Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to jest normalne ?

Polecane posty

Gość gość

Jestem młodą dziewczyna, mam taki problem, poniewaz pociagaja mnie seksualnie inne kobiety. Mam swojego chlopaka, z ktorym juz to robilam, ale wiecie nie czuje zadnej z tego przyjemnosci. Mam wyrzuty sumienia, ze go krzywdze, on mnke nie pociaga w ogole, a wiem, ze ja go bardzo pociagam, ciagle mi mowi, ze mnie kocha, no i on chce sie ze mna kochac, a ja juz nie wiem co mam robic. Myslalam, ze jak bede miala chlopaka to sie wszystko zmieni, ale niestety szczesliwa nie jestem w tym zwiazku. Nigdy nie robilam tego z inna dziewczyna, bo wiem, ze kazdy by mnie sie wyparl, gdyby sie o tym dowiedzieli jaka jestem nienormalna. Co jamam robic ?

Spróbuj się określić, być szczera sama ze sobą, a jak już będziesz pewna swojej orientacji, to jeśli jesteś les / bi możesz poszukać wsparcia u psychologa, w dużych miastach istnieją organizacje pomagające odnaleźć się osobom homoseksualnym (np. Lambda) - w internecie są strony, na których możesz pogadać z osobami w podobnej sytuacji.

Gość gość
Ja juz wiem ze jestem homo. Jestem beznadziejna, krzywdze wszystkich pokolei i siebie i swojego chlopaka, ktorego nie kocham. Zawsze mnie podniecaly inne dzieeczyny, mialam swoja ukochana, ale ona jest hetero ma juz nawet meza i dziecko. Nic mi juz nie pomoze.

Nie martw się, nie jest tak źle. Musisz odbudować wiarę w siebie, to nie będzie Cię tak dotykało, co inni o Tobie myślą. Jak zaczniesz żyć w zgodzie ze sobą i swą orientacją, będziesz szczęśliwsza, choć czeka Cię trochę trudnych chwil. Powinnaś porozmawiać z facetem, nie zasłużył na rolę zasłony dymnej.

Musisz wybrac czy zyc nieszczesliwa w zwiazku czy sprawdzic czy faktycznie bedziesz szczesliwa z inna kobieta. Takiej decyzji nie powinno sie tez podejmowac w 5 min. Powinnas sobie to wszystko w glowie poukladac.

Daj mu szansę przeboleć i ułożyć sobie życie z kimś, komu się spodoba, kto go pokocha, z kim będzie mógł liczyć na wzajemność.

Gość gość
21:45 A co ja niby mam mu powiedzieć ? On sam mi mówi, ze mnie kocha, a ja go nie chcę krzywdzić. 21:46 Błagam cię, a gdzie niby mam szukać sobie dziewczyny ? Większość osób to hetero. 21:46 Nie ma takiej szansy, nigdy ze swoim chłopakiem nie byłam szczęśliwa, a wiadomo jak się ludzie homo kojarzą.

Gość gość
Po pierwsze nie powinnaś myśleć o sobie, że jesteś nienormalna. Całkowicie normalne są wszelkie nasze problemy, zaburzenia, odchylenia, przecież wszyscy jesteśmy tylko ludźmi. Powinnaś może po prostu porozmawiać o swoich problemach z profesjonalistami w tej dziedzinie, na pewno byłoby Ci lżej gdybyś podzieliła się tym z jakąś zaufaną osobą. Słyszałam, że tutaj www.instytut-zacisze.pl, rozwiązują tego typu zaburzenia. Zobacz mają tam psychoterapię zaburzeń seksualnych. Podobno wykazują duże zrozumienie i mają indywidualne podejście do każdego i co najważniejsze naprawdę potrafią pomóc. Słyszałam też, że mają rozsądne ceny. Myślę, że warto się tam wybrać w Twoim przypadku.

Gość skiza
od kiedy miłość do kobiety jest zaburzeniem? :O

Gość gość
Po pierwsze nie powinnaś myśleć o sobie, że jesteś nienormalna. Całkowicie normalne są wszelkie nasze problemy, zaburzenia, odchylenia, przecież wszyscy jesteśmy tylko ludźmi. Powinnaś może po prostu porozmawiać o swoich problemach z profesjonalistami w tej dziedzinie, na pewno byłoby Ci lżej gdybyś podzieliła się tym z jakąś zaufaną osobą. Słyszałam, że tutaj www.instytut-zacisze.pl, rozwiązują takie problemy. Podobno wykazują duże zrozumienie i mają indywidualne podejście do każdego i co najważniejsze naprawdę potrafią pomóc. Słyszałam też, że mają rozsądne ceny. Myślę, że warto się tam wybrać w Twoim przypadku.