Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pęcherzyk ciazowy 0,62 mm

Polecane posty

Gość gość

Witam czy wymiary pęcherzyka sa Ok do 5 tyg ciazy

Gość gość
Lekarz napisał 6,2 mm

Gość gość
A lekarz ci nic nie powiedział? Skąd te wątpliwości? coś jest nie tak?

Gość gość
Lekarz powiedział ze odpowiada to 4-5 tyg mam nieregularne cykle zastanawiam sie czy w wtorek bedzie widac zarodek i serduszko bo w wtorek mam wizytę ogólnie było podejrzenie ciazy pozamacicznej ale na szczęście jest w jakie macicy

Gość gość
skoro masz nieregularne cykle (a jaka długość? od do?) to różnie może być. A kiedy miałaś poprzednie usg?

Gość gość
W czwartek

Gość gość
no, to moim zdaniem zbyt szybko na kolejne usg. Skąd ten pośpiech? mój gin mówił że na usg to najlepiej ok 6-7tc.

Gość gość
Moj lekarz twierdzi ze szybko wszystko idzie.ja jestem w Niemczech tydz przed pęcherzykiem nie było nic widac po 6 dniach był juz pecherzyk

Gość gość
to kiedy ty poszłaś na pierwszą wizytę? w dniu terminu okresu czy jeszcze wcześniej?

Gość gość
Po terminie miesiączki testy wyszły pozytywne ostatnia miesiaczka w styczniu do zapłodnienia doszło koniec lutego początkiem marca moj lekarz stwierdził ze nie takie cuda widział mam bardzo dobrego lekarza wcześniej podejrzewał ciaze pozamaciczna ale po tygodniu dokładnie 6 dniach od pierwszego usg pojawił sie pęcherzyk i Beta pierwsza wyszła 260 pózniej usg i pęcherzyk 6,2 mm ładny okrągły zastanawianie czy w wtorek bedzie widac wiecej mam bardzo długie cykle nie regularne taka moja natura 31 do 45 dni

Gość gość
No przy takich danych to napewno nie zaszłaś w ciażę koniec lutego/ początek marca bo w takiej sytuacji byłoby to już miesiąc od zapłodnienia czyli na usg wszystko byłoby dokładnie widać. Zaszłaś o wiele później -wskazuje na to usg oraz beta. Patrząc po wyniku bety nie można dać gwarancji że będzie coś widać we wtorek, bo jest jeszcze na tyle niska.

Gość gość
wielkość pęcherzyka też świadczy o o wiele młodszej ciąży niż wynika z ost. okresu co ma sens przy takich cyklach jak twoje.

Gość gość
Beta w piątek 27 marca była 260 teraz w czwartek 2 kwietnia był pecherzyk 6,2 mm lekarz powiedział ze to 4-5 tyg ciazy mam nadzieje ze moze jednak cis zobaczymy w wtorek jestem zmartwiona zeby to nie było pusta ciaza czytam i zaczynam warjowac

Gość gość
szkoda że nie zrobiłaś 2 bety po 48 godz. Ale no cóż. Po pierwsze uspokój się nie nie nakręcaj negatywnie. Ja przy pierwszej ciąży też maiłam bardzo nieregularne cykle i wiek ciązy z usg wyszedł 2 tyg. młodszy niz wg ost. okresu. Ale ja na wizytę poszłam później i na usg było już widać zarodek z akcją serca. Dlatego właśnie nie ma sensu zbyt szybko pędzić na usg, bo potem się człowiek martwi.

Gość gość
Dokładnie niema sensu pózniej człowiek myśli i szuka objawów mam nadIeje ze umnie bedzie dobrze bardzo bede wtedy szczęśliwa tak sama jak zobaczyłam pecherzyk i wykluczyła sie ciaza pozamaciczna

Gość gość
daj znać co tam wyszło na tej wizycie we wtorek. Zajrzę tutaj. :)

Gość gość
Mój pęcherzyk w 5 tygodniu 5 dniu miał 5,6 mm i też troszkę się stresuje

Gość gość
Napewno dam znac i jestem pełna nadzieje ze bedzie dobrze dolegliwość ciazowe mnie nie odpuszczają mdłości i bol piersi jest a słyszałam ze przy pustym objawy znikają niby ale ile w tym prawdy nie wiem

Gość gość
No i co tam po wizycie?