Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to ma sens ?

Polecane posty

Gość gość

To już ponad rok od rozstania. Przyzwyczaiłem się. Najgorszy dołek mam już chyba za sobą. Dzisiaj przyjeżdża na święta do Polski. Koniecznie chce się ze mną zobaczyć. Ciężko mi ale się zgodziłem. Wczoraj jednak przegięła. Rozpłakała się do telefonu. Musiałem jej dać przynajmniej nadzieję, że znowu będziemy razem. Serce mi pęka. Przecież to nie ma sensu. Ja tu, ona tysiące km stąd. Boję się tego spotkania. Boję się, że powiem coś, co tak na prawdę będzie wymuszone sytuacją. Posłuchać serca czy pozostać racjonalnym ?

Gość gość
pozostać racjonalnym! Nie wolno przez litość dopuścić do sytuacji, w której sam później będziesz nieszczęśliwy. Takie coś i tak prędzej czy później się skońćzy

Gość gość
Jesli ja na prawde kochasz to wroc do niej. Zadna inna nie da Ci tego co ona. Cale zycie bedziesz nieszczesliwy.

Gość gość
Spróbuj, ale nie bezwarunkowo - macie dużo do przedyskutowania, ale szczerze, bez ściemniania, wszystkie grzechy wywalić - i wtedy pozostaw sobie czas na przemyślenie i wybór - na kłamstwie nie zbudujecie niczego. Nie warto działać pod wpływem emocji - jesli ktoś odszedł i porzucił kogoś ma obowiązek wobec porzuconego

Gość gość
Nikt nikogo nie porzucił. Poszło o pracę. Ja dostałem od razu po studiach, ona nie mogła znaleźć. Zdecydowała się na wyjazd, bo, jak to określiła, “nie będzie na moim utrzymaniu“. Powiedziałem jej, że jak dla niej kasa ważniejsza jest ode mnie, to nie ma sensu dalej być razem. Obiecaliśmy sobie, że pozostaniemy przyjaciółmi. To był błąd. Nie przespałem wielu nocy.

Gość gość
W miłości nie ma takiej przeszkody jak miejsce pracy. Miejsce pracy jest przeszkodą tam gdzie tej miłości nie ma. Posłuchaj głosu serca i naprawdę zastanów się czy ją kochasz. Czy jesteś w stanie żyć w oddaleniu bez niej , być jej wierny i kochać ją całym sobą. Czy jesteś w stanie kochać miłością bezwarunkową, uwierzyć, że Ona jest Twoja i tylko Twoja. Jeżeli nie jesteś tego pewien to nie rób jej złudnych nadziei.

Gość gość
Dla mnie inne kobiety nie istnieją. Przez ten rok żadna nie zwróciła mojej uwagi. Ciągle myślę tylko o niej. Chyba ją sobie za bardzo wyidealizowałem. Wspominam tylko miłe momenty. Mam straszny lęk przed dzisiejszym spotkaniem. Boję się, że jak ją zobaczę to ją przytulę, pocałuję, jak zawsze. Chyba byłoby mi dużo lżej, gdyby sobie kogoś znalazła.

Gość gość
Jak kochasz to tul...tul i nie żałuj sobie ;)Bo to na pewno jest miłość.

Gość gość
Gdyby Ona Cię nie kochała nie dążyła by po roku rozłąki do spotkania.

Gość gość
Postawię jej warunek. Albo wraca, albo niech o mnie zapomni. Myślę, że byłbym w stanie załatwić jej jakąś fuchę w firmie. Opowiadania co wyrabiają Polki na wyspie być może są przesadzone ale skądś się przecież biorą.

Gość gość
Pokaż jej kto nosi spodnie

Gość gość
Poszla za ciosem. Na moj warunek postawila swoj. Musze sie jej oswiadczyc. Chce byc pewna na 100%. Obiecalem jej ale musi poczekac, nie wyczaruje pierscionka jak krolika z kapelusza a badziewia nie bede kupowal. Moze to zbyt pochopna decyzja, moze przez te wszystkie wydarzenia w tak naglym tempie nie ogarniam juz tego wszystkiego. Musialem jej przyznac racje, ze ona podjela decyzje o pozostaniu natychmiast, a ja sie musze zastanawiac. Czy to szalenstwo ?

Gość gość
W co Ty sie pchasz, frajerze ?!?