Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do dziewczyn, które znają się na makijażu. !!!!

Polecane posty

Gość gość

Otóż zawsze używałam tylko fluidu, laynera, tuszu do rzęs i kredki do oczu.. Chciałabym jednak wzbogacić moją kosmetyczkę. Jak powinno się wykonywać profesjonalny makijaż? Chodzi mi o baze pod podkład, bronzer itp. W co się muszę zaopatrzyć i jak tego używać by dobrze wyglądać..

Gość skylerrrr1
Mam 22 lata, mój makiajż wygląda tak: krem nawilżający plus krem pod oczy baza pod makijaż (żeby się długo trzymał) podkład korektor pod oczy puder eyeliner tusz do rzęs można dodać róz na policzki, żeby by fajny akcent, ale ja akurat nie lubię:P

Gość gość
Jakiego pokładu używasz? ;) Mi zależy na kryjącym, ponieważ mam chorobę skóry i raz na jakiś czas wychodzą mi brązowe plamy.

Gość gość
krem nawilzajacy, podklad, korektor jesli konieczny, puder sypki, roz lub bronzer, kredka , tusz do rzes, cienie do powiek, pomadka w lub blyszczyk, no i oczywiscie pedzle do makijazu i koniecznie cos do zmywania: mleczko lub plyn micelarny.

Gość skylerrrr1
Ja używam zwykłego Rossmanowskiego z firmy Synergen, bo nie mam żadnych problemów ze skórą twarzy.. Ale koleżanka używa Revelon Colorstay, bo jest po trądziku i bardzo sobie chwali:) Minusem jest cena..

Gość gość
Może poczytaj o kosmetykach mineralnych.

Gość gość
A w jaki sposób używać poprawnie bronzera? Nie chce wyglądać sztucznie, ale np wyprofilować policzki

Gość skylerrrr1
wciągnij policzki do środka (zrob taki 'dziubek') i naloz grubym pedzlem na wystajace kosci policzkowe

Gość gość
skylerrrr1 dziś Bardzo dziękuję ;) a napiszesz mi jeszcze jak wybrać odpowiedni bronzer?

Gość gość
miało być dzióbek, sorry za błąd ort.

Gość skylerrrr1
na początek sobie wybierz taki prasowany jak puder:) powinien być o ton ciemniejszy lub o dwa od twojej skóry :) ja juz musze leciec, bede potem moze

Gość gość
ja uwazam ze eyeliner na co dzien to przesada. tak samo baza pod makijaz, przewaznie zawieraja one silikony, a to niszczy cere. najlepiej wyglada delikatny makijaz w naturlanych kolorach ;) a powyzsze wynalazki sprawdza sie na imprezy czy inne wieksze wyjscia.

Gość gość
Tak naprawdę wszystko zależy od tego jaki masz rodzaj cery. Baza pod podkład na co dzień jest absolutnie nie potrzebna. Natomiast jeśli masz problem z rolowaniem się cieni na powiece, to powinnaś wyposażyć się w bazę pod cienie - znajdziesz np. w naszym rodzimym Inglocie. Co do bronzera- o jaki efekt Ci chodzi? Kobiety bardzo często mylą funkcję bronzera z pudrem do konturowania twarzy. Bronzer daje efekt ocieplenia karnacji i lekkiego muśnięcia słońcem. Puder konturujący zaś, ma zawsze chłodniejszy odcień i daje efekt cienia i wyszczuplenia twarzy. Jego odcień też musisz dobierać odpowiednio do karnacji. Ciepłe, wręcz pomarańczowo- ceglaste bronzery wyglądają okropnie na bladej, zimnej cerze. Są to często błędy kobiet, które widuję na ulicach.

Gość gość
gość dziś Mam białaczkę skóry więc karnacja bardzo jasna. Chodzi mi właśnie o konturowanie policzków a raczej wyszczuplenie. Jestem chudzinką a buzię mam okrągłą przez co wyglądam moim zdaniem jak 'pulpet'. Czy taki puder znajdę w rossmanie? jak go szukać i używać? Dziękuję za odpowiedzi 🖐️

Gość gość
Podstawa dobry nawilżający krem Fluid następnie puder ryżowy bezbarwny spowoduje ze cera nie będzie się świecić Puder koloryzujacy Róż na policzki oczy oczywiście cienie kreska tusz Żel do brwi pomadka Ja używam kosmetyków KRYOLAN rewelacyjne zwłaszcza ze miałam problemy potradzikowe Poczytaj o tych kosm pozdr

Gość gość
W naturze jest fajny cien essence taki jasny braz, pozniej jak bede w domu podam ci nr. Ja tez jestem bardzo blada i uzywam go do konturowania zamiast bronzera. Trzymaj caly dzien bez problemu i jest tani - 7 czy 8zl ;)

Przy konturowaniu twarzy absolutnie nie robimy "dziubka". W przypadku okrągłej twarzy nakładamy go na lini od połowy ucha do kącika ust. Zaczynamy od nałożenia go przy uchu a następnie delikatnie rozcierany niżej. Jeśli masz jasną karnacje to chłodne odcienie będą odpowiednie.

Gość gość
To w końcu ma być ten dzióbek czy nie? Fajnie o tym piszecie :)

Taki perfekcyjny makijaż to wcale nie prosta sprawa, szczególnie gdy się nie jest pięknością. Najlepiej wybrać się do kosmetyczki lub pooglądać filmiki instruktażowe, aby się tego nauczyć. Pamiętać też trzeba o dobrych jakościowo kosmetykach, no i koniecznym zestawie pędzli do makijażu takich jak zestaw pędzli Nanshy http://puderek.com.pl/pedzle-nanshy/1951-nanshy-the-eye-brush-set-zestaw-7-pedzli-do-makijazu-oczu-pearlescent-white.html Tak naprawdę, to z makijażem trzeba po prostu trochę na sobie poeksperymentować, aby znaleźć ten najbardziej odpowiedni, podkreślający urodę ale jednocześnie tuszujący niedoskonałości.

Gość gość
popatrz sobie na tutoriale na yt i zamów rzeczy z http://kosmetykomania.pl/ - mają kosmetyki najlepszych marek i to w przystępnej cenie. Ja z własnego doświadczenia powiem ci jeszcze zebyś pamiętała o setting spray'u który utrwala makijaż :)