Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mam fobie spoleczna

Polecane posty

Gość gość

hej, mam fobie spoleczna, za tydzień ide na osiemnastke do kolezanki , nawet dobrze sie nie znamy i dziwie sie ze mnie zaprosila ale juz potwierdzilam ze przyjde, zaluje tego :(boje sie, bo przy osobach ktore slabo znam dziwnie sie zachowuje, moja fobia zaczyna sie ujawniać, dziwne wrazenie mam, nie wiem jak to opisac, kiedys ktos mnie sie zapytal czy cos bralam gdy mialam ten "atak" boje sie tego ataku na jej osiemnastce, myslalam zeby przyjsc na 18-nastke juz troche wstawiona, jedno piwo, troche wodki? jak myslicie? pomocy!! mam 18 lat nieskończone.

Gość gość
To nie fobia, to ataki paniki. Kazdemu się zdarzają, w róznym wieku. Powinnaś iść. Trzeźwa i uśmiechnięta. Nie musisz gadac, zagadywac, po prostu tam być. Jak ci się nie spodoba, mozesz wrócic do domu wczesniej, pod jakimś sensownym pretekstem. Nie pij na rozluźnienie, bo uderzy ci do glowy, narobisz glupot, i dopiero będzie wstyd i gadane. Jak dostaniesz cos alkoholowego do picia, trzymaj to w ręku, czasem umocz usta, udawaj, ze pijesz. To normalna trema, niesmialosc, zadna fobia. Nie wkręcaj sobie fobii, bo nie skonczysz szkoly, nie poznasz ludzi, nie zdobędziesz pracy. Mysl o tym, ze fajnie się ubierzesz, umalujesz i pobawisz w towarzystwie.We wlasnej glowie nie rób odludka, strachliwego, podkulającego ogon, bo będzie parę osób... Oswoisz się, otrzaskasz, a następne imprezy będą dla ciebie łatwiejsze. Będzie dobrze:)