Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co na silną zgagę w ciąży?

Polecane posty

Gość gość

Bo już nie daję rady :( Pali! :( Jedzenie się cofa... Help! :(

Gość gość
Ponoć Rennie. Ja najczęściej piję trochę zimnego mleka.

Gość gość
ja sie starałam przeczekać, a jak juz byla masakra to piłam cole i od razu ulga

Gość gość
Na poczatku pilam mleko, mialam przy lozku bo zgaga byla tak silna ze w nocy potrafila mnie obudzic gdy juz nie pomagalo mleko to Rennie tak jak pisala poprzedniczka. Mozna je stosowac w ciazy i mi naprawde pomagaly

Gość gość
A jak teraz mam sobie pomóc? Bo zasnąć nie mogę :( Jak tylko się kładę, to jest masakra. A jak siedzę, to do wytrzymania. Ale przecież nie będę całej nocy w pozycji półleżącej. Bo mi kręgosłup wysiądzie :(

Gość gość
To jutro lecę do apteki...

Gość gość
przede wszystkim nie jeść po 18, najpóźniej 19... ;/ i zero słodyczy i owoców po 16.... a teraz to probowac zasnac na sile, ale ułozyc stos poduszek i na pol siedzaco spac

Gość gość
Masz mleko to napij sie takiego letniego

Gość gość
Mi tak jako komuś wyzej pomagała cola. Wystarczył łyk i przechodziło.

Gość gość
nie masz coli w domu? nprawde przynosi ulge

Gość gość
No nie jem już nic na ok. 4 h przed snem. Teraz postaram się zasnąć. Wypiłam dużo wody niegazowanej. A czy słyszałyście, żeby melisa pomagała?

Gość gość
Ani mleka, ani coli :(

Gość gość
Do 0:36 masz racje nie jesc po 18 to fakt, tylko ze ja jak bylam w ciazy to nawet po suchym chlebie mialam zgage, od rana do wieczora. Co bym nie zjadla zgaga,to byl koszmar

Gość gość
Nie slyszalam o melisie ale jak masz sprobuj

Gość gość
A moze siemie lniane masz lub rumianek?

Gość gość
Rumianek mam i melisę. Ale zaraz też colę, bo mąż się tak przejął, że nie mogę spać i cierpię, że szybko na stacje podskoczy, bo mamy pod nosem ;) oby pomogła!

Gość gość
To super. daj buzi mezowi ze tak o ciebie dba ;)) Oby ci tylko cola pomogla. Spokojnej nocy bez piekla ;)) w gardelku

Gość gość
A ja czytałam właśnie, że przy zgadze w ciąży należy zjeść coś na 2-3 godziny przed snem, bo w pustym żołądku kwas sięwytwarza. Oczywiście mało i coś lekkiego.

Gość gość
Mi pomagają migdały takie w całości luskane

Gość gość
Kochana... ja dopiero w 1 ciąży poznałam, co to zgaga, ale miałam ją lekką i kilka razy, więc nawet nie zwracałam na to uwagi. Teraz to jakaś masakra!!! Tak jak Ty, spać nie mogłam (najgorszy chyba był 31-33 tydzień), uczucie okropne, właśnie w nocy mnie dopadało najbardziej. Rennie przestało działać... no męczyłam się okropnie.. Raz nawet w ciągu dnia zwymiotowałam od tej zgagi.. brrrr ale niedawno poszłam do apteki i poprosiłam rennie lub coś innego, co mogę brać... i dostałam tabletki BIANACID.. dosyć spore, smak średni, ale chyba lepiej działają niż to rennie.. Są pakowane po 15 i 45 sztuk, ja dostałam mniejsze opakowanie. Można je brać w ciąży, podczas karmienia, nawet 6 latki mogą. Może Tobie też pomogą?

Gość gość
I jak ta cola? Pomogllo?

Gość gość
aa pisałam o tych tabletkach na b.. co do coli.. jakoś nie mogę w to uwierzyć, że to działa.. co prawda coli nie piję, bo wolę pepsi, ale piję ją od początu ciąży.. codziennie popijam.. zaczynam dzień od kilku łyków ... w ciągu dnia też otwieram lodówkę, biorę kilka łyków i już.. do obiadu jako napój.. a mimo to zgaga była duża.. teraz jest już ok ( połowa 35 tygodnia).. i albo to recywiście te tabletki działają (mam je od ok 1,5 tygodnia biorę, gdy jest potreba, ale coraz rzadziej), albo po prostu może brzuch mi się już obniżył przez co ten ucisk i cofanie soków ustało.. nei wiem..

Jak czytam że pijecie colę podczas ciąży to mi się flaki przewracają, Podczas ciąży gdy miałam zgagę chrupałam migdały , pomagało , A z drugiej strony to fajnie bo jak w ciąży piecze zgaga to dzidziuś rodzi się z bujną fryzurką

Gość gość
no piję pepsi i co? w pierwszej ciąży to dnia be niej zacząć nei mogłam... a tak normalnie to jakoś nie musiałam jej pić w takich ilościach.... a co do czupryny.. kolejny zabobon.. hehe bo jak pisałąm w pierwsej ciąży zgaga była lekka i tylko kilka razy, a włosy dziecko miało czarne, dłuuuugie i ponad 2 miesiące się nie wycierały... to przy tej zgadze, którą teraz miałąm to chyba by włosy do pasa by syn musiał mieć ;)

Gość gość
Ale ja sie was.nie pytam tylko autorki, czy jej w nocy cola pomogla? Kazdy ma swoje sposoby, i na kazdego co innego dziala, a jak same widzicie metody sa roznorakie. Ale!!! Przeciez juz trzeba zaczac jadke, dzien bez awantury na kafe dniem straconym

Gość gość
moja znajoma lekarka piła colę jak ją mdliło ja piłam colę na lepsze trawienie żeby mi sie dobrze odbiło a na zgagę rennie.

Z tego co czytam wynika, że jestem chyba jedyną osobą, której Rennie nie pomaga ;/ szukam dla siebie czegoś innego, bo mam dosyć silną zgagę, korzystała, któraś z Was może z tego http://www.bioprazolbio.pl/ ? Jest bezpieczny w trakcie ciąży? i czy przy częstych zgagach jest sens się bawić w normalną wersję leku czy lepiej od razu kupić max?

Gość gość
ja mialam zgage nawet po wodzie i pomoglo... rozwiazanie :) Od razu przeszla

Gość gośćqwq
Mi pomagało mleko i herbata miętowy. Położna podpowiedział mi, żeby spróbować znaleźć przyczynę zgaga, bo może to być coś błahego np. "za ciężki" chleb (ciemny, z ziarnami itp. - pomimo tego, że taki najzdowszy to w ciąży nie zawsze najlepszy). Po zmianie pieczywa na taki z domieszka mąki pszennej zgaga prawie całkowicie minęła.