Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rozstępy

Polecane posty

Gość gość

Jestem załamana wydaje krocie na oliwkę bio oil i krem palmers a one się pojawiły na udach są straszne i paskudne czuje się żle z nimi:( co z nimi zrobić jakie znacie kremy po ciąży żeby je zniwelować:(

Gość gość
odpowiem Ci , bo zal mi Ciebie:) wiem co to sa roztepy po ciązy-moj brzuch wyglada jak pregowany kocur po 1 dziecku. Rozstepy sa kwestia genetyczna to raz, a dwa, ze musialabys zaczac stosowac w diecie wiecej tluszczow- wlasnie to ich brak oslabia wlokna kolagenowe, ktore przerwane tworza roztepy. wiec jak najwiecej zdrowych tluszczow- oliwa z oliwek, olej ryzowy, olej lniany. Smaruj sie olejkiem z kielkow pszenicy i tym co do tej pory. czesto, nawet 3 razy dziennie i do tego po ciazy i po karmieniu zapisz sie do kosmetyczki na kilka zabiegow- np mezoterapie czy dermomasazerem .

Gość gość
Taak tylko ja mieszkam w UK i niezabardzo wiem co już robić będę musiała poszukać tego olejku z kiełków pszenicy. Dzięki

Gość gość
A ta mezoterapia w ogóle coś daje czy to taki pic na wodę.

Gość gość
daje jesli jest wykonywana seria zabiegow, a nie jesli jest jednorazowa czy dwaurazowa. U mnie lepszy efekt byl po zabiegach dermomasazerem- brzuch sie ujedrnil zdecydowanie a rozstepy pojasnialy. mezoterapia- lepsza jest iglowa na rozstepy . Jak Ci kilka razy w jednego wstrzykna krzemionke to efekt bedzie. Tylko pamietaj ze najlepsze efekty sa wtedy kiedy zabierzesz sie do pracy , kiedy rozstepy sa jeszcze swieze, a nie kiedy maja 1 czy 2 lata. to musi byc w pare miesiecy po porodzie. W domu po porodzie wcieraj wlasnie jakies balsamy, kremy ujedrniacace i podszczypuj palacami skore , zeby bylo lepsze ukrwienie :)

Ja używałam kolagenu naturalnego (nie maści z kolagenem ale kolagenu) na rozstępy i blizny i już ich prawie nie widać ! Ile ja łez wylałam przez te rozstępy.. ni to się pokazać w kostiumie czy nawet rozbrać przed chłopakiem.. Jak do UK to babeczka która mi to sprzedawała wysyła na cała europę i też do uk teraz ma strone: kolagen-sklep.colwainternational.com Troszkę drogi ale cena jest warta efektów !

Gość gość
może jakieś zabiegi na rozstępy u kosmetyczki?

U kosmetyczki mogę polecić dermomasaż na rozstępy. Sama robiłam na uda i pośladki zabiegi, a moja mama na brzuch. Mówi się, ze można pozbyć się jedynie czerwonych rozstępów, takich świeżych do 6 miesięcy, a białe to już nie da rady. Mi sporo znikło białych po dermomasażu. Zostało tylko parę dużych, chociaż są mniej widoczne :-) Jestem bardzo zadowolona. Ja robiłam w Lublinie tutaj: http://olwin.pl/oferta/dermomasaz-podcisnieniowy/. Na rozstępy podobno dobra też mikrodermabrazja, tylko trzeba zrobić porządnie, żeby przekrwić skórę, bo wtedy się regeneruje. Tak jest też podczas dermomasażu. Siniaczki i wybroczynki były, ale warto :-)