Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćjhgfds

Okropny sen czy paraliż senny?

Polecane posty

Gość gośćjhgfds

Zaczęło się tak, że we śnie położyłam się do łóżka ( które nie było moim ale wiadomo we śnie tego nie ogarniałam) i zasypiając rozglądałam się po tym moim pokoju ze snu, patrząc przed siebie stwierdziłam, że drzwi z jakiegoś pomieszczenia są otwarte czego nie lubię gdy idę spać i w tym śnie nawet pomyślałam, żeby lepiej wstać i je zamknąć bo zaraz zacznę sobie wkręcać, że coś widzę. I w tym momencie zasypiania w śnie nagle poczułam jakby coś mnie lekko uniosło nad łóżko, wystraszyłam się i wtedy poczułam jakąś nazwę to 'obecność'. O dziwno z tego co pamiętam nie byłam jakoś panicznie wystraszona mimo, że ta obecność wydawała się być czymś złym, czułam, że to coś próbuje mnie jakby unosić nad łózko i jakby w górę poduszki. Ja w tym czasie jakby siłą woli i napinaniem mięśni próbowałam walczyć z tym unoszeniem ale jednocześnie się nie ruszałam, miałam zamknięte oczy jakbym starała się udawać, że nie czuję tej osoby przy moim lóżku i sobie śpię. Potem oprócz unoszenia poczułam ucisk na tylnie zęby, pulsujący i miałam wrażenie jakby coś próbowało mi otworzyć szczękę a ja dalej udając, że śpię zaciskałam te zęby. I w tym momencie poczułam jakby opadanie na łóżko i zaczęłam sobie uświadamiać, gdzie jestem i że tamten pokój i to co się działo to był sen. Ale to co mnie najbardziej przeraziło, to że dalej czułam ten ucisk na zęby jakbym mocno ściskała szczękę i jeszcze przez chwilę nie mogłam nią ruszyć a gdy w końcu udało mi się nią ruszyć to się okazało, że moje zęby wcale nie były zaciśnięte tylko kłapnęłam nimi i dopiero o siebie stuknęły bo przez cały czas miałam szeroko rozdziawione usta mimo, że miałam wrażenie jakbym zębami coś ściskała :/ To uczucie właśnie po przebudzeniu przeraziło mnie bardziej niż ten sen kiedy sobie pomyślałam, że leżałam w swoim lóżku z szeroko otwartymi ustami jak w jakimś horrorze, masakra :/ Nie wiem czy to właśnie był ten paraliż senny bo w sumie to najpierw byłam w śnie a paraliż z tego co pamiętam jest jakby na jawie. Ale zgadzało by się o uczucie obecności i lewitacji. Tylko nie wiem co sądzić o tym ucisku na zęby i otwartych ustach bo o tym nigdy nie słyszałam. Kiedyś czytałam o paraliżu i jakoś nie potrafiłam sobie tego wyobrazić, że to niby aż takie mocne uczucie, uważałam że ludzie za bardzo kolorują ale teraz już wiem jak to jest i nikomu tego nie życzę :/

Gość gość
Zapewne jakiś eteryczny wampir lub demon. Generalnie niematerialna istota nieczysta. Powinnaś spać z zawieszonym na szyi srebrnym krzyżem lub czymś innym ze srebra. I przed położeniem się spać wykonać znać krzyża.

Gość gośćjhgfds
W takie rzeczy to raczej nie wierzę, paraliż senny to dla mnie halucynacje wywołane przez mózg i organizm przez co ma się wrażenie tej obecności i byłam tego świadoma po przebudzeniu a przeraził mnie po prostu fakt nieświadomego paraliżu szczęki niż to, że mogą to być duchy :P A że wygląda to jak z horroru to już nasze ludzkie dopowiadanie sobie. Bardziej mnie ciekawi ta sprawa z otwartą szczęką i przyczyna powstawania paraliżu bo raczej ma jakieś podłoże zdrowotne. Tym bardziej, że nigdy wcześniej coś takiego mi się nie zdarzyło. Jeśli chodzi o srebro to śpię w łańcuszku srebrnym ale nie żegnam się gdyż nie wierzę w boga jako jakiegoś wszechmocnego władcę rozumującego jak człowiek, bardziej wierzę w jakąś niewytłumaczalną siłę związaną z fizyką i biologią, napędzającą kosmos i życie ale nie mającą nic wspólnego z religią wymyśloną przez ludzi.

Gość gość
paraliz przysenny,ja czesto to mam:Oprzed zasnieciem slysze tez jak ktos wola moje imie,albo jakby walenie czym metalowym w parapet...i tez jakas´´obecnosc´´.opowiesci o duchach schowaj miedzy bajki,bo zaraz Ci napisza,ze masz isc do egzorcysty:P