Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mam problem z partnerką syna

Polecane posty

Gość gość

Postaram się krótko... Z nieformalnego związku syna z pewną panią mam wnuka. Oni się rozstali, ale wnuk[6 lat] pozostał. Matka dziecka nadal ma ze mną dobry kontakt - lubię tę dziewczynę.Mój syn również dba o swoje dziecko. Syn od ok. pól roku jest z inną kobietą. Ok, rozumiem - miłość nie wybiera. Tylko nie mogę zrozumieć, że nowa partnerka syna nie godzi się na towarzystwo jego syna przy świątecznym stole. Śniadanie wielkanocne u mnie - córka z mężem i wnuczką, syn ze swoim potomkiem i nową panią Z potencjalną moją przyszłą synową praktycznie nie mam żadnych relacji. Ani ja lubię, ani nie lubię - nie znam jej! Ale chyba powinna przyjąć do wiadomości, że jej ukochany ma syna, w stosunku do którego ma pewne zobowiązania. Mam nadzieję, że dyplomatycznie wybrnę z tego, trochę nerwów będzie mnie to kosztować, a może nawet "zetniemy się". Niby drobiazg, ale jak potrafi zdołować.

Gość gość inne pisanie
Stawiaj na swoim, bo masz rację. Twój świąteczny stół, Twoi goście, młoda nie ma nic do gadania w tej sytuacji. Nie musisz się z nia wcale ścinać. Po prostu rób swoje. Ewentualnie rozmowa z synem, aby uświadomił dziewczynę, że ma zobowiązania i nie zamierza tego zmieniać. Trzymam kciuki:)

Gość gość
nie godzi sie bo jest bardzo o niego zazdrosna.I ja ci obiecuje ze ona nigdy sie nie zmieni.Ona chce byc tylko i wylacznie NR.1.a jakies dzieciaki twojego syna to ona nie ma zamiaru tolerowac.Lepiej by bylo gdyby syn poswiecil sie wychowaniu synka a nie bz ykal ta ropuche.

Gość gość
babcia ma racje jak obca osoba może decydować czy ma zaprosić swojego wnuka czy nie

Gość gość
skoro taki układ pasuje twojemu synowi, to jego sprawa

Gość gość
dlaczego wtrącasz się w czyjś związek? już jedno małżeństwo syna rozwaliłaś

Gość gość
Jej syn nie był w związku małżeńskim, a ona ma prawo zaprosić wnuka!

Gość gość
to niech zaprasza, kogo to obchodzi? zresztą wnuk nie przyjdzie do niej na śniadanie, ma własną matkę przecież

Gość gość
Właśnie, ty masz problem. Nikt inny nie ma problemu, tylko ty. A potem dziwią się, dlaczego nikt nie lubi teściowych

Gość gość
Autorko uwazaj bo mozesz zostac zolza dla syna i jego narzeczonej. a czemu o to walczysz? co ciebie to interesuje? on i tak prędzej czy póżniej ułoży sobie z nia życie . zamiast zajmowac się nimi zajmij się swoim życiem powodzenia

Gość gość
i Q//0r///wy nie najezdzac na autorke :-P

Gość gość inne pisanie
czytanie ze zrozumieniem się kłania co poniektórym. Autorka zaprasza wnuka n śniadanie, a nowej pannie syna się to nie podoba. To powód aby na poważną kobietę najeżdżać? Ogarnijcie się małolaty...

Gość gość
gość dziś dlaczego wtrącasz się w czyjś związek? już jedno małżeństwo syna rozwaliłaś XXXXXXXXXXXXXXX A wtrącam się? Raczej nie... Ja zapraszam tylko na świąteczne śniadanie.

Gość gość
Babciu MASZ RACJE:-)

Gość gość
Nie odrzucaj wnuka za nic.

Gość gość
Jakieś dziwne osoby się odezwaly w temacie... Tak, jak gosc tu napisal, twój stół, twoja rodzina. Więzy krwi. Nawet, jesli nowa partnerka syna zistanie jego zoną, nie moze wyprzeć faktu zaistniałego , ze jej facet ma syna z poprzedniego związku. Gdyby twój syn tez wypieral fakt, ze jest ojcem, to bardzo źle by o nim swiadczyło. Wracając do meritum, twój wnuk, zaproszony przez ciebie, ma prawo być przy swiątecznym stole, a nowa partnerka, albondorośnie, albo będzie miała problem. Ona i tylko ona.Pozdrawiam:) Wesołych Swiąt:)

Gość gość
kafeteria to specyficzne miejsce :) Autorko, sytuacja jest bardzo klarowna, kobieta syna to również gość i nie do niej należy dobieranie pozostałych gości. Również nie jej sprawą jest ustalanie relacji w rodzinie, w którą wchodzi. A tak ogolnie, to bym ją do diabła posłała ...

Gość gość
Jeszcze raz... Mam wnuka z nieformalnego związku, wnuka kocham, a jego mamę lubię, znam ją już 12 lat. Dziecko razem z tobołkami dostarczy do mojego, dużego domu w sobotę przed południem, bo wnuczek chce być na tradycyjnym ognisku. Matka odbierze dziecko dopiero w 2 dzień świąt, chce aby dziecko pobyło z ojcem i jego rodziną. Z dzieckiem mamy bliskie kontakty, zarówno ja jak i moja rodzina. Ojciec dziecka cieszy się na tę chwilę, ale jego partnerka nie. Tej nowe wybranki nie znam bliżej, nie umiem nawet powiedzieć czy ją lubię, czy nie. Ale ją osobiście zaprosiłam, ona uzależniła swoją obecność od tego,czy będzie dziecko i matka dziecka [nie będzie] Chciałaby wymazać przeszłość partnera? Nie da się.

Gość gość
To jest twój dom i masz prawo zapraszac sobie kogo chcesz. Skoro nowej sie nie podoba fakt ze jej facet ma dziecko to niech spierdziela niedojrzala smarkula

Gość gość
Więc jest dobra okazja, aby poznała swoje miejsce. Dziecko będzie przy stole, wybór należy do panny...

Gość gość
Ale suka z tej nowej dziewczyny twojego syna, na jego miejscu to ja bym jej chyba coś zrobiła. Mam nadzieję że spędzi miłe święta ze swoim synem a nie będzie się przejmował dąsami tej dziewuchy

Gość gość
Myślę, że ta małolata nie traktuje związku z Twoim synem przyszłościowo. Dojrzała kobieta poszłaby na kompromis, pochyliła głowę, a ta... Nic z tego nie będzie, być może Twój syn w te święta też tak stwierdzi.

Gość gość
mam nadzieje ze twoj syn nie zglupieje przez nia i nie odsunie od siebie swojego syna

Gość gość
Pani Babcia jest bardzo mądra i tak trzymać. A nowa dziewczyna takim dziwnym zachowaniem od razu zapaliłaby u mnie czerwone światelko. Tzn.miałabym ją na oku, z powodu tego, czy nie zacznie manipulować synem. I nie chodzi tu o samego syna, ale pośrednio wnuka. Pozdro i wesołego allleluja.

Gość gość
lepiej malego z taka suka nie zostawiac samych. Nigdy nie wiadomo

Gość ekspert od cudzychj dzieci
bo synowi zachcialo sie bezdzietej panny,to taraz ma.a rozwodka z bachorami to przeciez be!! dziecko ZWASZE BEDZIE BALASTEM,niech sobie wezmie rozwodke z dziecmi i tyle.

Gość gość
moj maz ma 4 dzieci i mnie by nigdy do glowy nie przyszlo zeby traktowac dzieci jak "tredowate"Kocham je jak wlasne ,meza dzieci sa grzeczne i milutkie dla mnie.To byla najwspanialsza rodzina do jakiej moglam trafic. Babciu nie martw sie.

Gość gość
No włąsnie droga babciu mącicielko. Co jak synuś przyprowadzi panne z bękartem? Taka bedziesz szcześliwa?? Ciekawe. A jak ma teraz dziewczyne bez balastu i przeszłości to tez ci nie pasuje??? Wiesz najlepiej bedzie jak sama bedziesz synkowi robiła laski i nadstawiała d**y to nie bedzie musiał szukać kobiety!! tobie zadna nie bedzie sie podobac zazdrosna babo.

Gość gość
Autorka jest zazdrosna? Raczej obecna partnerka jej syna, która nie potrafi znieść obecności DZIECKA, bo od razu obniża jej to samoocenę! Rozumiem, gdyby miała pretensje o obecność byłej partnerki syna, okej, ale robić problem przez jego dziecko? Paranoja.

Gość gość
Ma prawo być najważniejsza dla faceta! Najpierw zwiazek małzenski potem dzieci! a nie bękart ma byc na 1.miejscu???? Niech spada do mamusi