Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

motylem_jestem99

Gładka skóra, co mam robić?!!?

Polecane posty

Hej, mam takie pytanko, zacznę od tego, że mam dopiero 23 lata!!! a już mam dosyć wyraźne zmarszczki (oczy i te takie od uśmiechu), chodzę do kosmetyczki na peelingi, codziennie pielęgnuje buzię, tzn oczyszczanie i najczęściej olejki (ze słodkich migdałów albo arganowy), ale i tak są! chronię buzię przed słońcem, żadnego solarium, może piję troszkę za mało wody, ale mmhm nie wiem, może mogę pić coś innego, co nawadnia komórki i jest zdrowe, poza tym jakie rodukty są dobre na skórę, i co jeszcze mogłabym robić?!?!? dajcie znać!

hej :) czyli wszystko robisz dobrze z tego co mówisz :) koniecznie kup sobie krem pod oczy! no i pamiętaj, skłonności do większych czy mniejszych zmarszczek to też kwestia genów, no ale, NAWADNIANIE! nie musisz pić tylko wody, biała i zielona herbatka też dobrze nawadniają, ja piję sypaną, kupuję w Marku i Spencerze, albo smakową, firma Celmar ma zielone herbatki w połęczeniu z miętą (to dopiero zdrowe i pyszne "nawadnianie") :) pozdrawiam

Gość gość
niestety musisz się z tym zacząć godzić,że już ta pierwsza młodość za Tobą...sorki za szczerość...ja w tym samym wieku zauważyłam u siebie pierwsze zmarchy,a mam już skończone 26lat i pomimo,iż nie jest ze mna źle bo nie pogłębiły się jakoś znacznie to i tak widać,że już 20 lat nie mam i nie będę mieć...mój partner jest 1,5roku starszy i mam ich jeszcze więcej...niestety teraz tylko botoksy i kwasy mogą to zniwelować...ale ja pomyślę o tym dopiero jak do 30 dobiję;)

no co Ty?!?! botoks po 30? bez przesady, ja jestem już roczek po i do takich myśli mam baaardzo daleko, zgodzę się z poprzednimi wypowiedziami, ochorona przed słońcem! i nawadnianie! ja stawiam na sok ze świeżych pomarańczy, gorącą wodę z cytrynę i zieloną herbatę Celmar z miętką mhmhmm

Nie wiem skąd takie zdziwienie, że 30 i już botox. Wiesz jak na moje coraz więcej kobieta poprawia sobie zastrzykami urodę i to te które jeszcze nie przekroczyły 20 lat :) Ale koleżanko zabiegi które przeprowadzasz na skórze są świetne naprawdę i jakiś kremik do tego i będzie dobrze. Ja swego czasu robiłam sobie mikrodermabrazje i cieszyłam się, że mam tak idealnie gładziutką skórę. A jeśli chodzi o skórę na ciele to często odwiedzam Centrum Beauty w Łodzi - http://www.beauty.com.pl/

Wydaje mi się, że botoks to nei jest jakiś strasznie ingerencvyjny zabieg, a wręcz przeciwnie, dobrze dawkowany może naprawdę ładnie wygładzić skórę i pomóc nawet na pierwsze zmarszczki, to, że czasem jakieś gwiazdy przesadzają z zast6osowaniem botoxu to nie znaczy, że trzeba wykluczać jego użycie. Moja mam była w http://bio-clinic.pl/botox-usuwanie-zmarszczek i przede wszystkim trzeba tez zdementować plotki o cenie tego zabiegu, jak się poczyta ile kosztuje botox gliwice to można odnieść wrażenie, że dużo, a potem, jak się zapytać w gabinecie to się okazuje, że większość ludzi będzie na to stać.

Gość prawictwo pospolite 137
musisz sie jak najmniej opalać . Slyszełem ze opalenizna powoduje szybsze starzenie skóry . Czyli zamiast słonca szukaj cienia

Gość gość
Olej arganowy jest świetny na taką cerę, tylko trzeba trochę cierpliwości. :) Do tego też dobrze sprawdza się olej z pestek winogron. Ja kupiłam świetne w http://www.sklep.profarm.com.pl/ , są bardzo dobrej jakości, a nie kosztują dużo.