Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

moja "dieta" pomocy

Polecane posty

Gość gość

od jakiegos czasu postanowiłam schudnąć lecz zadne diety typu ducan itp mi nie odpowiadaja nie potrafie sie zmuszac do tego czego nie chcem jesc a wiec wymyslilam sobie ze bede jadla tylko obiad oczywiscie nie jakos duzo toche ;p i chudne powoli sobie ale zastanawiam sie czy to bedzie na stałe czy nei bedzie zaraz efektu jojo i czy to zdrowe to moje ograniczenie jedzenia na oko schudlam juz z 3 kg w miej wiecej 3 tyg

Gość gość
będzie wielkie jojo

Gość gość
dlaczego ?

Gość agoga
Bo, żeby schudnąć na stałe trzeba jeść, a jeden posiłek to głodówka, gorsza niż ducan. Organizm dostaje za mało kalorii i jak wrócisz do normalnego jedzenia, odłoży wszystko, co dostanie. I nie mów, że nie będziesz się obżerać, bo nie dasz rady, tak działa biologia. Jak teraz masz parę kilo nadwagi, to za parę lat będziesz miała kilkanaście, bo wpadniesz w zaklęty krąg odchudzania i tycia? Znajdź sobie kalkulator i policz podstawową i całkowitą przemianę materii i nie przekraczaj progu kalorii ani jednej, ani drugiej. Będziesz chudła powoli, ale na stałe. Ogranicz słodycze, chipsy, słodzone napoje, resztę w zasadzie możesz jeść, ale uważaj na produkty przetworzone, dosładzane i tłuste. I koniecznie, chociaż 3, a najlepiej 5 posiłków dziennie. No i chociaż jakieś szybkie marsze, czy rower też by ci pomogły. Ostatecznie raz w tygodniu, możesz sobie zrobić taką głodówkę, ale pod warunkiem, że w pozostałe dni będziesz jadła normalnie.

Gość gość
Kuzwa jak to czytam to aż mnie krew zalewa... Ja nigdy problemów z waga nie miałam aż do czasu ciazy tz okresu po niej. Mimo ze jadłam w miarę rozsądnie to nie chudłam i stwoerdiLam raz kozie smierć/idę na dietę 1000kcal i jem to co chce ale zeby nie przekroczyć tej ilości kcal. Efekt taki ze schudłam te swoje 7kg w kilka mc i dalej cieszę sie swoja waga która utrzymuje bez zbędnego wysiłku.nie obieram sie i dołożyłam 300kcal do mojej diety i zjadam 1300 kcal czasem troche wiecej i jestem najedzona zawsze i waga w normie.

Gość gość
Bo 1300 kcal to nadal głodówka, więc nie tyjesz, ciekawe jak twój organizm długo pociągnie. Z głodu nie umrzesz, ale wyniki pewnie masz złe, a włosy i paznokcie zaczną się sypać. Krew przestanie cię zalewać, jak stracisz okres;)

Gość gość
Na tym forum są tysiące mądralek, co to twierdzą, że diety głodowe są super, bo schudły, tylko nie wszystkie się przyznają, jakim kosztem i ile przytyły po powrocie do normalności. Od lat walczą z wagą; chudną i tyją i z roku na rok ważą coraz więcej;)

Gość gość
ale natalia siwiec stosuje glodowki i chuda jest ;p

Gość gość
nie, no , jak siwiec, to duży argument;) taki autorytet!!

Gość gość
Jest różnica pomiędzy jedno-kilkudniową zaplanowaną głodówką, a głodzeniem się tygodniami na diecie poniżej 1200 kcal. Taka krótka głodówka jest podobno nawet zdrowa, sama taka stosuje 1-2 razy w tygodniu, a ale następnego dnia wracam do normalnego odżywiania 1600-1800kcal, a nawet, 2000(kiedy ćwiczę) Długotrwale głodzenie, wyniszcza organizm, a inna sprawa jest taka, że jak ktoś jadł parę tysięcy kalorii (nadwaga nie bierze się z powietrza), wcześniej czy później wróci do starych nawyków po okresie głodu. Dieta 1500-1600 kcal jest idealna (dla większości), jeśli ktoś się dużo rusza, może śmiało dodać sobie ze 300. A Siwiec, pewnie stosuje takie krótkie głodówki, bo jest szczupła, ale nie jak jakiś szkieletor. Popytajcie swoich znajomych mężczyzn, któremu tak naprawdę podoba się np. Rubik;)

Gość gość
Fest różnica te 200 kcal do mojej jak ty to nazywasz "Głodówki" zeby uzyskać 1500kcal ja nawet czasem zjem i 2000tys kcal i jakoś nie tyje. Moje wyniki badań sa jak najbardziej w normie, włosów miałam zawsze duzo i mam nadal mimo ciazy a paznokci to nie jedna mi może pozazdrościć. Juz kiLkanascie mc wazę tyle ile potrzebuje i nie tyje jestem okazem zdrowia.nie mam żadnych huśtawek wagowych. Schudłam na tym liczeniu kcal, nie tyje jestem zdrowa i to sie liczy. A i czytaj ze zrozumieniem bo napisałam ze zjadam ok 1300kcal czyli +/- czasem jest to o duzo wiecej czasem mniej bo nie mam ochoty jesc jak na pbiad mam kasze z marchewka jajkiem sadzonym i kefirem śniadanie spore owoc do tego wiec juz wiecej mi sie nie zmieści.