Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

gdzie znajde schemat zywienia dziecka po 6m karmionego piersia?

Polecane posty

Gość gość

Chcialabym wszystko robic wlasciwie, ale nie wiem,gdzie znajde wskazowki. wiadomo, ze na poczatku bede wprowadzac wszystko powoli , ale potem czy moze to tak wygladac? po przebudzeniu piers potem kaszka bez dodaku mleka na wodzie obiadek deserek wieczorem piers w nocy piers. czy wtedy dziecko otrzyma wystarczajaca ilosc wszystkich skladnikow? Czy wiecej razy piers. czy na poczatku ma by jeden posilek zastepujacy piers, czh robic to stopniowo, np troche kaszki+ piers, potem troche obiadku+ piers. Skad to wszystko wiedzialyscie? :-)

Gość gość
Mala ma 4,5 miesiaca i zaczynam zbierac informacje nt rozszerzania diety. Jest wylacznie na piersi

ja zaczęłam rozszerzanie jak mały miał 5 miesięcy bo bardzo się interesował tym co my jemy. Wcześniej była też tylko pierś. No i zaczęłam od jednoskładnikowych słoiczków, czasem gotowych czasem sama robiłam. najpierw zastępowałam jedno karmienie jakimś posiłkiem, jeden dzień był to deserek a jeden dzień danie obiadkowe. U nas nie było żadnych problemów, nie mamy alergii ani nic więc szło gładko. Schematów jest wiele i różnice w nich występują

ja podglądam takie schematy ale nie trzymałam się niczego sztywno i kierowałam się swoją intuicją i było ok