztą bardzo smaczny

Gość TomekS
zawsze mam taki dylemat jak zamówię zupę w chlebie czy chleb też można zjeść????

Gość Dumkana2s
właściwie czemu nie, nie znam się na savoir vivre w tym zakresie, ale w Kurnej są tak sycące zupy, że możesz nie być w stanie zjeść jeszcze bochenka chleba

Gość gość
Na takie wyjście ze znajomymi żeby dobrze zjeść i przy okazji podrinkować myślę, że jest Steak n roll. U nich pierwszy raz w życiu jadłem kanapkę Reubena i powiem, że teraz już rozumiem o co tyle krzyku, bo faktycznie jest genialna. Ja akurat brałem opcję Pastrami, ale jest też czysta klasyka do wyboru bez pomidorów czy sałaty jak u mnie.

Gość gość
A może klasycznie pizza? Z dobrych i sprawdzonych adresów we Wrocławiu polecam www.GustoPizza.pl

Gość Ewa

Najlepsze domowe obiady podają we Wrocławiu w restauracji Kotlet Schabowy!Nie dość, że mają mega dobre ceny to jeszcze wszystko jest takie smaczne. Rozpływa się w ustach za każdym razem.