Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wiktorianna

Ryzyko ciazy?

Polecane posty

Gość Wiktorianna

Witam. Mam 18 lat i strasznie nieregularne miesiaczki, ktore potrafia ustapic na okres pol roku, a potem trwac powyzej tygodnia, nawet dwoch i byc bardzo mocne. Sedno w tym, ze od bodajze 18 marca wystapil okres. Do 30 marca mialam albo krwawienie, albo wylacznie plamienie. Dzien pozniej kochalam sie z chlopakiem, bez zabezpieczenia, doszedl we mnie. Nie mialam wytedy ani miesiaczki, ani plamienia, jednak po powrocie do domu dostalam znowu okres. A dzien pozniej znowu ustapil. Czy w tym wypadku ryzyko ciazy moze byc duze? Przepraszam za tworzenie nowego watku, jednak trudno znalezc aktualny, na ktorym sybko uzyskam porade czy cenne uwagi na ten temat.

Gość gość
a wiesz co to test ciazowy? przez internet nikt ci go nie zrobi

Gość gość
Owszem, jak najbardziej mogło dojść do zapłodnienia

Gość Wiktorianna
Oj no ja wiem, ze testy, ale to dopiero za kilkanascie dni, a ja po prostu chcialam posluchac, jakie inni maja zdanie o tym i poczytać porady tych, ktorzy maja wieksza wiedze na ten temat.

Gość gość
nie chcesz byc w ciazy to nie ****aj sie bez zabezpieczenia dziecko, zadna filozofia.

Gość Wiktorianna
Nie napisalam niczego, co wskazywaloby, ze boje sie zajsc w ciaze badz tego nie chce, najzwyczajniej zapytalam sie, czy orientuje sie ktos na tyle w tych sprawach, by wskazac mi, czy prawdopodobienstwo zajscia jest duze. Nie widze tutaj powodow do bycia zlosliwym, a tym bardziej nazywania mnie dzieckiem nie znajac mnie. :)

Gość gość
Dziecko w wieku 18 lat? mega....

Gość Wiktorianna
Prosze przestac z ta zlosliwoscia, kazdy ma prawo do pytan i nie rozumiem po co komu tyle niemilych uwag. Pytam o prawdopodobienstwo, a to czy bede w ciazy czy nie to moja osobista sprawa. :)

Gość Wiktorianna
Nawet jesli zaszlabym w nieplanowana ciaze wychowalabym dziecko bez wzgledu na wiek. I nikomu nic do tego :)

Gość gość
to jest forum ogolnodostepne, kazdy moze pisac to na co ma ochote ;)

Gość Wiktorianna
No jesli kogos uszczesliwia bycie niemilym to trudno, taki mamy swiat :)

Gość gość
no jeśli kogoś uszczęśliwia bycie głupim to trudno, taki mamy świat ;)

Gość Wiktorianna
Nie ocenia sie ludzi, ktorych sie nie zna. Nie dowartosciowuj sie swoimi wypowiedziami, bo na mnie nie robia wrazenia, wciaz sugerujesz, ze jestem niedojrzala, ale pomysl o swoim zachowaniu ;)

Gość gość
kochana, to tylko internet, nie przejmuj się tak tym co inni piszą bo dla ciebie mogę być niemiła a dla drugiej osoby wręcz przeciwnie. zacznij odróżniać życie realne od wirtualnego i powiedz przyszłemu tatusiowi o ewentualnej ciąży ;D

Gość Wiktorianna
Aj tam, nie przejmuje sie :D Po prostu nie lubie, kiedy ludzie sie tak idiotycznie zachowuja w sieci i cieszy ich takie dowalanie sobie wzajemnie :P Haha, a Tatus to wie od poczatku ;)

Gość gość
to super wiktoriowanno :)

Gość Wiktorianna
Wiktorianno * :)

ja bym sie tam ciaza nie przejmowala, a raczej tymi dziwnymi miesiaczkami.. robilas juz jakies badania?

Gość gość
serio? nie zwrocilam uwagi ;)

Gość Wiktorianna
Nie robilam, szczerze mowiac wciaz mam nadzieje, ze to jakos z wiekiem sie unormuje, ale okres mam juz od tylu lat, a wrecz sie pogarsza. Aczkolwiek planuje wybrac sie do ginekologa po tabletki anty, podobno reguluja, a przy okazji zrobic wlasnie badania i skontrolowac, czy na pewno wszystko ok.

Gość gość
według mnie to masz małe szanse na ciążę skoro tak rzadko i nieregularnie miesiączkujesz. Powinnaś iść z tym do lekarza, bo to nie jest normalne, tym bardziej, że miesiączkujesz od lat, jak sama napisałaś.

Gość Wiktorianna
Dziekuje za odpowiedz, a do lekarza na pewno pojde :)

Gość gość
Przy takich zaburzeniach hormonalnych to szanse na ciążę są niewielkie. A ustalenie prawdodpobieństwa w ogóle niemożliwe.

Gość milaa117
Ja pier... Czy ludziom serio sprawia taką satysfakcje bycie wrednym? Dziewczyna zwyczajnie pyta jakie jest prawdopodobieństwo, chce znać zdanie innych, chociażby po to żeby się już tak nie martwić, a ktoś tu wyskakuje z bezsensownymi złośliwościami. Jakby już nie można było po prostu normalnie odpowiedzieć, albo jeśli nie odpowiada nam wątek- nacisnąć krzyżyk :) Co do samego tematu nie jestem lekarzem ale wydaje mi się, że zajście w ciążę przy nieregularnym okresie jest bardzo trudne. Moja mama długo się o mnie starała i nie mogła zajść w ciążę właśnie przez to, że miała nieregularne miesiączki.

Gość gość
gościu wyżej nie przeklinaj bo to niekulturalne przecież ;)

Gość Wiktorianna
Milaa117 bardzo dziekuje za mile slowa, niestety tak jak mowisz, zapytac kulturalnie juz tez nie mozna, no ale coz :D a co do rady, byc moze masz racje, z moja regularnoscia, a raczej jej brakiem trudno jest ustalic jakiekolwiek wytyczne...ani dni plodne, ani nic... no, ale mam nadzieje, ze bedzie dobrze. :)

Gość gość
Dziś jest 12 dzień cyklu. Cykle mam 28-30 dni. Mam wodnisty śluz z domieszką białego i wilgotno w pochwie. Czy uda mi się zajść w ciążę? Jakie jest prawdopodobieństwo???

Gość gość
żadne :P

Gość Wiktorianna
dodam tylko że uwielbiam uprawiać seks ze swoim partnerem,a takie sytuacje niestety wszystko psują :/

Gość milaa117
ja w przeszłości też miałam problemy z miesiączkowaniem,bardzo różnie to u mnie wyglądało,i też się bałam