Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy podać 9 msc dziecku NASIVIN?

Polecane posty

Gość gość

ten dla niemowląt. Mała ma potworny katar, nie może oddychać. W zeszłym tygodniu byliśmy u lekarza na kontroli, zgadało się o przeziębieniach i powiedziała, że gdyby dziecko miało katar to tylko i wyłącznie woda morska i aspirator. Ale to za wiele nie pomaga a ja już nie mogę patrzeć jak mała się męczy. Czytałam o tym Nasivin? Mogę podać bez kontaktu z lekarzem? Ma nawilżany pokój,pod łóżeczkiem książki, stosuję maść majerankową, plecki posmarowałam maścią depulol (bez kontaktu z lekarzem) ale chciałabym jej jakoś odetkać nosek. Jak sądzicie podać? Wy podawałyście?

Gość gość
nasivin soft można. Moja ma teraz 10,5 miesiąca i lekarz zalecił przy mocnym katarze.

Gość gość
Oczywiście że tak! Nie mecz dziecka, są różne rodzaje stężeń, pierwszy chyba po 3 miesiacu. Nie wiem na coczekasz

Gość gość
Ja też podawałam nasivin dziecku w podobnym wieku. Możesz też robić inhalacje z soli fizjologicznej

Gość gość
pOdawałm i podaję przy każdym katarze. Pamietaj ze zatkany nos to idelane środowisko do rozwoju bakterii co może skończyć się zapaleniem ucha

Gość gość
Nam w szpitalu zalecili nasivin już dla 6 tyg niemowlęcia, więc podawaj śmiało. Do tego marimer i odciąganie fridą.

Gość gość
Dla najmłodszych dzieci jest Nasivin o stężeniu 0,01%, ten można już chyba po 1 miesiącu. A dla trochę starszych jest o stężeniu 0,025%