Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wiktorianna

Ryzyko ciazy?

Polecane posty

Gość gość
czego sie balas? :D nieregularne miesiaczki mozna wyregulowac :D

Gość Wiktorianna
Bardzo zabawne jest podszywanie sie pode mnie. Nie pomagaja zlosliwosci to ktos znalazl inny sposob? Dojrzale...

Gość gość
przy nieregularnych cyklach zawsze jest niestety ta mozliwosc zaplodnienia, jak mowisz, ciezko cokolwiek ustalic

Gość gość
Ja bym się też na twoi miejscu nie martwiła o ciąże, bardzo mało prawdopodobne. Natomiast zaburzenia hormonalne które masz mogą być bardzo szkodliwe dla ciebie, może to być PCOS, lub jakieś inne dolegliwości które trzeba jak najszybciej zdiagnozować. Tabletki tego nie załatwią, kiedyś je odstawisz będziesz chciała dziecko np za 10 lat i się okaże to zupełnie nie możliwe. Przede wszystkim też zbadaj tarczyce, czyli w laboratorium poziom TSH powyżej 2 już wskazuje na wynik podwyższony, mimo ze norma jest ok 4. Zajmij się tymi miesiączkami i dokładną diagnostyką, poproś również ginekologa o skierowanie na badania hormonów.

Gość Wiktorianna
Jesli chodzi o tarczyce to mialam robione badania i wszystko jest w normie.

Gość gość
Jako nastolatka miałam cykle podobne do autorki, nieregularne, badania hormonalne nie wskazywały na jakikolwiek problem, później wszystko się unormowało. Co nie zmienia faktu, że z autorka może być inaczej i koniecznie trzeba iść do lekarza. Co do prawdopodobieństwa zajścia w ciążę: nie ma wzoru na prawdopodobieństwo ciąży. Uprawiasz seks bez zabezpieczenia = możesz zajść w ciążę. Pamiętaj o tym.

Gość Wiktorianna
No tak, tez mam nadzieję, ze to sie unormuje, ale dla pewnosci zrobie odpowiednie badania :)

Gość gość
zrob badania, nawet jesli bedzie wszystko ok to warto sprawdzic ;)

Gość gość
Ja rowniez mialam bardzo nieregularne i podobna sytuacja mi sie przytrafila. Seks z dwa dni po okresie. Dzis mam coreczke. :) Wiec zaplodnienie jest jak najbardziej mozliwe, ale to zalezy od organizmu ;)

Gość gość
czesto ma sie przeczucie, takie typowo kobiece, ze cos sie dzieje w organizmie